Bukalemun Kitapları Tanıtımı (İngilizce)


IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3315
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2014 12:54
ABD'den sipariş ettiğim kitaplar sonunda geldi. Her bukalemun severe şiddetle öneririm bu kitapları ve muhtemelen diğer bütün bukalemun kitaplarını. 




İçeriklerinden kısaca bahsedecek olursam (sayfa sayısına önsöz, sondaki ek sayfalar vs. dahil değil);

1- Chameleons (sol üstteki): Bukalemunların evrimi, sınıflandırılması, vücut özellikleri ve biyolojisi, doğal düşmanları ve savunma mekanizmaları, doğadaki beslenmeleri ve üremeleri, insanlarda bukalemunların etkisi ve insanların bukalemunların yaşam alanlarına etkileri, ve bütün bukalemun cinsleri (Trioceros, Furcifer vs.) hakkında sayfalarca ve bol fotoğraflı bilgiler verilmiş. Esarette bakım ile ilgili bilgi yok. Yaklaşık 100 sayfa.
2- Chameleons: Their Care and Breeding (sağ üstteki): Genel bukalemun biyolojisi, özellikleri, bakımı, beslenmesi, gerekli malzemeler, hastalıklar ve tadavileri, üretimi çok detaylı, muhteşem bir şekilde anlatılmış. Son 20 sayfada 30 kadar türün bakım bilgileri ve özellikleri anlatılmış. Bol fotoğraflı bir kitap yine. Yaklaşık 90 sayfa.
3- Chameleons of South Africa (sol alttaki): Önce genel olarak bukalemunlardan, Güney Afrika'nın iklimsel özelliklerinden, çevreden bahsedilmiş. 44'üncü sayfadan sonra onlarca türü kısa kısa anlatmış. Yaklaşık 90 sayfa.
4- Chameleons (orta alttaki): Jackson's, Panter, Yemen ve Parson's bakımı, özellikleri, üretimi gibi bütün bilgiler fotoğraflarla detaylı ve sayfalarca anlatılmış, muhteşem bir kitap. Yaklaşık 130 sayfa.
5- Chameleons In Captavity (sağ alttaki): Bukalemun bakımı, üretimi, seçimi, gerekli malzemeler gibi bilgiler fazla detaylandırılmadan ve fotğraflarla güzelce anlatılmış. Esarette en sık bulunan birka türün detaylı özellikleri, bakım bilgileri ve birkaç türün fotoğrafları mevcut. Yaklaşık 65 sayfa.


Daha fazla kitap aldıkça bu konuda paylaşmayı ve belki çeviri yapıp eklemeyi de planlıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H@K@NÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1123
H@K@NÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Temmuz 2014 23:14
Güzel paylaşım elinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir