Bunu Neden Biz Yapamıyoruz ?


fatihsahinÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13710,1[/B]
Kayıt: 14/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 1365
fatihsahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2010 12:54

Burada benden alıntı yapmasanız daha iyi olurdu. Alıntı yaptığım kişi ile aynı fikirde değilim. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan arkadaşımıza söylediğim birşeydi. Mecazi anlamdadır, aslen benim fikirlerimi yansıtmamaktadır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cichlid dostuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 201
cichlid dostuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2010 14:33

Ulkemizde boyle bir fuarin duzenlenebilmesi icin oncelikle akvaryum severlerin bu isi gercekten hobi olarak yapmasindan gecer.Benim akvaryum.com a uye oldugum ilk gunden beri dikkatimi ceken sey burada buyuk cogunlugun hobi olarak baslayip nasil uretime donerim nasil bu isi bedavaya getirip uzerinede para kazanirim mantiginda oldugudur.Yine ayni sekilde buyuk cogunluk petshoplari dolandiricilkla isi bilmezlikle itham edip site araciligi ile kendi icinde alisverise donmekte.Simdi soruyorum boyle bir ortamda profesyonel  olarak dukkan acmak isteyenler bu isi ticarete dokmek isteyenler nasil gecinecekler?Sonrasinda bu fuarlarda nasil yer kiralayip satis yapabilecekler?Cunku bu sitenin yarisi zaten uretici geciniyor zaten ben herseyi bilirim havasinda.durum hal boyle olunca da katilimci sayisi 10 lari gecmez ziyaretcide en fazla birkac bin olur.Sonrasinda ise kisir dongu icine girmis disardan bir kac ithalatci disinda hic bir yeni turun ve malzemenin girmedigi bir yer oluruz.Ben Burdan herkese artik su uretip satma sevdasinda ben bilirim havasindan vazgecin demek istiyorum.Hobi bir butce isidir az yada cok herkes onu kendi butcesine gore yapar.Birakin hobiniz hobi olarak kalsin.Site yoneticisi arkadaslara da solemek isterimki parali olan butun satislari ilanlari bu siteden kaldirin sadece takas yolu ile olan ilanlara izin verin.bence burdaki satislar hobiye yarar degil zarar veriyor.Unutmayin ne kadar yeni akvaryumcu acilirsa sizinde istediginiz kaliteye o kadar hizli yaklasilir.Kotu olanlar zaten barinamaz ve rekabet sonucu kapatmak zorunda kalir.Herkese saygilar.

cichlid dostu2010-07-21 14:37:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 13:03
Biz zaten merdiven altı üreticilerini elimizden geldiği kadarıyla engelliyoruz ancak hobicilerin balık satmasını engellemeyiz nedeni ise akvaryumcular. Örneğin bir ramireziyi 3 liraya alıyorlar, 6 liraya satıyorlar. Siz götürünce 1.5-2 lira veriyorlar. Halbuki bu ev balığı daha değerli, sonunda internet yayıldıktan sonra akvaryumcuların krallığı bitti. Önceden mağdur hobiciydi, şimdi akvaryumcular oldu. Eskiden ellerinde güç varken akvaryumcular adil olsaydı söylediklerini samimi bulabilirdim ama iki tarafta aynı zihniyette. Eli güçlü olan hemen avantajını kullanıp karşı tarafı mağdur ediyor. Sonuçta refahın ve görmüş geçirmişliğin düşük olduğu bir yerde bunu garipsememek lazım. Taktik mevcut oyunculara göre kurulur, biz ilanları engellersek taktik hata yaparız, piyasanın arayışı gereği alternatifimiz çıkar, hem amaca ulaşamayız hem elimiz zayıflar.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burak_06Çevrim Dışı

[B]6633,2[/B] [B]6955,3[/B]
Kayıt: 12/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1731
burak_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 13:22

Hobi olarak üretim yapanlar olmasaydı kasakawale'yi moba'yı ve onlarca zor bulunan nadir balıkları kaç paraya nasıl alırdınız merak ediyorum.Gidin herhangi bir akvaryumcu ya duboisi yavrusu kaç para 20 liradan aşağı olduğunu sanmıyorum.En azından benim gördüğüm rakamlar o şekilde.Burda ev üreticisi 7 liraya satıyor kime zararı var bunun?

Konunun özüne gelirsek ekonomik ve sosyolojik sıkıntılar ve kültür seviyesi bu tür organizasonların yapılamamasına en büyük engel teşkil eden ana maddeler.Şu an gündemde bolu abant organizasyonu var ve katılımcı sayısı 30 bile değil.Bu kadar üyesi olan paylaşımcısı olan bir sitede 30 rakamı ne kadar küçük farkında mısınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emceziÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 514
emceziÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2010 13:23
Bizim Türkiyede olsa o açık akvaryumlardan balık çalmazlarsa ben birşey bilmiyorum Big%20smile
Böyle bir organizasyon yabancı ülkelerde genelde halka balık beslemeyi özendirmek , ilgi çekmek için yapılır . Adamlar ilk akvaryumculuğa böyle organizasyonlarda ilgisini çekiyor daha sonrada satışlarla para kazanıyor . Ama bizim insanımız öyle değil , para kucağına gelsin öyle seviyor. Açıkçası bende olsam böyle organizasyonlara katılmazdım , bizim insanlarımız o mekanı gezip görüp , beleş çikolatasını yiyip çıkardı . Ve eminim pet şişlerin içinde balık çalan bile olurdu :)

biraz karamsarım ama Sikkin insanımız böyle

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cichlid dostuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 201
cichlid dostuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2010 13:14
[QUOTE=bjkalley]Biz zaten merdiven altı üreticilerini elimizden geldiği kadarıyla engelliyoruz ancak hobicilerin balık satmasını engellemeyiz nedeni ise akvaryumcular. Örneğin bir ramireziyi 3 liraya alıyorlar, 6 liraya satıyorlar. Siz götürünce 1.5-2 lira veriyorlar. Halbuki bu ev balığı daha değerli, sonunda internet yayıldıktan sonra akvaryumcuların krallığı bitti. Önceden mağdur hobiciydi, şimdi akvaryumcular oldu. Eskiden ellerinde güç varken akvaryumcular adil olsaydı söylediklerini samimi bulabilirdim ama iki tarafta aynı zihniyette. Eli güçlü olan hemen avantajını kullanıp karşı tarafı mağdur ediyor. Sonuçta refahın ve görmüş geçirmişliğin düşük olduğu bir yerde bunu garipsememek lazım. Taktik mevcut oyunculara göre kurulur, biz ilanları engellersek taktik hata yaparız, piyasanın arayışı gereği alternatifimiz çıkar, hem amaca ulaşamayız hem elimiz zayıflar.

Saygılar,
[/QUOTE]
Bu dediklerinize hem katilip hemde katilmamak gibi bir ikilemdeyim simdi.Akvaryumcunun baligi toptancida 3 e alip biz getirince 1 teklif etmesi konusunda sonuna kadar haklisiniz ama bu adamlar zaten baligi toptan alip yan urunleri satmak icin vitrin niyetine kullaniyorlar.Bu akvaryum ticaretinin mantigidir.Canli satisinda pek oyle dukkan gecindirecek paralar kazanilmaz esas para malzemeden kazanilir.Demek istedigim siradan cinslere adamlarin zaten ihtiyaci yok.orn:sari
prenses,yunus,lepistes.Eger ev ureticisi degerli ve az bilinen bir cinsi uretiyor ise akvaryumcu zaten onu degeri ile almak ister.Sitemizin amaci akvaryumcularin daha bilincli ticaret yapmasini saglamak olmasi hem hobinin gelecegi hemde daha cok cesitin bulunmasi acisindan cok daha iyi olacaktir.Zaten bu konudada oldukca cok yol kat edildi diye dusunuyorum.Bu kadar yazdigimizin ana konusuna gelince foruma uye olan butun arkadaslar lutfen 2 baliginiz yavrulayinca kendinizi hemen uretici yerine koyup hep uretim uretim diye dusunmeyin lutfen.Bunun bir hobi sizinde bunu zevk icin yaptiginizi hatirlayin ve birakin profesyonelce bu isin ticaretini yapan insanlar da para kazanip iyi servis getirsinler .O zaman bizde almanya gibi olur fuarlar duzenleriz.Herkese saygilar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ssamiÇevrim Dışı

Kayıt: 23/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 139
ssamiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2010 01:31
Video süperdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

themutluÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 34
themutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2010 08:09
    Bunun en büyük etkeni ülkemizde akvaryuma bir ön-yargı olması."hiç işin mi yok al bi köpek artan ekmeleri yesin" mantığı.Yoksa bir hobici için maliyet bir yere kadar bir etkendir.En azından bu hobiye sevdalı insanlar buyuk mobilyalı tanklara ve eheimin en pahalı filtrelerine sahip ol masalarda bu hobiyi seviyorlar ve böyle bir fuar olsa seve seve giderler.Bugün ülkemizde milyonluk arabaların motosikletlerin sergilerini binlerce insan geziyor hangisinin bugattı veyron  alacak gücü vardı ama bugattıyı görmeye binlerce insan gitti.Bu biraz toplum tarafından bir olayın  onaylanması ile ilgili, bir şeyi herkesin onaylanması insana şevk veriyor.Bir çoğumuzun eşleri, anneleri bile bu konuda ev batar,onla uğraşılmaz gibi yargılara sahip.Burda da devreye reklam giriyor.Televizyonlarımızda pet ile ilgili kaç program hatırlıyorsunuz haftada bir saatlik bir program bir kaç yerli akvaryumcumuzla konuşsa ve bir kaç akvaryum gösterse bile insanlar bu doğal güzelliği merak edeceklerdir.Tabi dediğim gibi bunlar arz taleb işi benim ülkem böyle düşünüyor.Evlilik programı oldu mu milyonlar izler ama odana bir akvaryum koyamazsın.
Kültür düzeyimiz artıkça olduğumuz yerde saymaktan uzaklaşıp merak edeceğiz ve böylece keşfetmeye başlayacağız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdurgunÇevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2010
İl: Antalya
Mesaj: 343
mdurgunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 12:54
Bizim ülkemizde böyle şeyler çoğu insana hobiden çok lüks olarak geldiği için insanlar ziyaret etmeye bile gerek duymuyorlar.Ne zamanki daha iyi bir gelir sahibi olursak bizimde toplum olarak bu tarz hobilere ayıracak zaman ve paramız olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem SekerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 819
Erdem SekerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 16:14

Geçen arkadaşım bana sordu bu balıklar kaç para diye tanesi 15-20 tl arası dedim, bana balığa bu kadar para verilir mi , ben sen golden a 500tl veriyorsun diyince ama o balık bu köpek arasında fark var . Bu mantığa sahip bir insanın akvaryum fuarına gitmesi beklenir  mi? 

wildmalawi2010-09-16 16:15:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mowen_30Çevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2010
Mesaj: 133
mowen_30Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2012 19:17
Arkadaşlar bu olay tamamen ekonomik nedenlerden dolayı bizde olmuyor. bakın bn kendim çocuk giyip toptancılığı yapıyorum.  2,5 TL ye çocuk t-shirt i satıyorum. adam geliyo bana bu çok pahalı diyor. Böyle bir ülkede insanların kemer sıkmaktan karnı içine gcen insanlara fuar yapsan ne olur. alın işte istanbula büyük akvaryum açıldı floryaya. ilk gün beleşti insanlar ölümüne itiş kakış girdiler içeri. 1 hafta öyle seyretti , şimdi kaç kişi gidior. giden insanlarda refah seviyesi yüksek olanlar , yada kız arkadaşını götürenler. Bizde böyle şeylerin olmamasının tek suçlusu ne akvaryumcular ne hobiciler. bizi dışarı bağımlı yapıp carı açıgı zıplatan ülke insanımızın kanını emen asalaklar.   2,5 liraya çocuguna t-shirt alamayan vatandaşıma 500 milyonluk discusun fuarını yapsan ne . garibim ağzı açıp bakar bakar , döner gider

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir