Büyük akvaryum temizlik sorunu ( linkli)


spidey999Çevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2006
Mesaj: 74
spidey999Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2007 22:53

Arkadaşlar öncelikle merhaba forumn sıkı takipcisiyim ve 4 kaplumbağa sahibiyim.. Kaplumbağlar gün geçtikçe büyüyor ve dolayısyle akvaryum yetmez hale geliyor.. büyük bir akvaryum almayı koydum kafama.. şöyle 1 metre ye 60 cm falan.. kaplumbağlarım rahat rahat yüzcek.. fakat kaplumbağalar inanılmaz pisletiyorlar suyu ve ben küçük akvaryumumu banyoya taşyp temizliyorum bunu taşıma gibi bi şansım olmıcak nası temizlicem? ve böyle büyük akvaryumlar için dış filtremi filtremi önerrsnz marka model ne önerrsnz? yardımlarınızı bekliyorum 4 gözle..

Aşağıdaki linkte youtube da bir video buldm adamn 6 tane falan kaplumbağası var  gayette büyük benmkilern boylarnda tertmz suyu.. nasıl oluyor?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cordexÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 96
cordexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2007 00:28

Osman bey bende sizin gibi küçük bi akvaryumlaa başladım daha sonraa 1metrelik akavaryuma geçenlerdenim özellikle dış filitrede ,iç filitrede şart bence iç filitrede unistar 2l ve daha üstü modellerini alabilirsiniz gerçekten memnun kalırsınız. Dış filitredede bütçenize uygun olan fazla kalitesiz olmamakla beraber güzel bi ürün alabilirsinizz temizleme olayınız biraz daha uzun süreye biner bölelikle  ayrıca diger türlüde dert etmeyin suyunu boşaltınca gerçekten iki kişi rahat yorulmadan banyoya götürür temizlersiniz  inşallah yardımcı olabilmişimdir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bestenurÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 715
bestenurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2007 12:32
Akvaryumlar için cam temizleyiciler satılıyor. Petshoplardan bulabilirsiniz. Ama çok etkili değiller.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir