büyük tankta karides bakılır mı? 100 lt ve üstü gibi


cengiz_istÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 151
cengiz_istÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2012 12:57
Selamlar
 
Merak ettiğim bir konuyu sormak istiyorum.Genellikle forumda tanıtılan karides tankları nano ve nano üstü gibi.Büyük tanklarda karides besleyenler var mı?Örneğin 150 lt ve üstü bir tankta beslemek dezavantaj doğurur mu?Böyle büyük tanklarda eheim gibi dış filtreler kullanılacağı için karideslere sorun oluşturur mu?
 
Büyük tank kullanımı karideslere yarar mı sağlar? zarar mı?
 
Not:Benim karides tanklarımda 12 lt ve 30 lt dir bilgilerinize.
 
Aydınlatırsanız sevinirim.
 
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grayprinceÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 550
grayprinceÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2012 13:19
Merhabalar,

Nano tanklarda hacim yetersizliği nedeniyle genelde canlı olarak karides seçilmektedir. Aslında bu karidesler için bir çok dezavantajı beraberinde getirmektedir. Örnek olarak su değişimleri, gübreleme, sıcaklık farkları, ani ph değişikliği gibi durumlar karideslerin sağlığını etkiler. Bu bağlamda daha büyük hacimli tanklarda aynı durumlarla karşılaşılabilir. Sadece su değerlerinin değişmesi biraz daha uzun sürdüğünden min. problemle karşılaşılır. Dış filtreler karidesler için zarardan çok fayda sağlamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken 2 nokta mevcuttur; 1.si akvaryum hacmine uygun olmayan yüksek debili dış filtre yerine uygun debili dış filtre seçimi, 2. si ise emiş borusu ucuna yavru karidesleri çekmemesi için; emişi engelleyip motor ömrünü azaltmayan uygun aralıkta sünger kullanımıdır.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacksparrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2011
İl: Samsun
Mesaj: 1686
jacksparrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 15:10
Karidesler büyük akvaryumlarda da rahatlıkla beslenebilir herhangi bir sorun olmayacaktır. Hatta Timur EKER bey 3500 ltlik havuzlarda üretim yapmaktadır. Dış filtrenin karides yavrularını çekmesi olumsuz bir durumdur bunu önlemek için emiş borusuna pipo filtre süngerlerinden takabilirsiniz böylece su emişi azalmadan rahatlıkla çalıştırmış olursunuz yavrulara da birşey olmaz. Benim akvaryumlarımdan biri bu şekilde 1 yıldan fazladr çalışmakta ve hiçbir sorun yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir