calvus dişi


LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 19:56
calvus dişim 2 aydır bende ancak hala kabuk sahiplanmedi. karnı şişti az yem yiyor erkek tarafından kovalanıyor ama hala 2 kabuktan birini sahiplenmedi.kabuklardan biri bir uçta diğeri öteki uçta. erkek ikisindede takılıyor ancak dişi erkeğin az takıldığı kabun altında testiyle kayaların arasında çoğu zaman yatıyor ve dayak yiyor.bahsettiğim kısım uluorta biryer gizli değil. ve 2 haftadır bu durum devam ediyor. balıklarımın sağlıklı bir şekilde üremesi için ne yapabilirim. ekstra bir kabuk daha faydalı olabilirmi. üçüncü kabuk avuç içi kadar içine rahatlıkla girebilir ama yeterli olurmu? balıkların boyu erkek 7 cm kadar dişide 5,5 cm kadar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

salih dedeÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 14
salih dedeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 20:58

Deniz merhaba

Endişelenecek bir şey yok.Calvus'lar girdikleri ortama hemen alışan sıcak kanlı balıklar olmadığı için biraz daha sabır göstermen gerekli.İnan ben 6 aydan fazla bekledim.Ama şu an sabrımın karşılığını alıyorum.

   Calvus yeme saldırmaz.Bu yüzden karma akvaryumlarda çoğu zaman aç kalırlar.

   Akvaryumun içine kabuk koymaktan çekinme.O zamanı geldiğinde zaten birini seçecek , erkekte o kabuğun etrafını temizleyecek ve eğer o kabuğun etrafında erkek çok agresif olursa,kimseyi yaklaştırmıyor ve dişide zamanının çoğunu kabuk içinde geçirmeye başlıyorsa sende sevinmeye başla;dede oluyorsun.

   Sakinliği,sert suyu,ısı olarakta 24-26 dereceyi severler.

   Kolay gelsin


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir