Calvus Ve GreenTeRRoR KarmA Yasarmİ ?


TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 22:38
 324 lt 120*60*45 tank var icinde 1e-1d greenterrorlerim var.7-8 cm boyutlarındalar dişiyi cikarip 1 erkek calvus,1erkek albino astronot,1erkek tiger astronot,1ateş agız ve 1 adette Electric Blue Jack Dempsey koymak istiyorum.Sizce bu karma amerikan tankkinda calvus sorunsuz yaşarmı ? yoksa problem cikabilirmi.Bu tankki yeni aldim ve 200lt takimmin ustune fiyat farkini vererek aldim. Ne yazikki takas edecegim belli degildi ve su dinlendirme geregide duymadim olmaz diye birden adam aradi ertesi günü teklifime tamam gel takas edelim dedi.Ustede 210tl ödedim. Ama en kotüsü evde legene koydugum teki 22cm digeride 18 cm olan 2 tane super renkli kafali greenterrorrum teki legenden atlamis tekide can cekisiyo vaziyetteydi, dayanirlar diye dusundum. Hic aklima gelmedi gelir gelmez tankki doldurdum.Su hazirlayici falanda yokdu belki dedim digerini kurtaririm onlarida dinlenmemis klorlu suyun icine koyunca tanidikda akvaryumcu veya akvaryumu olan arkadasimda olmayinca gecede saatt 11de ancak akvaryumuda getirince.Akvaryumcuya falanda veremedim. Malum o saatte Ve 2 green terrorrumde olduler. 8cmlik botialarim 4 adet 3 adet 6-7cmlik ateş agızda oldu. Sadece 2 vatoz ve 2 minik greenterrorrum kurtuldu. Gercekden cok uzgunum uzun zamandir, bende olan baliklarima daha buyuk tank alayim derken canlarindan ettim anliycaginiz tekrar tankka bi ceki duzen vericem ve sizlerden yardimlarinizi esirgememenizi rica ediyorum.Beni sasirtan diger olay ise 7-8 cmlik greenterorrlerin dayannipda 22-18cmlik greenlerin olmesine bir mantik erdirebilmis degilim.Cok yazik oldu ama boyle greenterrorler bir daha yetistirebilirmiyim bilmiyorum.
Birde aldigim akvaryumda sunsun marka sunsun hw 302 diş filtre var. Bu filtreninde hortumunda agizligi yok ve kucuk botialardan alirsam bildiginiz gibi buyuk botia bulmak zor ve pahali, diş motor baliklari cekebilir.Bunun icin ne yapabilirim hortumun ucuna filtre bulabilirmiyim.Birde bu filtre 324lt akvaryuma yeterlimidir.
Eski akvaryumumda kulandigim siliskummuda arkadaşşa verdim.Su anda akvaryuma yeni hagen siyah kum ekledim.Boyle bir karma tank kurarsam bitkili akvaryum nasil olur. Youtubede orneklerini gordum.Sizce ne tur bitkiler besleye bilirim. Biliyorum greenterrorler bitkileri sokuyor fakat ben kokleri sokemiycekleri sekilde dikerim. Mango kükü ve buna benzer dogal dekarasyon icin ne gibi malzemeler tercih etmeliyim.Tankkin resimlerinide ekleyeyimde daha iyi mantik yürütebilmek acisindan yardimlarinizi bekliyorum.Saygilarimla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Kayıt: 14/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 3895
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 22:46
Sorular dizili ve tek paragraf, hangine cevap vereyim şaşırdım açıkçası Tebessüm 
 
Filtre balık yükünüz çok olmayacaksa yeterli gelebilir.Ama yinede bir kafa motoru ile desteklemeniz daha etkili olacaktır.
 
Calvusa ilginiz varsa farklı habitattan balık ile bir araya getirmeyin, zaten saklanyorlar, denerseniz tankta calvus göremeyebilirsiniz.
 
Dekorda ise büyük ve fazlaca mopani kökleri kullanıp, loş bir aydınlatma ile güzel bir amerikan tankı ortaya çıkarabilirsiniz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 01:54
Green terrör beslemiş biri olarak söylüyorum çok asil bir balık kesinlikle beslenmeli keyif verir,ancak yavruladıkdan sonra degil babası başak herhangi bir türü akvaryuma zindan eder,benimki babasını bile kıskandıgında 2 sefer öldürdü,artık gerisini siz düşünün ama müthiş keyif alırsın..bence tek tür bak hem verim acısından hede cabuk gelişmesi açısından

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 17:18
Tank gayet güzel.Fakat green terrorun yanına düşündüğünüz türler uygun değil.Astronot tek tür beslenmesi gereken bir hayvan.Ebjd ise gt ye göre çok ama çok hafif kalır,kısa zamanda ipini çekerler.Calvus zaten tangaynika cichlididir,amerikan akvaryumunda hayatta olmaz.Ayrıca dişiyi çıkarmanız o erkeğin baskınlığını da sona erdirmez.Gt nizin yanına bir çift ateş ağız,bir çift de orjinal jack dempsey koyabilirsiniz.Yalnız dempseyler kesinlikle diğer balıklardan ufak olmalı,yoksa busefer onlar sazı ele alırlar.Ayrıca balık eklerken tankı bölmeniz gerektiğini,balıkları direk içeri atarsanız gt lerin hedef muamelesi yapacağını da ekleyeyim.En azından 24-48 saat süreleri arasında birbirlerini görmeli,ama dokunamamalılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TürkÇevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 656
TürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 23:27
[QUOTE=darXis]Tank gayet güzel.Fakat green terrorun yanına düşündüğünüz türler uygun değil.Astronot tek tür beslenmesi gereken bir hayvan.Ebjd ise gt ye göre çok ama çok hafif kalır,kısa zamanda ipini çekerler.Calvus zaten tangaynika cichlididir,amerikan akvaryumunda hayatta olmaz.Ayrıca dişiyi çıkarmanız o erkeğin baskınlığını da sona erdirmez.Gt nizin yanına bir çift ateş ağız,bir çift de orjinal jack dempsey koyabilirsiniz.Yalnız dempseyler kesinlikle diğer balıklardan ufak olmalı,yoksa busefer onlar sazı ele alırlar.Ayrıca balık eklerken tankı bölmeniz gerektiğini,balıkları direk içeri atarsanız gt lerin hedef muamelesi yapacağını da ekleyeyim.En azından 24-48 saat süreleri arasında birbirlerini görmeli,ama dokunamamalılar.[/QUOTE]Yorumlarin icin tesekkurler.Zaten bu tankki almama sebepte sizsiniz diyebilirim eger sandigim kisiyseniz ki bu niickki kulaniyordu konustugum kisi fakat forum ozel uyesiydi zannedersem, tankkimi paylastigimda 65lik bi tankkm vardi.Siz beni uyardiktan sonra 100e gectim simdi ise bu tankki aldim.Greenterrorler icin uygun bir ortam icin fakat tankka gectigim gun tum baliklarimi kaybettim sadece 2 tane greenterrorum kaldi. Onlarda en ufaklari show boy hic bir yerde satilmiycak greenterorrlerdi en az 3 yasindalardi.Cok uzuldum. Umarim bundan sonraki baliklarim iyi sekilde yasarlar.Yorumlarin icin tekrar tessekurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2010 20:51
[QUOTE=HugoBoss] [QUOTE=darXis]Tank gayet güzel.Fakat green terrorun yanına düşündüğünüz türler uygun değil.Astronot tek tür beslenmesi gereken bir hayvan.Ebjd ise gt ye göre çok ama çok hafif kalır,kısa zamanda ipini çekerler.Calvus zaten tangaynika cichlididir,amerikan akvaryumunda hayatta olmaz.Ayrıca dişiyi çıkarmanız o erkeğin baskınlığını da sona erdirmez.Gt nizin yanına bir çift ateş ağız,bir çift de orjinal jack dempsey koyabilirsiniz.Yalnız dempseyler kesinlikle diğer balıklardan ufak olmalı,yoksa busefer onlar sazı ele alırlar.Ayrıca balık eklerken tankı bölmeniz gerektiğini,balıkları direk içeri atarsanız gt lerin hedef muamelesi yapacağını da ekleyeyim.En azından 24-48 saat süreleri arasında birbirlerini görmeli,ama dokunamamalılar.[/QUOTE]Yorumlarin icin tesekkurler.Zaten bu tankki almama sebepte sizsiniz diyebilirim eger sandigim kisiyseniz ki bu niickki kulaniyordu konustugum kisi fakat forum ozel uyesiydi zannedersem, tankkimi paylastigimda 65lik bi tankkm vardi.Siz beni uyardiktan sonra 100e gectim simdi ise bu tankki aldim.Greenterrorler icin uygun bir ortam icin fakat tankka gectigim gun tum baliklarimi kaybettim sadece 2 tane greenterrorum kaldi. Onlarda en ufaklari show boy hic bir yerde satilmiycak greenterorrlerdi en az 3 yasindalardi.Cok uzuldum. Umarim bundan sonraki baliklarim iyi sekilde yasarlar.Yorumlarin icin tekrar tessekurler.
[/QUOTE]
Merhaba bende gerçekten üzüldüm.Büyük bir hevesle tank alıp hüsrana ugramanın acısını bilirim.Aglama
Forumda şu konuda bir yanılgı var.G.t ile astronot yeterli hacimde belenebilir.Kim nerden çıkardı beslenmiyecegini bilemiyorum.Ama gayet güzel yaşıyorlar.Biz bir çok tankta hacimde denedik.Gayet güzel sonuçlar aldık.Tavsiye ederim.Sadece karma yapmaya karar verdikten sonra balıklarınızı iyi gözlemlemelisiniz agresif karakterli balıgı çıkarmalısınız.Karma tankta eş balık olmamalı bu hususa dikkat etmelisiniz.Calvus uymaz.EBJD barışçıl bir türdür.Riskli bir seçim olur yerine Jack Dampsey olabilir.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir