calvuslarım hasta


kampanaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 16
kampanaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2007 09:40
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:black calvus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bilinmiyo

Filitrasyon:iç ve dış motor

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : calvuslarım akvaryum içinde deli gibi yüzüyo ters burgu şeklinde yüzüyor daha sonrada 1 gün içinde ölüyor hafta %20 su değişimi yapıyorum. akvaryumun bütün ekipmanlarını tuzla ovarak yıkamama ragmen hala bir çözüm bulamadım calvuslarımı kurtarınn çok acil.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgao2000Çevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2005
İl: Ankara
Mesaj: 2284
tolgao2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2007 10:47
Öncelikle haftada %20 lik su değişimi bir kenara bırakın, anlattıklarınıza göre akvaryum malzemelerini de çıkarıp yıkıyorsunuz, hem stress sebebi hem dekordaki yararlı bakteri nufusunu azaltmaya yönelik girişimler bunlar.

Calvuslar sık su değişiminden etkilenen balıklardır, 150 lt lik suyunuz su dengesi açısından kritik sınırlarda yani büyük bir hacim değil artık suya müdahele etmeyin, ettikçe daha çok calvus kaybedeceksiniz.

Bunun dışında farklı sebeplerde olabilir, solungaç paraziti örneğini balık deli gibi ordan oraya yüzer hızlı nefes alıp verir, dış parazit ise derisindeki dayanılmaz acı ve kaşıntılardan kurtulmak için sağa sola çarpa çarpa yüzer, hava keseleri zarar görmüşse yine bilinçsizce ordan oraya atar kendini.. Bu aşamada doğru tedavi yöntemini seçmek güç görünüyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir