Calvusum yavru mu verecek.. Ne yapmalıyım..


dialogÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 286
dialogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2009 12:03
Dişi calvusum 2 gündür salyangozun içerisinde, erkek calvus da sık sık başında nöbette. Bildiğim kadarı ile dişi kabukta 2 hafta civarında kalıyormuş. .Ve bundan sonra kabukla birlikte dişiyi yavru akvaryumuna ayırmak gerekiyormuş. Bu bilgiler doğru mu. .Nasıl bir yol izlemeliyim. Kabukta dişinin neredeyse sadece kuyruğunun ucu gözüküyor, kabuğu kendisi mi terkeder, ben belirli bir zaman bekleyip kabuğu alıp yavru akvaryumuna mı silkelemeliyim. Yardımlarınızı bekliyorum. .Şimdiden herkese teşekkürler.
özkoçak2009-12-25 12:22:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fasterÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 136
fasterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2009 15:15

Hemen hemen 14-15 gün civarı yavruları kabuğun içinde görürsünüz. Bu zamana kadar kabuğu ayırmayın akvaryumdan. Zamanı geldiğinde kabuğu dişi olasada olmasada yavru akvaryumuna ayırın. Yavru akvaryumunu ana tanktan alacağınız su ile doldurun. Dişi içindeyse kabuğun,yavru akvaryumuna alın yinede. Bir süre sonra kabuktan çıkacaktır. Çıktığı zaman tekrar ana tanka alırsınız dişiyi. Yavrular çıktıktan sonra dişi ile ilgili bir konu yok,bundan sonra sizin için zor bir maraton başlıyor :) Artemia çıkartarak yavruları besliyeceksiniz. Yalnız 2 gündür kabukta demişsiniz dişi. Buna çok fazla aldanmayın,bir bakmışsınız dişi kabuğu terk etmiş. Böyle şeyler olabiliyor. Çok fazla ürkütmeden gözlemlemenizi tavsiye ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinetraÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 13
sinetraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2010 01:04

Arkadaşların verdiği bilgilere bir eklentide ben yapayım. Calvus erkeği yuvayı belirler ve dişi hazır olunca erkek onu kabuğa sokar. Dikkatli gözlemlerseniz dişinin yumurtaları döktüğünü karnındaki eziklikten anlayabilirsiniz. Erkek kabuk etrafıda nöbet bekleye başlar. Dişi çok nadiren kabuktan çıkıp kendini gösterir. Genelde kabuğun içinde kuyruğunu farkedersiniz. Onuda sık sık yelpaze gibi sallar. Yumurtaların taze su ile sirkülasyonunu sağlamak için. Kabuğu ve dişiyi 10. Gün yavruluğa alabilrsiniz (suyunu aynı tanktan alınmış ve ısı değerlerinin aynı olması şart). Tabiki bu süre zarfında dişi kabuğu terketmediyse. Eğer bir iki gün içerisinde terk ederse o yumurtalar işe yaramayacak demektir. 10. gün yavruluğa aldığınız dişi ve kabuğu isterseniz suyun içinde ters şekilde çok sert olmayan hamlelerle silkeleyebiirsiniz. Yumurtadan çıkmış olan yavruların bir kısmı dökülecektir. Bu silkeleme dişinin kabukta olması durumunda hepsinin düşmesini engelleyecektir. Aralıklı olarak bunu tekrarlayabilir ve dişinin çıkmasınıda sağlaya bilirsiniz. Dişi çıktıktan sonra kabukta yavru kaldıysa hafif silkelemelerle kabuğu tamamen boşaltabilirsiniz. İsterseniz doğal yolla olsun derseniz yavruların çıkması ve dişinin kabuğu terketmesini bekleyebilirsiniz. Bu arada eş tutmuş ve yavru almaya başladığınız balıklarınızı fazla rahatsız etmeyin. Dekarasyon ve popilasyonla oynamayın. Kabukta yumurta varken dip çekimine ara verin. Her türlü rahatsızlık başarısızlıklarla sonuçlanır. (daha önce benim başıma geldiği gibiMutsuz ) kolay gelsin.  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir