Ces akvaryum Maltepe


conqueror44Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 200
conqueror44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 00:17
     Çekmeköy'de oturan biriyim ve buralarda akvaryum canlısı bulmakta ve aradığım türü anlatmakta zorlanıyorum.Tabelasında akvaryumcu yazan yerlere giriyorum içeride balık yok kuş satıyorlar.Otocinclus affinis-sae.... arıyorum diyorum yüzüme anlamsız bakıyorlar.
     Bugün yolumu Ces akvaryum Maltepeye düşürdüm.İyi ki gitmişim.Bizim buralardaki esnaflara göre 5-10 gömlek öndeler.Hem kişilik olarak hemde ilgi olarak  ismini Fikri diye hatırladığım beyefendiye buradan teşekkür etmeyi borç biliyorum.Ayrıca birçok akvaryumcu sadece chiclid ve biraz canlı doğuran satarken bu arkadaşın amerikan tetra kolonileri getirtmesi çok hoşuma gitti.Uzun zamandır aradığım  ve neredeyse canlıpetshopdan alacağım Amano karideslerini görünce hepsini aldım.
     Benim için güzel bir deneyim olan bu iyi örnekten yola çıkarak bu hobiden ekmek kazanan değerli satıcılara birkaç tavsiyem olacak.Lütfen ticari amaçlar kadar hobici ruhunu da bırakmayın.Yaptığınız iş ile ilgili hiç olmazsa  günlük 30 dakika okuyun.Ve bu hobiyle günlük sıkıntılarından kaçmak isteyen insanlara kötü tecrübeler ve yeni sıkıntılar yaratmayın.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

corail79Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 52
corail79Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2014 10:28
Ben de Çekmeköy'de oturan bir akvarist olarak geçen günkü bu civardaki akvaryumcularda yaptığım araştırmam geldi aklıma. Sizin ki gibi kolay bulunmayan bir tür olan bilinen ismiyle katil salyangoz araştırması içindeyim. Bu civardaki akvaryumculara akvaryumcu demeye bin şahit ister. İçlerinde ne doğru düzgün akvaryum, ne de balık çeşidi var. 

Bu yakada herhalde en çok çeşidi Maltepe'de bulabileceğim. Fırsatım olursa bugün Maltepe'deki CES ve diğer birkaç akvaryumcuya bakmayı düşünüyorum. Tavsiye için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

conqueror44Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 200
conqueror44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2014 12:56
   Size sonuna kadar katılıyorum Koray bey. Buralardan artık adı akvaryumcu olan bir yere girmem artık.
   Bende bu yakada yeni sayılırım. Ve anladığım kadarıyla bu iş için bize en uygun Maltepe gibi. Dediğim yere yakın birçok yer varmış. Gitmişken bakın diğerlerinede. Katil salyangoz bende almak istemiştim ama sonra çekinip vazgeçmiştim.Yardımcı olduysam sevindim. Ayrıca madenler de evinde bitki yetiştirip satan bir arkadaş var. Bazen uğrayıp alıyorum birseyler. Isterseniz özelden telefonunu verebilirim. Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir