Challenger Yem Yememe Sorunu


OgulcanHancanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 42
OgulcanHancanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2015 02:04
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Renklerinde herhangi bir solma vs yok.

Akvaryum Kapasitesi (litre):500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Leopar vatos (35-40 cm )

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 C

Filitrasyon: 1800 l/h dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Öncelikle merhabalar , 4 aydır sağlıklı şekilde baktığım yaklaşık 6 adet 5 - 6 cm den 20 - 25 cm aralığına getirdiğim challengerlar yaklaşık 6 gündür yem yemiyor. Problem malum genel elektrik kesintisinden sonra başladı. O süre zarfında pilli hava motoru kullanarak balıkları yaşatmaya çalıştım . Su sıcaklıgı bu sırada 26 dan 23 e kadar dustu. Ardından aksilikler bitmedi. Yaklaşık 8 saat kapalı kalan dış filtrem , 4 saat çalıştıktan sonra arıza verdi ve ne yazık ki evde yoktum. 12 saat kadar filtre kapalı kaldı. Geldiğimde balıklar solmuştu ve su bulanıklaşmıştı. Hemen müdahale edip filtreyi aktif hale getirdim. Su berraklaştı fakat balıklar yem yememeye başladı. Önce stresten oldugunu düsündüm fakat bugün 6. gün. Normalde sera dip yemi + bazen dana yüreği + bazen salam veriyorum. Fakat bu yemlerin hiç birine yeme eğilimi göstermediler. Stres e girmesinler diye aydınlatma bile kullanmıyorum o günden beri ne akvaryumda ne de bulundugu ortamda.Sadece dün akşam 3 yada 4 tanesi attıgım salamdan bir kaç parça yediler. Normalde yemleme aralıgım 12 saatte bir her seferinde yerler diye bir umut atıyorum ama sonuç yok. Açıkcası endişelenmeye başladım. Balıklarımı kaybetmek istemiyorum . Bu arada tekrar söylemekte fayda var balıklarımda herhangi bir görünüm değişikliği yok . Sıcaklık dususunden dolayı beyaz benekten süphelendim ama dikkatle 6 sını da inceledim belirti yok. Bu arada akvaryumdaki Leopar vatoz sağolsun iştahla attıgım yemlerin hepsini yiyor. Onda bir problem yok. Bilgisi olanlar acil yardım edebilirlerse cok sevinirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2015 09:02
Şimdi mesajın başından sorunu anladım kalan mesajın çoğunu hızladın yarı okumayarak geçtim, Elektrikler kesildi elektirkler uzun süre kesilince filtrelerdeki dışkılar organik artıklar bozuldu, elektirkler gelincede siz filtreleri çalıştırınca bozulmuş organik artıklar, haliyle zehirli kimsayasallar suyu bozdu balıkları olumsuz etkiledi. Bu ölüme kadar bile gidebilirdi. Şimdi yapmanız gerekenler, filtrelerin tümümün bakımını yapın, hava taşlarıyla bol suya akvaryum verin, bir kereye mahsus oldukça fazla su değişimi yapın bu su değişimi iyüzde ellilere kadar yakın olabilir. Yeterki klorsuz ve akvaryumla aynı ısıda su ekleyin. filtreler dışkı biriktirme yeri değil, ben 5 senedir hiç bir filtre kullanmam sadece hava taşı kullanırım dipten dışkıları toplarım 50 litre akvaruymda 5 günde bir yüzde 50 dip çekimi yaparım balıklar 5 yaşında 5 senedir ciddi birhastalık geçirmediler. Size bir link ekleyecğim orada Elektirk kesintisinden bahsediyor son maddeyi okursunuz E maddesiydi herhalde.

mesutok2015-04-08 09:04:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OgulcanHancanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 42
OgulcanHancanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2015 23:04
Çok tesekkür ederim bilgilendirme için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emreAkbasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 4
emreAkbasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2015 20:35
Benim challenger da yem yemıyordu sıcaklığı yükseltim ve akşama yemye başladılar ıstıcının dercesini yükselt derim çünkü sen ısıtıcyı 28e ayarlıyorsan su 22-24 derce oluyor termometreler var akvaryum için onlardan al bi suyun sıcaklığna bak challenger çok hassas balıklardır.suyun temiz değilse attığın yem suya düşünce bozulcaktır ve balık yemeyecektir ve balık hiç bir zaman açlıktan ölmez o konuda bişey olmaz dediğim gibi bi ısıyı yükselt;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir