Champsochromis spilorynchus


umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2015 18:40


ADI: Champsochromis spilorinchus

DOĞAL YAŞAM ALANI:Göl boyunca geniş bir derinlik aralığında bulunur.

ULAŞTIĞI BÜYÜKLÜK: 32,5 cm.

YETİŞTİRME GEREKSİNİMLERİ: Büyük ve çevik bir türdür; bu yüzden uygun bir şekilde beslemek isteniyorsa geniş bir akvaryum gerekir. En az 600 litrelik tanklarda beslenmesi önerilir. Bulundukları tanka saklanma yeri oluşturacak şekilde birkaç büyük ve pürüzsüz taş konulmalı ve balıkların dolaşması için tankın büyük kısmı açık alanlardan oluşmalıdır.

BESLENME DÜZENİ: Vahşi doğada küçük cichlidlerle beslenirler. Türün genç bireyleri bazen “Bagrus meridionalis” türü kedi balıklarının yuvasında onların yavrularını yerken görülür. Akvaryum ortamında kril, lepistes veya dondurulmuş besinler gibi protein oranı yüksek yemlerle beslenmelidir. Gereğinden fazla yemlememeye dikkat edilmelidir.

ÜREME: Bir erkeğe birkaç dişi düşecek şekilde beslenmelidir. Çiftleşmeden sonra dişi, kuluçka sürecini geçirecek sakin bir yere ihtiyaç duyacaktır. Bu yüzden yeterli saklanma yeri oluşturulmalı veya çiftleşen dişi başka bir tanka ayrılmalıdır. Yeni doğan yavrular canlı artemia ve öğütülmüş kuru yem ile beslenebilirler.


Mark Smith'in "Lake Malawi Cichlids" adlı kitabından alıntıdır. Çevirisi tarafımdan yapılmıştır arkadaşlar umarım faydalı olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir