cichlid baliklarim ölüyor


atalanteÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 6
atalanteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2015 03:26
Merhaba... Ben 20 gun once yeni akvaryum kurdum. Balik turleri ve bakimiyla ilgili hicbir bilgim olmadigindan petshop a gittim ve cichlid türünde karar kildim. İlk gun 2 sari prenses 2 yunus 2 demosoni aldim. Hepsi yavru 2-3 cm idi. Akvaryumum 65x35x35 olculeride.İc filtrem isiticim mevcut. 2. gun 2buz prensesi 2 seker pembesi ve 2 papagan aldim. Bunlarda yine digerleri gibi yavru ve 2-3 cm boylarindaydi. 10 gun sorunsuz gecti. Akvaryumda baliklarin saklanabilecegi dekorlar vardi. 1de leopar vatoz aldim. Ancak sari prensesler diger baliklari rahatsiz etmeye basladi ve ilk kaybimi verdim. Önce seker pembe sonra demosoni ve sonra buz prensesi öldü. Her 3undede kuyruk ve yuzgeclerinde hasar vardi. Sari prensesler diger baliklaroda rahatsiz ediyordu ve cogunun yuzgeclerinde hasar olusturdular. Bu yuzden sari prensesleri geri verip yerine 1 demosoni aldim. 2 gun sonra demosoni oldu ancak hicbir yerinde hasar yoktu ve akvaryumda diger baliklara zarar veren hicbir bakik yoktu cok fazla gozlemledim. Sonrasinda arka arkaya baliklarim teker teker olmeye basladi. Ölmeden once cok fazla yem yememeye baslamislardi ve keyifsizlerdi. Dekorlarin icine saklaniyorlar ve yem attigimda bile cikmiyorlardi.Arastirmalar yaptim nedenleriyle ilgili fakat birsey bulamadim. Petshop a gidip bilgi aldim ve dezenfektan kullanmam gerektigini soylediler. Mavi renkte bir damla kullandim. Damlayi kullanmamdan 1saat sonra 2 baligim daha öldü. Bu hobiye yeni basladim ve guvenilir bilgiye nerden ulasabilecegimi bilmiyorum. Her sitede farkli farkli seyler yazilmis. 13 baligimdan geriye 6tane kaldi. 2 papagan 1 demosoni 1 seker pembe 1 yunus ve 1 leopar vatozum suan yasiyor. Kalan baliklarimin olmemesi icin neler yapabilirim? Bilgisi tecrubesi olanlar yardimci olabilirmi lutfen :( Haftada bir dip cekimi ve ic filtre temizligi yapiyorum. Neler yapmam gerekir onerilerinizi ve yardiminizi bekliyorum. Şimdiden tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetyÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 53
mehmetyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2015 08:43
Akvaryumu ilk doldururken beklemiş su kullanmış mıydınız? Dipteki kum nasıl bir kum? Tuz ilavesi yapmış mıydınız? Sıcaklık kaç derece, termometre ile ölçmüş müydünüz? Akvaryumu temizlemek için herhangi bir kimyasal kullanmış mıydınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ORHANAYDIN71Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 118
ORHANAYDIN71Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2015 11:25
Öncelikle geçmiş olsun. Aslında cevabı kendiniz yazmışsınız. Akvaryumunuzun içi metrobüs gibi. O hacimde bir akvaryuma bence tek tür ciklet besleyin. Balıklarınızın ölüm sebebine gelince ;
- sarı prensesiniz akvaryumdaki baskın balık olduğu için diğer tüm balıkları hırpalamış ve ölümcül yaralar açmış sanırım. Balıklarınızın saklanma sebebi budur. 
 - Akvaryuma çok sık balık eklemişsiniz. Muhtemelen de dikkat edilmesi gereken kurallara dikkat etmemişsiniz. Öncelikle balığı aldığınızda poşetini hiç açmadan olduğu gibi akvaryumun içine bırakın. Su sıcaklıkları eşitlensin.(En az 30 dk) Sonra poşetteki suyu akvaryuma boşaltmadan sadece balığı akvaryuma koyun. Poşetteki suyu akvaryuma koymak ölümcül bir hatadır. Petshopta o su değerlerini tolere etmiş balıklara birşey olmazken akvaryumunuzda ani ölümlere neden olacaktır.
Bence yapacağınız şey demasonilerin dışındaki balıkları pet shopa geri verin. Sadece demosoniler kalsın. Çünkü akvaryumunuz gerçekten çok küçük. Akvaryumunuzu tamamen boşaltın. Demosonileri bir kovada hava taşı koyarak tutabilirsiniz. Akvaryumu, içindeki bütün malzeme,kum ve filtre içindeki malzemelerde dahil sıcak suyla bolca yıkayın. Kaya tuzu ile akvaryumun camlarını güzelce temizleyin. Şimdi akvaryumunuzu durulayıp filtre ve malzemeleri yerleştirin. Dinlenmiş suyunuzu doldurun. Petshoplardan alabileceğiniz bakteri kültürünü ekleyip filtrenizi çalıştırın. En az 1 saat bu şekilde çalışsın. Sonra balıklarınızı akvayumunuza alabilirsiniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2015 11:39
Selam,

Bence senin balıkların bir hastalık yada bakteri sorunundan değil.Stresten ölmüşler ve ölmeye devam edecekler.Litreniz az ve sizde akvaryum güzel olsun diye çeşit aldınız akvaryumcunuzda yaşar yaşar dedi sattı maalesef.Akvaryumunuz 80 lt brüt.Şu an için uygun olan tektür ciklettir.Sp,demasoni,iceman yavru olarak alırsanız 6-8 arasında alabilirsiniz fakat damızlık olursa enfazla 4 olmalıdır sayınız.
Arkadaşımız tamamen akvaryumu doldur bolşalt yapmanı istemiş.Ben bunu desteklemiyorum eğer dediği gibi yaparsanız akvaryumu sıfırlamış olursunuz.Bakteri kültürü kullansanız dahi 24 saat geçmesi gerekmektedir.
Şahsi fikrimi soracak olursanız arkadaşın dediği gibi bütün balıkları geri verin demasoni alın 6-8 adet ben olsam leopar vatozun yerine cüce vatoz alırım.Kısacası sizin şifanız tektür ve az sayıda balık beslemek.

Saygılar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atalanteÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 6
atalanteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 02:35
Akvaryumu kurmadan once aldigim dekor ve kumlari ksynatip temizledim. Akvaryumu ve icerisindeki herseyi sadece suyla yikadim herhangi bir kimyasal madde ile temasi olmadi. Suyu doldurduktan sonra 2gun beklettim. Kumum beyaz taneleri cok kucuk degil ancak cinsi nedir bilmiyorum. Su sicakligi 25 derece sabit. Termometrem var sicaklik degismiyor. Hic tuz kullanmadim. Bu turker icin tuz kullanmam gereklimidir ? petshop te tuz atmamam gerektigini soylemislerdi.

GÜVENLIK KODUNU HATALI GIRDINIZ
Geri dönüp tekrar deneyiniz. Yazdiginiz mesaj asagidadir, lütfen kaybolmamasi için mesajinizi kopyalayiniz.:
Biraz arastirma yaptim ve dediginiz gibi cok sayida ve degisik turlerde baligin birarada olmamasi gerektigini ogrendim. Alirken malesef saticiya guvendim. Sayi ve tur olarak akvaryumuma uygun oldugunu soylemisti. 1 gundur kayip vermiyorum ancak yunus ve papagan surekli suyun ust tarafinda yuzuyor. Akvaryumu tamamen bosaltip temizlemenin bakteri dongusu icin zarali oldugunu okudum. Dediginiz gibi tek tur ve az sayida baliga gecis yapmak isterim ancak akvaryumumdaki suyun saglikli olup olmadigini nasil anlarim? mevcut baliklarimi verip yerine ayni suya yeni balik koymak pek guvenli gibi gelmiyor. Ama en bastan akvaryumu sifirlarsam da suanda olusmus yararli bakterileri kaybederim. Bu durumda yeni baliklarin saglik durumu icin endiseleniyoum. Sifirdan baslarsam eşim yalnizca papagan istiyor. 2 adet 10-15cm boyutlarinda papagan icin ne soylersiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 08:09
Balıkların yüzeyde yüzmesi aşağıda sorun olduğunun göstergesidir.Oksijen yokluğu nitrat çokluğu.

Benim tavsiyem balıkları verin.%50 su değişimi yapın en az 3-4 gün boş bir şekilde çalışsın.Daha sonra balıkları atın.Daha sonra her hafta düzenli %10 su değişimi yapın.Akvaryumunuz küçük olduğu için büyük ölçüde su değişimleri dengeyi bozar.Papağanlar 25 cm kadar büyüyebilir.Bu yüzden sıkıntı olabilir.Bu neden daha küçük papağan alıp büyütün yada küçük japonlardan koyabilirsin 2-3 adet.Ama papağanlar için pek uygun değil hacminiz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir