Cichlid Düşünüyorum


NoktapcÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 3
NoktapcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2009 23:45
Arkadaşlar kusura bakmayın sizi akşam akşam rahatsız ediyorum ama bana yardımcı olun lütfen. Bi arkadaşımdan boyutları 74 * 37 * 27 olan bi akvaryum aldım. Cichlid beslemeyi düşünüyorum.Açıkcası imkanlarda kısıtlı hem maddi hem maddi olsada malzeme kısmında yani bi kaya bile yoktur burada öyle düşünün ince kum bile yok. Bi ikincisi bu işte açıkcası acemiyim daha önce aynı akvaryumda lepistes ve moli beslemiştim arkadaşıma zaten ben verdim bu akvaryumu ama cichlid konusunda nerede ise hiç birşey bilmiyorum diye bilirim sizlerin akvaryumlarınızı inceledim çok güzel benim öyle bi şansım yok en azından akvaryumum huzurlu bi ortam olsun istiyorum.Lütfen bana yardım edin nasıl birşey yapabilirim.
Resimleri ekliyom.. Biraz yardımcı olunuz.
Saygılar


Boş Hali



Bir Sonraki Hali



Elimdeki Kaya - Tek Malzeme Denilebilir birde Testi var 3- kaya

 

Ve Şuanki Hali Tabi Hiç Beğenmedim







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahbeabiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 751
ahbeabiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2009 10:10
Selamlar Yaşar Bey.
 
Akvaryumunuz 74 litre. Net olarak hesaplarsak 70 litrenin biraz altında su hacminiz vardır. Bu hacim birçok cichlid türü için oldukça küçük. Bir çift Amerikan Zebra beslemeyi düşündüğünüzü söylemiştiniz. Bildiğim kadarıyla tanki büyütme imkanınız da yok, ve cichlid beslemeyi çok istiyorsunuz. Bu durumda ya genç bir çift alır şansınızı denersiniz, ya da yavru zebralardan alıp büyütüp içlerinden bir çift seçmeye çalışırsınız. Elbette her balık geniş tanklarda daha mutlu ve sağlıklı olacaktır. Buna canlı doğuran türleri hatta japonlar, betalarda dahil.
 
Akvaryumunuz için yapılabilecek geliştirmelerde oldukça fazla.
Bence ısıtıcıyı oradan söküp iç filtrenizin arkasına, yine onun gibi yan cama yapıştırın. Görünmesin fazla. Arka cama dışarıdan fon ekleyin. Akvaryumcunuzda bulacağınız mavi yada siyah renkli fonlar akvaryumun görüntüsünü çok değiştirecektir. Ayrıca sol üst köşedeki nazar etme yazısını, bu konuya özel bir endişeniz yoksa sökmenizi tavsiye ederim. Tebessüm  Sadece görsel sebeplerden ötürü. Dekorda kırık testi kullanmanız iyi olmuş. Ben görsel olarak beğenmesem ve hiç kullanmasam da bu dekor malzemesi su hacminden neredeyse hiç çalmadan balıklar için çok elverişli bir saklanma/üreme alanı oluşturuyor. Sizin durumunuzda bu çok işlevsel bir özellik. Kaya dekorunuzu biraz daha değiştirebilirsiniz. Örneğin o kaya öbeğini sol taraftaki iç filtrenin olduğu köşeye doğru yaklaştırabilirsiniz. Belki biraz olsun filtreyi de saklamış olursunuz böylece. Ama elbette seçim size kalmış...
 
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Akvaryumunuzu geliştirmeye devam edin.
Saygılar. 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NoktapcÇevrim Dışı

Kayıt: 17/02/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 3
NoktapcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2009 00:01
Teşekkür ederim Aykut Bey yardımlarınız için. Isıtıcıya oraya alabilirim manzara zaten alacam.Ben açıkcası pek fazla beğenmedim dekoru tabi içinde henüz balık yok.
Diğer arkadaşların yaptıkları çok hoşuma gitti. Mesela bu kayalardan üst üste koyuyolar tabi benim akvaryum küçük olduğumdan çok başarılı olacağını sanmıyorum.Bir de bu arkadaşın akvaryumu çok hoşuma gitti acaba böyle bir dekor versem nasıl olur sizce.

http://www.akvaryum.com/Forum/siyah_arka_fon_(resimli)_k127260.asp

Nazar Etme yazısı aldığımda vardı onu kaldıracam ve Son birşey daha zebraların bildiğim kadarıyla albino (Beyaz) cinsleri var. Bunlarda cinsiyet ayrımını nasıl yapabilirim ve birşey daha akvaryum sıcaklığı kaç derece olacak.
Bunlar hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim...

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir