ciklet balıklarıma ?


afri_boysÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2012
İl: Osmaniye
Mesaj: 7
afri_boysÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 11:31
 
slm arkadaşlar alttaki resimde belirttiğim gibi  bir akvaryumum var ve bu hobide yeniyim  akvarumu 3 aydır bakıyorum  içerisinde süslemeler görüdüğü gibi ve 10 çeşit erkli dişili yetişkin  ciklet balıklarım var ırklarını tam olarak bilmiyorum ama aldığım kişinin  söylediğine göre beyaz prenses ciklet,zebra ciklet,portakal ciklet  siyahı ciklet ve 2 tanede çöpçü balığı var . 3 ay içerisinde fark ettiğim  günden beri 3- 4 tanesi yavrulama yapıyor.ve 2 gün sonra diyerleri yüzinden yeniyor.araya cam koydum  yavruları ayırdım  kumu deşip geçtiler yavruluk koydum  yine beceremedim  ve şuan  tam  olarak 6 tane beyaz prenseslerim alt tarafları kızarda ve çok yavaş hareket etmeye başladılar kum  deşiyorlar bende çakıl taşları koydum  irili ufaklı 15 taneye yakın  bu resmde yok o taşlar ama bölüm  bölüm  yığdım  yavrular için.
 
sorum  şu :;
 1 yavrulayacak olan dişileri ayrı bir akvaruma mı koymam  gerek
 2 erkeklerimi  ayırmam  gerek
3 eşleri olanlarımı ayırmam  gerek.
lütfwen  ban bu konuda yardımcı olum  bilgilendirin.zbukadar doğacak yavrunun  heder olmasını istemiyormm. şimdiden  tşk ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliarifÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 402
aliarifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2012 11:35
Kusturmayı biliyorsan yavru tanka kustur ama bence kusacagı zaman yavru tanka orda kussun sonra anaçı eski tanka al..
Birde tankınızın üstünü biraz daha doldurun az kalmış öyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rizagocerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2006
Mesaj: 54
rizagocerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 20:49
Yavrulayanlar büyük ihtimalle zebra balıllarıdır. Onlar belli bir dönem yavrularına bakarlar. Ama daha sonra yavruları ayırmalsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2012 16:08
Tek resimden yola çıkmamız biraz güç malesef, ama gördüğüm kadarıyla balıklarınızın çoğu zebra(çizgili olan ve ona benzeyen diğer beyaz balıklarınız) üstte görünen balıklarda iri duruyor yazmış olduğunuz türlerle pek bağdaştıramadım,balıklarınız çift olarak herhangi bir köşe seçmiş ve orda küp,taş vs gibi bir yere yumurta diziyorsa yavruların ebeveynleri büyük ihtimalle zebralardır,dekor tank için biraz fazla gibi,ayrıca plastik bitkilerde balıkların yüzme alanlarını kısıtlamış,yavruları kurtarmanın en iyi yolu çift olarak zebralarınızı farklı bi tanka koymak olacak,orda zaten kendileri yavrular ve yavrularını büyütürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir