Co2 bu şekilde suda Çözünürmü ?


mcdoglosÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 73
mcdoglosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 00:13
merhabalar.
son bir kaç gündür mayalı co2 sistemini en hesaplı şekilde akvaryumda nasıl çözündürürm diye düşünürken az önce aklıma şöyle değişik bir fikir geldi.daha önce yapıldımı bilmiyorum ama ben olumlu sonuç alacağımı düşünüyorum.

resimde kaba taslak anlatmaya çalıştım.


çoğumuzun bildiği dış filtre ile beraber gelen suyun şelale şeklinde akmasını sağlayan parçayı (resimde mavi renkte çizdiğim parça) akvaryuma dik bir şekilde yerleştirsem ve en ağaşıda bulunan deliğindende co2 girişimi yapsam. yukardan gelen filtreden arıtılmış su aşağıdan gelen co2 ile tam olmasada bir vortex etkisi yaratıp çözünme sağlana bilirmi?




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GOLDFISHÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/02/2013
İl: Konya
Mesaj: 632
GOLDFISHÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2014 16:14
Ömer bey mutlaka denemekte fayda var direk suya co2 vermektense sizin sistemi uygulamanın mutlaka faydası olacaktır.Benim tavsiyem çizdiğiniz şekle göre co2 girişini en alttaki yan girişten değilde en üstteki yan girişten verseniz daha mantıklı olur kanaatindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seniorÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 27/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 609
seniorÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2014 22:21
Mayalı sistemin basıncı o filtrenin gücüne karşı durabilirmi.Hortumun içinden pet şişeye su dolması kuvvetle muhtemel.Araya check-valf koysanız,bu sefer ters basınçtan CO2 geçemeyecek.Motor gücü çok düşük olması lazım.Su basıncını ayarlayabilirseniz bir ihtimal...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir