Co2 kullanımı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 00:37
Merhaba arkadaşlar, daha önce akvaryum deneyimlerim oldu fakat bu sefer bitkili ve daha büyük akvaryum kurdum 200 lt.'lik ve yaklaşık 2 aydır beni baya yordu ama mutluyum ciddi bir sıkıntı yaşamadım. fakat en son eklemiş olduğum ISTA CO2 tüpü ile ilgili endişelerim var.
1. Co2 yi ph dalgalanmalarından korktuğum için kapatmıyorum sadece kısıyorum, 2-3 saniyede 1 baloncuk. Işık açıkken saniyede 2 baloncuk civarı. doğru mudur? sizce kapatmalı mıyım?
2. Resimde göreceksiniz zemin bitkisi monte carlo "micranthemum", kaya arkasında elado ve ağacın üzerinde moss bitkilerim var. co2 oranı fazla mı şuan yoksa az mı?
3. neon tetralar kılıç yavrularımı yedi fakat plati yavruları büyük olduğu için dokunmadılar. lepistesim hamile sizce o da akvaryumda mı doğursun? boyutları nasıl olur lepistes yavruların neon tetralar onlarıda öldürür mü?
Özellikler: 200lt 100*40*50/ dış filtre/ 200w ısıtıcı/ISTA 95gram co2/ayarlanabilir led aydınlatma/ mangrow kökü/lav kayası/ hagen kum ve onun altında hindistan cevizi torfu/monte carlo zemin/moss ağaç üzeri/ elado kaya arkasında. balık sayısı şuan 25 yavrular 10/15 civarı. balık sayısı artırabilir miyim? ne kadar?
bu arada mangrow kökünü kullanacak arkadaşlara şiddetle bolca kaynatmalarını ve sonra tuzlu suda 3-5 gün bekletmelerini öneririm. önce uygulama yapmadan koydum tanka iki gün içinde etrafı beyaz mukoza gibi bir mantarla kaplandı sonra çıkarıp kaynattım defalarca ve 15 gün sonra geri koydum ve kesildi. şuan gayet güzel. İlk balığımı 1 ay sonra koydum akvaryuma lütfen sizlerde öyle yapın aceleci hevesler uğruna balık telef etmeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 10:10
Merhabalar öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.
1-) Korkularınızın önüne geçmek için ista co2 indicator almanızı ve indicator üzerindeki rengin yeşil olarak sabit kalacak şekilde co2 verişini ayarlamanızı öneririm. Sabit kaldığı takdirde hiçbir problem yaşamazsınız.
1-) Korkularınızın önüne geçmek için ista co2 indicator almanızı ve indicator üzerindeki rengin yeşil olarak sabit kalacak şekilde co2 verişini ayarlamanızı öneririm. Sabit kaldığı takdirde hiçbir problem yaşamazsınız.
2-) Monte carlo bitkisi orta zorlukta bir bitki olduğundan dolayı ışık gücünü mininmum litre başına 0.5w olarak vermekteler.Ancak üzerine çıkarsanız daha sağlıklı büyüyeceklerdir. Normal seviyede co2 ihtiyacı vardır. Eledoa ise versende büyür vermesende büyür. Kolay bitkidir. Mosslar co2 verildiğinde daha hızlı gelişirler. Tekrar ista co2 indicator ile bunu belirlemeniz lazım. Kabarcık sayısına göre ben bir yorum yapamayacağım.
3-) Tankınızı daha yogun bitkilendirirseniz yavru balık kayıplarını daha az yaşarsınız. Balık yükünü arttırmaktansa ışık ve bitki yükünü arttırmak daha mantıklı olacaktır. Çünkü Bu ortamı sağlarsanız zaten yavrularınız o yükü arttıracak ve zamanla siz bu kadar balığı napacağım diyeceksiniz.
4-) suyunuz ışıktan mı sarı duruyor yoksa salınımdan mı bilmiyorum ancak Seachem purigen ürününü dış filtreye koyarak daha berrak bir suya sahip olabilirsiniz. Ben kullanmaya yeni başladım ve su çekimlerimde farkettim sararmış olan su artık yok oldu.
Tekrar hayırlı olsun sağlıklı hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 11:52
Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Berkant 2015-04-15 21:47:32
Notlarımı aldım, ista co2 indicator alacağım.
Suyumun rengi hafif sarı evet, resimde fazla sarı görünmesinin sebebi gün ışığı led ve ışık seviyesini kısık olmasından kaynaklı,normalde o kadar sarı değil. sararma mangrow kökünü koyduğumda oldu 2 haftada bir 19 lt su değişimleri ile yavaş yavaş azalıyor. seachem purigeni eğer kimyasal değil ise deneyeceğim. mümkün oldukça kimyasal kullanmamaya özen gösteriyorum. Bu tankta su hazırlayıcı vs. hiç kullanmadım. elimde bir tek sıvı gübre var su değişimlerinden sonra 1,5 kapak koyuyorum.
Işık seviyesini artırdığım zaman camda lekeler oluşuyor onları da "alg eater" ve "cüce vatoz" ile çözdüm, 3-5 günde yosun bırakmadı 3 balık.
bir hafta oldu Co2 tüpüne geçeli monte carlo'larda bariz boy atma ve gürleşme oldu. bundan önce tablet Co2 kullandım tavsiye etmiyorum. zaten uzun vadede tüp daha uygun oluyor.
Co2 kullanacak arkadaşlara da şiddetle tüplü sistem öneririm ben önce pahalı dedim almadım gittim 20 TL ye tablet aldım 2 defa kâr etmedi tüpün yaptığı 1 haftalık etkiyi yapmadı tabletler. ISTA Co2 95 Gram internetten 120 TL ye buldum, uzun vadede daha kârlı olacağına eminim. bu arada mayalı sistemi hiç denemedim ve bilmiyorum. onuda ekleyeyim.
Tekrar teşekkürler. size de sağlıklı hobiler dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 12:05
Camdaki lekelerden kastınız yeşil nokta yosunu sanırım. Ondan bende muzdaribim. Fosfat takviyesi ile çözüme ulaşanlar epeyce fazla oldugunu okudum ancak test kitim fostatı ölçmediğinden şuanlık arttırım yapamıyorum. 2 saniyede 1 baloncuk verdiğiniz takdirde ne kadar süre tüp gidiyor ? Ben mayalı kullanıyorumda sizin sisteme geçebilirim yoruldum hazırlamaktan açıkçası artık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 12:27
Öncelikle camdaki yosunlar şeffaf leke şeklindeydi artı yeşil lekelerde vardı nokta nokta, balıklar ilk getirdiğim günden itibaren sürekli yosun yediler 5 günde bir şey kalmadı. Işık ile alakalı olduğunu fark ettim fazla ışık verirsem yine oluyor. Eğer denemediyseniz Alg Eater balığını tavsiye ederim 2 adet yetti.
Co2 ye gelince henüz 1 hafta oldu ışık yokken 2 saniyede bir baloncuk ,Işık açtığımda ise 1 saniyede 2 baloncuk veriyorum. ne kadar gideceği hakkında net bir yazı bulamadım 1 ay diyenler var ama kendim yaşayarak öğreneceğim bakalım nasıl olacak. tüp bittiği zaman size de mutlaka cevap veririm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 12:48
Cok sevinirim. Aylık 35 TL masrafı olacagına gore aslında pekte ucuz yollu bir yöntem olmayacak gibi duruyor ama bakalım. Alg eater derken otocinclus mu acaba ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2015 13:22
Evet ucuz değil maalesef, bakalım ne kadar gidecek. zamanla hesabını yapacağım. Daha çok yabancı sitelerde net cevaplar olabilir. Araştırdıkça paylaşırım. Berkant 2015-04-15 21:49:52
Balığın orjinal adı "Gyrinocheilus aymonieri" yosun yiyiciler olarak sorarsan gösterirler resmini de atayım bendeki balık tam olarak budur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2015 08:03
[QUOTE=Gattz]Cok sevinirim. Aylık 35 TL masrafı olacagına gore aslında pekte ucuz yollu bir yöntem olmayacak gibi duruyor ama bakalım. Alg eater derken otocinclus mu acaba ?[/QUOTE]
Merhaba benim 1 lt tüp ortalama 1-1.5 ay gidiyor ve 10 tl ye dolduruyorum esasında bakacak olursak mayalıya göre uzun vadede daha avantajlı. Bende mayalı ile başlamıştım.Hatta klima tüpüne kurmuştum ama sonunda dayanamadım bende tüp aldım. Sonuçta bu hobiye devam edeceksek ve bitki de seviyorsak eninde sonunda edinilmesi gerekli ekipman bence
Beğenenler: [T]173013,alprbck[/T][T]156079,Gattz[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2015 13:07
Selam, 95Gr tüp 19 gün dayandı. Daha önce bahsettiğim gibi ışık açıkken 1 saniyede 2 baloncuk, ışık kapalı iken 2-3 saniyede 1 baloncuk şeklinde. Bu şekilde pahalı olacak. bir kez daha alacağım bu sefer sadece ışık açıkken kullanacağım.
Berkant 2015-04-15 21:50:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2015 08:43
basarılı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir