Co2 Tüplü sistemin gereksinimi.


wehwetduwanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 17
wehwetduwanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 10:57
Arkadaşlar elimde 60 lt lik bir tankım var ve pazartesi günü tüplü Co2 sistemi satın aldım. Fakat mayalı sistem haricinde bu ilk deneyimim oldugundan dolayı pek basarılı olamadım. Forumu incelediğimde reglatörün sağında bulunan basınç saati 6 yı aşmasın diyenler var bende bu değer 8 hatta 10 lara çıkıyor ve saniyede 6 kabarcık falan alıyorum nerede hata yapıyorum aydınlatırmısınız? Regülatör vanasından bunu ayarlayabiliyorum fakat selonoid valfin ince ayar vanasından hiçbir tepki göremedim acsam da kapasam da hep aynı.




wehwetduwan2014-02-28 12:01:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CERKUTAYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/07/2010
İl: Manisa
Mesaj: 1889
CERKUTAYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 11:36
Regülatör arızalı olabilir, ayarladığınız basıncın üzerine kendiliğinden çıkması regülatörün arızalı olduğunun göstergesidir.Regülatörün fotoğrafını koyarsanız daha net yardımcı olabilirim.

      Merhabalar bu sistemde regülatör kendinden ince ayar vanalı ve bu sistemlerde ince ayar yapmakta zorluk yaşarsınız, sisteme harici bir ince ayar vanası daha koymalısınız ve bu ince ayar vanasını da selenoid valften sonra koyarsanız sıkıntı yaşamazsınız.

      Regülatörün altındaki vanadan istediğiniz çıkış basıncına ayarladığınızda selenoid kapalıyken regülatör çıkış göstergesi sekme/sıçrama yapıyorsa regülatör arızalı demektir.Düşük basınçlarda çok sıkıntı çıkarmaz ancak çıkış basıncı 18 barın üzerine çıkarsa selenoidi ve sistemin tamamını riske atabilir.
    
      Regülatörün çıkış basıncını ince ayar vanası kapalıyken yapmanız gerekir, tam doğru ayarı bu şekilde yapabilirsiniz.Çıkış basıncının da 8 bar olması yeterlidir.8 bara ayarladıktan sonra ince ayar vanasını yavaş yavaş açarak (Tabi bu arada selenoid valfin fişi takılı olacak, yani selenoid açık konumda olacak.) istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.İstediğiniz damla sayısını ayarladıktan sonra selenoidin fişini birkaç defa açıp kapatarak daha önce ayarladığınız damla sayısı tam ayarladığınız gibi çıkıyorsa ince ayarı yapmış olursunuz.İyi günlerde kullanın bu arada sistemi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wehwetduwanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 17
wehwetduwanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 14:39
Çok teşekkür ederim gerçi akvaryumumun boyutlarına bakıldığında bu sistem biraz lükse kaçıyor ama merak işte :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir