Çocuk koruma programı ( B U L U N D U)


KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2012 22:32
Uzun süredir ihmal ettiğim bu konuyla, 9 yaşındaki oğlumun online olarak oynadığı bir oyunun altındaki sohbet  yazışmalarındaki küfürlü ifadeleri görerek yüz yüze geldim. 
Daha sonra acilen Turksat'ı aradım ve güveli internete abone oldum. Ancak bu defa da facebook,vs. sosyal ağlar falan gitti!
Eşim ve benim bilgisayarlarımızda açılış şifreli olduğundan, sadece oğlumun bilgisayarına kuracağım, site adları girerek, anahtar kelimeler girerek, hatta mümkünse "jpeg" taramaları yaparak sakıncalı resimlere ulaşılmasını engelleyecek bir program arıyorum. Senkar, Gözcü gibi programları kurdum ancak hata verip kapanıyor. Kapsamlı, mümkünse Türkçe olan bir program biliyorsanız tavsiyelerinizi bekliyorum.
Saygılar,
KILIÇ2012-09-17 16:27:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 08:14
Bence program gerektirecek bir şey yok öyle bir program olsa bile online oyunlar ve özelliklede benimde 10 yaşındayken oynadığım metin 2 adlı oyun çok zararlı hatta yanlış hatırlamıyorsam metin 2 oyununda 1 çocuk ölmüştü bende o çocuk öldüğünden beri bu oyunu bir daha açmadım yani altı üstü bir oyun yüzünden 1 çocuk hayatını kaybetti bence online oyunlar  gereksiz güzel sitelerin türkçe oyunları var isterseniz çocuğunuza türkçe oyun sitelerini açıp oradan kendi oyununu seçmesini ve bu tür zararlardan önlenmesine yardımcı olabilirsiniz ve online oyunlara bence en az 18 yaşında başlanılmalı erken yaşta başlanılınca okul notları ve tavırları riske girer okul notları aniden düşüp tavırlarıda asabi olabilir bilinçli bir aile online oyunlarını bence çocuklarından uzak tutmalıdır


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 16:26
Konu ile ilgili olarak "K9 Web Protection" isimli programı kurdum. Register için, kurulum esnasında tıklanarak açılan web sayfasına doğru bir mail adresi veriyorsunuz ve şifre o maile yollanıyor. Bunun dışında istisna olarak bazı adreslere de ayrıcalık tanıyabilirsiniz.
Örn:Stream/Media gibi bir seçeneği tıklayarak engelledim ve izin verilen siteler içine youtube adresini ekledim. Böylece hiç bir video sitesi açılmaz iken, sadece izin verdiğim youtube açılabiliyor. Bunun gibi ayrıcalıklar mümkün. Ayrıca programı kurduğunuz bilgisayardaki tüm internet hareketlerini de raporlar halinde almanız mümkün. Programın açıklaması şu şekilde;
"Anne babaların en büyük endişelerinden biri çocuklarının zararlı sitelerde gezmeleridir. K9 Web Protection ile gerekli önlemler alındıktan sonra çocuklar güven içinde internette gezebilirler. Kullanımı kolay, güvenli, etkili ve ücretsiz bir program olan K9 Web Protection tüm ailenizi korumanız için iyi bir alternatif.


Program internette bulunan içeriği 60 ana kategori altında topluyor. İçinde silah, seks, uyuşturucu gibi konular olan kategoriler 15 milyon web sitesi göz önünde bulundurularak hazırlanmış. İhtiyacınıza ve isteğinize göre bu kategorilerde bulunan sitelere izin verebilir veya yasaklayabilirsiniz. Programın servis tabanlı veritabanı hergün gelen geri dönüşlere göre güncellenerek internetteki her türlü yeni tehlikeye karşı hazır hale geliyor. Güncellemeyle ilgili tüm işlemi kendisi yapan program sizi tekrar yükleme yapmaktan kurtardığı gibi bilgisayarınızda bir kasılma da meydana getirmiyor. Statik bir yazılımın takip edemeyeceği değişiklikler programın yapay zekası sayesinde takip edilerek çocuklar güncel tehlikelerden korunuyor.

Programı etkili kullanarak istenmeyen reklam ve programlardan da kurtulabilirsiniz. Doğru filtrelemeler uygulayarak hem ailenizi hem de kendinizi internetin görünmeyen tehlikelerinden koruyabilirsiniz.

Önemli! Program ücretsiz olmasına rağmen lisans istemektedir. İsim ve mailinizi bu sayfaya bırakarak 5 dakika içinde e-postanıza gönderilen lisans ile programı aktive edebilirsiniz."
Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOZKURTÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 147
BOZKURTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 20:07
K9 web protection sağlam bir program gerçekten :) ben çocukken babam kurdurmuştu pc'ye ama ben rahat durur muyum faceyı falan merak ediyordum şifreyi kırmıştım :) bu arada şu an bilgisayar okuyorum. KaPTaN2012-09-21 01:47:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir