Copepods üretimi


ADNADNANÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 280
ADNADNANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 01:49
Yaklaşık 4 hafta önce bitkili bir karides tankı kurdum. İçine hiç bir canlı koymadan önce bitkileri, mango köklerini ve hamburg filtresini yerleştirdikten ve su ile doldurduktan sonra ceviz yapraklarını ve meşe yapraklarını koydum. 1 hafta içinde tankta bolca Copepods oluştu. Muhtemelen yapraklar ile birlikte geldiler. Tanka 3 adet moskow blue ekledim. Bir dişi bir erkek bir yavru. Balıkları ekledikten bir hafta sonra moskow blue yavruladı. Bu moskowlar tahmini 2 senedir bendeler. Bir çok lepistes türü yetiştirdim. Ama bunun kadar yavrularını yiyenini görmemiştim. Ama bu sefer farklı bir şey oldu. İşte gelip tanka baktığımda ortada 30 civarı yavru rahat rahat yüzüyor. Hiç bir balık da onlara musallat olmuyor. Şu an itibariyle doğalı 2 hafta oldu. Ama balıklar 1 aylık gibiler. Ben bunu Copepods'lara bağlıyorum.Şunu da belirteyim ki hiç yemleme yapmadım. Ve artık hiç kalmadılar. 

Bu gözlemlerine dayanarak 30 litrelik küçük bir tankımda bu şartları tekrar oluşturup üretmeye çalışacağım. Mongrow kökleri, pipo filtre, ceviz ve meşe yapraklarını doldurdum. Bakalım sonuç ne olacak.

Ayrıca sizlerin de Copepods'ların canlı yem olarak kullanılıp kullanılamayacağı konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Beğenenler: [T]234009,Rainbow Betta[/T]
+1: [T]234009,Rainbow Betta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

grayprinceÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 550
grayprinceÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2011 09:20
Karides akvaryumumda benim de yaşadığım bir durumdu. Lepistes yavrularını ekledim ve hiç ilgilenmediler. Sonra neon tetrayı denedim onlarda ilgilenmedi. Ta ki rasbora tavsiyesi alana kadar. Bu canlıları en iyi tüketen canlı olarak rasbora derdim ama sizin tecrübenizden sonra lepistes cinsine göre bu canlıları tükettiğini öğrenmiş oldum. Bu canlıların oluşmasını istemediğim için zemini cama cam bırakıyorum. Fakat bende oluşan canlılar "Seed Shrimp, Ostracoda" idi. Daha önce Batuhan arkadaşımızın açmış olduğu faydalı bir konu;


Beğenenler: [T]234009,Rainbow Betta[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234009,Rainbow Betta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir