Crowntail Betta ile Tül Kuyruk Betta Yavruları


onur keçeciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2013
İl: Bilecik
Mesaj: 171
onur keçeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2016 17:53
Erkeğim crowtail dişi tül yavrular ne olur çoğunluk bide dişi erkeğe kur yapmıyor sorun olurmu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

prisonsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 60
prisonsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 06:15
[K]Merhabalar![/K]

Betta üretimi denemeleri sırasında tam anlamıyla konuya sadece üretim anına odaklı hakim olmak yetmez ne yazık ki. Bir çiftten yavru almak demek ortalama 2 ay boyunca evinizi bir gün dahi terkedemeyeceğiniz anlamına geliyor. İlk 2 hafta özellikle istisnasız 8'er saat arayla yapılacak yemleme süreci demektir bu ve yavruların sayısına bağlı olarak ilk ayını dolduran her yavru ortalama 1 litre hacim isteyecektir, ortalama 100 yavrunuz var ise 100 litrelik ikinci bir yetiştirme tankınızın hazırda olması gerekmekte. Yavrular ikinci ayına geldiğinde gelişimlerini düzgün bir biçimde tamamlasın, hormonal-psikolojik olarak yeterli canlılar yetiştirmek de istiyorsanız özellikle erkekleri ayırt edip onları minimum 3'er litrelik kaplara ayırmanız gerekmekte ki kendinizi en olası ihtimallere hazırlamanız en doğrusu olacaktır, demek istediğim düşünün ki 80-90 yavrunuz erkek çıktı bunları minimum 25 derece sıcaklıkta tutuyor olmanız ve min 3'er litrelik kaplarda tutuyor olmanız gerekmekte ki bu hem maddi olarak düşünülmesi gereken bir durum hem de yeriniz buna müsait mi?

Üretim için uygun şartları yani:

[B]'' 26 - 27 derece su sıcaklığı, catappa eklenmiş maksimum 12-13 cm yüksekliğinde düşük hacimli bir tank ve tankın üstü streç film ile kapatılmış olmalı ki bu balıklar çiftleşme dönemlerinde havadaki nem %80 90'lara kadar çıkıyor, aynı ortamı yaratmaz iseniz hem yavrularınız zatürreden ölebilir hem de erkeğin yuva yapması zorlaşacaktır ilk aşamada.''
[/B]
sağladığınızı düşünerek, sorunuzu yanıtlayabilirim şimdi: Crowntail x Veiltail çaprazlamaları riskli denemelerdir ve üretimde ilk deneyimlerini yaşayanların kaçınması gereken bir çaprazlamadır sebebi ise fiziksel olarak tutarlı yavruların çok az sayıda gelecek olmasıdır. Sizi tatmin etmeyen yavruları gördüğünüzde hobiden soğuyabilirsiniz bu sebeple ilk aşamalarda çift olarak satılan varyate bazında birbirinin aynısı olan dişi-erkek eşleşmeleri en doğrusu olacaktır. Birebir aynı varyate ve kuyruk yapısına sahip eş edinip onlarla denemenizi yaparsanız çok daha memnun kalırsınız.

Dilerim yardımcı olabilmişimdir, aklınıza takılan herhangi bi'şey olursa sorabilirsiniz ve elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Sağlıklı ve mutlu hobiler diliyorum :)

VeteranBetta[EDIT]prisons,2016-05-05 06:17:01[/EDIT]

Beğenenler: [T]75405,crunch[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onur keçeciÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2013
İl: Bilecik
Mesaj: 171
onur keçeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 14:57
Çok sağoun değerlendireceğim akvaryumumvar 120 lt sorun değil birincisi erkekleri hormanel piskoloji dediniz o ne demek 2 ise dişim ur yapmıyor bir sıkıntı yaratırmı bide erkeğim çok az köpük yuva yaptı tahmini 1 pet şişe kapağı kadar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir