Cüce vatolarım ölüyor


FroXxeSÇevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2006
İl: Tekirdag
Mesaj: 47
FroXxeSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 19:28
Fotoğraf:-

Canlıdaki Belirtiler:  Siyah Cüce Vatoz

Akvaryum Kapasitesi (litre):180 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Tetra türleri ve albino cüce vatozlar

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ---

Filitrasyon: Şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanılmadı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Bitki ekledim, cüce vatoz ekledim


 Cüce vatolarımda anlamadığım gariplikler var. İlki şişkinlik sanki bana gereğinden fazla gibi geliyor. Yoksa yumurta döküceklerinden dolayımıdır bilmiyorum. Fakat asıl nedeni şişkinlikmidir bilemiyorum ama 4 vatozumdan 2si öldü. Biri dün biride bugun. Ama bir gariplik daha vardı ilk ölen ölmeden önce akvaryumda gezerken farketmiştim ki gözleri resmen içeri göçmüş ve etraf çukur belli oluyor yani. Bugun diğeride ölmüş bir baktım ondada aynı şekilde gözlerin etrafı çukur gözler resmen içeri çökmüş. Bu çöküklüğü gecenlerde farkettim 1 hafra rahat olmuştur. İki gündede 2 balığım öldü umarım devam etez sebebini bilen varmıdır ? Yada önleyebilmek için bir ilaç çare ? Çünkü diğerlerinede bulaşmasından korkuyorum. Yardımlarınız için sşimdiden çok teşekkürler..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kafkaf82Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2007
İl: Tekirdag
Mesaj: 370
kafkaf82Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 19:46
Balik hastalanmalarinin nedenleri çok , bunu en iyi teshis edebilecek kişi sizziniz, kendinize ilk sormanız gereken soru şu olmali, ben ne yaptim da baliklar böyle oldu, eğer herşey dogru düzgun işliyorsa hiç bir problem yoktu böyle oldu derseniz baliklari sterese sokan bir durum vardir bence bu durumu gözlemleyın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ciebÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1859
ciebÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 19:57
Biraz araştır belki iç parazit veya bakteriyel bir enfeksiyondur. Bu kadar bilgi ile tahmin edilmesi zor hastalıkları araştırıp gözlemlemelisiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir