Daffodil


Msonmez1903Çevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 7
Msonmez1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2018 19:06
Merhabalar, 75 lt akvaryumumda 1 çift daffodil balığım var aldığım kişi çift olduklarını söylemişti hemen hemen 1 ay kadar oldu boyları 7-8 cm civarındalar fakat ne yumurta döktüklerini görebildim ne de bir alanı koruduklarını beraber geziyorlar ama çift tutmuşlar mı tutmamışlar mı nasıl anlayabilirim bide dekor olarak küp koydum akvaryuma ama pek yanaşmadılar kaya dekoru da var akavryumda sizce başka bir dekor eklemem gerekir mi ?
Diğer sorum da brichardi ile daffodil veya 2 farklı çift daffodil aynı akvaryumda beraber kalabilir mi yani birbirlerinin yavrularını yerler mi 140 lt bos bir akvaryumum daha var iki türü beraber beslesem sıkıntı olur mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

stalkerÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3195,1[/B] [B]3739,3[/B]
Kayıt: 12/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 551
stalkerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2018 20:03
Beraber gezerken kurlaşma gözlemledin mi, fotoğraf veya video eklersen daha tutarlı konuşmak mümkün olur. Zamanında ben de daffodil baktım ve ürettim, ben de aynen bunlar yavru vermeyecek heralde diye umudumu kesmeye başladığımda akvaryumda serbest yüzen yavrularla karşılaşmıştım, sabır işi :)
Daffodiller brichardi ile veya yakın akrabası olan leleupi ile kırılma olasılıkları var, yani tek tür olarak bakılması daha sağlıklı olur. Daffodil ve brichardiler faklı bir koloni davranışı gösteriyorlar, ilk batın yavrular büyüdüğünde sonraki batınlar ile beraber kalabiliyorlar, yani 140 litrede iki çift olabilir ama tavsiyem tek çift başlarsan ilk batından yavrular büyüdüğünde ordan da çift çıkacaktır ve diğer batınlara çokça problem oluşturmazlar, tabi artan yavru sayısını zaman içinde elden çıkararak azaltman koşulu ile.[EDIT]stalker,2018-03-08 20:10:11[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delibaliknemoÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 123
delibaliknemoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2018 20:22
Eğer birlikte geziyor, aynı oyukta uyuyor ve sert kavgalar yapmıyorlarsa eşler demektir. Acele etmeyin, ilerde dişinin çokça oyukta temizlik yaptığını ve erkeği içeri sokmadığını göreceksiniz. Ondan sonra yumurta dizerler ve siz anlayamadan yavrular serbest yüzüşe geçmiş olur. Ben tek çift bakmanızı tavsiye ederim. Brichardi Daffodil'e göre daha agresif. Özellikle yumurta diziminde kötü şeyler yaşanmasını istemeyiz. Bırakın zamanla Daffodil kendi kolonisini kursun farklı batın yavruların kayaların etrafında dolaştığını görmek zevkli olacaktır.[;)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir