Dalış Platformu


omusarsÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1
omusarsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 03:58
Arkadaşlar üniversitemizde bulunan dalış kulübü bünyesinde bir dalış platformu tasarlama düşüncesindeyiz. birkaç gündür bu projenin olabilirliği hakkında fikir yürütüyoruz. En fazla iki kişinin scuba (donanımlı dalış) ekipmanlarıyla girebileceği en az 3 cephesi (ön ve iki yan) cam olan bir akvaryum düşünüyoruz boyutlarının aşağı yukarı 200x150x180 (en x boy x yükseklik) olmasının yeterli olacağını düşünüyoruz. belki bunun için yanlış sitedeyim fakat yine de sorup şansımı denemek istiyorum belki böyle bir projeyle ilgilenen olmuştur diyerek:
-Öncelikle böyle bir sistemin tasarımı cam üzerine etkiyecek basınçlardan dolayı mümkünmüdür.
-Sitede bulunan hesaplamalar kısmında akvaryum yapım hesaplamasına boyutları girdiğimde cam kalınlığı olarak 38mm öneriyor. bu kalınlıkta bir cam bulunabilir mi?ve bu hesap 4 tarafı cam olan bir akvaryum için mi oluşturulmuş?
-Bizim için platformun 3 tarafının cam olması yeterli taban ve arka kısım çelik levha ve köşelerde de paslanmaz çelik profiller kullanma fikrimiz de var. cam ile o çelik arasındaki sızdırma sorununu silikon ile çözebilirmiyiz.

İlgilenip cevap yazan veya fikrini paylaşıp bize de fikir veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Collateral34Çevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 221
Collateral34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2013 16:31

Dalış yapacağInız su derinliğine göre hesaplamanız gerekir ki bu da cok daha kalin bir cam demektir. Bu proje için plexiglass kullanmak belki daha akıllıca olur. Tabi ben konunun uzmanı değilim ama dalış techizatınız olduktan sonra plexiglassa delikler açıp basıncın etkisini nötrleyebilirsiniz. Plexiglass ı araştırın bence.

Kusurum olduysa affola...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir