DEEP SEA PET CENTER ANKARA BAYİSİ


Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1254
Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 21:22
[QUOTE=COBRA][QUOTE=yakupozdemirci]

 

[QUOTE=Kribensis][QUOTE=yakupozdemirci]Erdem akvaryumdan balık aldım bende katatolardan ama sertifaka alamadım,balıklarıda kaybettim teşekkür ederim tekrardan.[/QUOTE]

 
Öncelikle sabır dilerim, geçmiş olsun. Sertifikanızı neden alamadınız? Balıkları neden kaybettiniz?

[/QUOTE]

Bana sertifika olmadığı kaçak yollarla geldiği soylendi.Balıklar geldikleri ilk günden itibaren erkek balık hariç yem yemedi erdem akvaryumun kendisinede ilettim durumu,balıkları geri almasını veya değiştirmesinide istedim ama yapamayacağını belirtti,bu da bana güzel bir akıl parası oldu.
[/QUOTE]
 
 
Arkadaşlar ben Afrika ithalatından balık alırken nasıl ne şekilde geldiğini yada sertifikası olup olmadığını pek sorgulamam sonuçta balık güzelse ve benim ihtiyaçlarıma cevap veriyorsa alırım gerisi satıcının bileceği birşey.Ek olarak balıkların sertifikalı olması türünün güzel örneği yada sağlıklı olacağı anlamına gelmiyor, şunada emin olunki sertifika bir kağıt parçasından öteye gitmiyor ve her matbaada da çok kolay bastırılabilir.
 
Balık kayıp olaylarına gelirsek görerek geliştirilen alışverişleride asıl hatayı satıcıdan çok alıcıda aramak gerekir, neden?
 
İlk başta Tropheus özelliklede F0 tropheus gibi sıkıntılı bir balık besleyecekseniz çok iyi araştırmanız, bu türden çok iyi anlamanız ve çok iyi karekter analizi yapmanız gerekir buda yoğun tecrübe isteyen bir durum.Bu tecrübe ise sağdan soldan okuyarak edinilecek bir tecrübe değil, bizzat yaşanılarak öğrenilir.Böyle bir tecrübeniz yoksa ya F0 balık almayacaksınız yada balığı alıp yaşatamayıp öldürünce satıcıyı suçlamıyacaksınız.Bilindiği üzere Afrikadan gelen balıklar herhangi bir adaptasyon sürecinden geçmeden yani yemle tanışmadan ithalatçı firmaların eline ulaşıyor ve ilk bir haftalık  süreçte tanklarda yoğun stres altında ortama alışmaya ek olarak yem yemeyi öğrenmeye  çalışıyorlar.Hatta bazı balıkların yemle tanışması 2-3 haftayı bile bulabiliyor.Bu adaptasyon aşamasını bu balıklar hakkında yoğun tecrübeye sahipseniz sıkıntısız bir şekilde atlatabilirsiniz ama tecrübeniz yoksa malesef balıklarınızı kaybetmeniz kaçınılmazdır aynı örnekte olduğu gibi.Bu sıkıntılara düşmemek istiyorsanız  adaptasyon sürecini aşmış balıkları almak en iyi yoldur.Kısaca tüm bunlar bilindiği halde yeni gelen balıklar alınıyorsa, yaşatılamıyorsa ek olarak akvaryumcudaki balıklar hala yaşıyorsa ve o zaman sıkıntı alıcıdadır.Bu yüzden kusura bakmayın Yakup Bey hata sizdedir.
 
Son olarak şununda bilinmesini isterim Yakup Bey'in katoto aldığı  ithalatta gelen katotoların güzelliklerine dayanamayıp bende kendi kolonime birkaç adet eklemiş bulunmaktayım ve ilk 3 gün yem almasalarda şuan tüm adaptasyanlarını atlatmış durumda kolonimde sorunsuzca yaşamaktalar.
[/QUOTE]


Çok doğru soyluyorsunuz hata benimdir.Özür dilerim ben aldığım yerin balıkların arkasında duracağına inanarak almış idim.Ama maksat para kazanmak saygı duyarım.Yem yemeyen balığı ben aldım hata benim yerler demesine inanmamalıydım.Hata etmişim kusura bakmayın.Ben sizin dediğiniz gibi oyle sadece okuyarak değil sorarak ve bizzat tecrübe ederek balık bakmayı bilirim.Ayrıca tabiki hata benim yem yemeyen balığı alarak hata benim satanda hiç suç yok diğer bir arkadaş beni satmaya çalıştığım veya takas etmeye çalıştığım için neler soyledi.Neden soyledi yem yemeyen balığı takas etmenin bile ne kadar kötü bir şey olduğunu söylüyor haklıda bunu bütün akvaryumcu ve hobici arkadaşlardan da beklemek lazım.Ben cevabımı aldım.Önemi yok ise her matbaada bastıralbiliyorsa sertifikaların bir kıstası olması lazım taklit edilemiyecek ve basırtılamayacak olması gerekir.Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdem akvaryumÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 30/08/2008
İl: Ankara
Mesaj: 62
Erdem akvaryumÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 00:26
[QUOTE=yakupozdemirci]Erdem akvaryumdan balık aldım bende katatolardan ama sertifaka alamadım,balıklarıda kaybettim teşekkür ederim tekrardan.[/QUOTE],

   Yakup bey öncelikle hiçbir müşterimin benden balık alıpta ne buraya ne de başkasına aldıgım balıklar öldü demesini istemem. Çünkü ben Erdem akvaryum olarak sipariş üzerine balık alıpta sizlere vermedim. Dükkanıma bu balıkların çeşitlerini getirdimki müşterilerim gelsin baksın begenirse alsın gitsin diye düşündüm ki aktif olarak bunu hala yapıyorum ve yapıcamda. Bu balıklardan siz veya bi başka müşterim aldıgı zaman benden mesuliyeti kalkar ve bu herkes için geçerlidir. Ve aldıgınız katatolardan diger kalanlarını verdigim müşterilerim gayet memnunlar ve beslemektedirler. Halen elimde 1 adet müşterime sattıgım katato bulunmaktadır gelip bakabilirsiniz durumu nasıl diye. Kaldı ki size ben bu balıkları ne hasta ne de yem yemez durumda vermedim. Geri alma konusuna gelince bu dediginiz durumu kim yapar ya ben size balıgınızı teslim etmişim ve siz hastalandırıp bana diyorsunuz ki bu balıkları al bana başka balık ver böyle birşey yok. Sertifika konusunuda sizle konuştugumu hatırlamıyorum fakat konuşmuş isek hafta sonu dükkanımıza gelin sertifikanızı vereyim.

   Şunuda üzülerek belirtmek isterimki hiçbir suçum yokken bütün bu balıkları dükkanımda müşterilerim gelsin bakarak alsın diye getittirdik herşeye ragmen genede böyle sorunlar yaşadık ne diyim hayırlısı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1254
Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 07:58
[QUOTE=Erdem akvaryum]
Kaldı ki size ben bu balıkları ne hasta ne de yem yemez durumda vermedim. Geri alma konusuna gelince bu dediginiz durumu kim yapar ya ben size balıgınızı teslim etmişim ve siz hastalandırıp bana diyorsunuz ki bu balıkları al bana başka balık ver böyle birşey yok. Sertifika konusunuda sizle konuştugumu hatırlamıyorum fakat konuşmuş isek hafta sonu dükkanımıza gelin sertifikanızı vereyim.[/QUOTE], 

Diye söylemişsiniz
Eğer buna gerçekten inanarak soyluyorsanız hiç bir şey demiyorum.

Ben size balığı aldıktan iki gün sonra telefonla bildirdim balıklar yem yemiyor diye bir tanesi yiyor abi merak etme yerler yoldan geldiler yerler,Ben bunlarla uğraşamam dediğimde ise yapacak bir şeyim yok dediniz.Sertifika işine gelince hatırlarsınızki bunların sertifikası yokmu dediğimde bunlar kaçak yollarla geldiği için sertifikası yok dediniz.

Neyse Cobra nickli arkadaşın dediği okuyarak olmuyor bu işler yaşanarak oluyor.Bende kulağıma bir küpe daha taktım.Kulağımıza küpe olsun bir daha.

yakupozdemirci2011-02-02 09:22:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deepseapetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 267
deepseapetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 10:49
Geçmiş olsun Yakup bey. sizin yaşadığınızı ve buralarda yaşattığınızı inanın hiçbir hobici ve bu işin ticaretiyle uğraşan akvaryumcu arkadaşlarımız yaşamak istemez. Ancak konunun açılış yeri gereği bir hata olduğunu düşünüyorum.ERDEM akvaryumun çeşitli yerlerde konuları var .özellikle tropheuslarla ilgili.Neden oralara açma isteği duymadınızda bizim konumuz altına açtınız inanın anlamadım. Sizin yaşadığınız bu sıkıntıyı FO alan çoğu arkadaş yaşar bizde balıklar yeni geldiği zaman yaşıyoruz. Ama bunun önlemleri veya clout tedasi var.Siz 2. gün balıklar yem yemiyor diye balıkları bi koyıvermişlikle resmen ölüme terketmişsiniz (sadece mesajları okuyarak ve belirtmediğiniz için söylüyorum). Eğer sizin yaşadığınız olayla ilgili örnekler isterseniz forumdan verebilirim ve şuan yavruları var. Sizde uygun görürsünüzki hiçkimse balık kendi akvaryumundan çıktıktan sonra almaz.Sonuçta bu canlı anlık değişimlerden bile hasta olabiliyor. 
 
Biz tanganika ve malavi balıklarını Türkiyede bir marka yapma çabası içindeyiz. Her nekadar yolumuza çıkıp engel olmak isteyenler hatta bize ve çevremizdekilere ticari tehditler savuranlar olsada biz TÜRKİYE de hem rekabeti getirdik hemde kaliteyi arttırdık. İlerleyen zamanlarda tüm hobici arkadaşlarımızda bunu görecekler. 
 
Sertifika olayına gelince: Sertifikalarımızı 2 haftadan beri gönderimine başladık. Daha önceleri bayilere sertifika vermiyorduk. Bu sebepten ötürü size böyle söylenmiş olabilir.
 
Sertifikalarımız kopyalanmayı en aza indirebilmek için seri numaralıdır. her seri numara firmamızca kayılı olup takip edilmektedir. Ayrıca sertifikalarımız cilt kaplamadır.Kaplaması bozulduğu veya çıkarılmaya çalışıldığı takdirde geçersiz sayılacaktır.
 
DEEP SEA PET CENTER olarak sizin için elimizden ne geliyosa yardım etmeye hazırız. Tekrar geçmiş olsun diliyorum. Saygılarımla....
deepseapet2011-02-03 11:29:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanvÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1276
oguzhanvÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 14:26
Şimdi anlamadığım birşey var:

Siz gittiniz görerek seçerek balıkları aldınız. Size dediler ki yeni geldi ondan yemiyorlar şuan (dükkanda iken) ve siz buna rağmen adaptasyonu bitmeden aldınız. Peki tamam.

Sonra 2 gün sonra bunlar hala yem yemiyor bunlarla uğraşamm diyip iade değiştirme istediniz.

Sizce bu istek normal mi?

Canlı alıyorsunuz sonuçta siz o canlıyı alıp dükkandan çıktığınız an sorumluluk artık sizdedir.

Eğer ki satıcı taraf size 2 erkek 10 dişi kesin diyip 10 erkek 2 dişi vermişse tamam satıcı haksızdır.

Ama sizinde hemde görerek seçerek aldığınız balığı 1-2 gün sonra değiştir iade al demek ne kadar doğru ve etik?

O zaman herkes petshoptan alsın balıkları 3 gün sonra yahu bunları sevmedim hızlı yüzmüyorlar gibi garip sebeplerlede iade değişim isteyebilirler.

Herşeye tek taraflı bakmamak gerek.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Musa AğırÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 28/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 216
Musa AğırÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 14:31
Herkese sağlıklı balıklar , lütfen yalnış anlaşılmasın ,sadece bilgi vermek amaçlı yazıyorum.
Yasa gereği her türlü canlının iadesi ve değişimi malesef yasaktır.Aldığınız her çeşit malzeme değişim ve iade yada teknik servis hakkını size tanımaktadır.Ama karantina ,beslenme ve stres v.b durumlar göz önünde bulundurularak , yaslarca canlı hayvanların iadesi ve değişim yapılamamaktadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1254
Yakup ÖZDEMİRCİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 14:41
[QUOTE=oguzhanv]Şimdi anlamadığım birşey var:

Siz gittiniz görerek seçerek balıkları aldınız. Size dediler ki yeni geldi ondan yemiyorlar şuan (dükkanda iken) ve siz buna rağmen adaptasyonu bitmeden aldınız. Peki tamam.

Sonra 2 gün sonra bunlar hala yem yemiyor bunlarla uğraşamm diyip iade değiştirme istediniz.

Sizce bu istek normal mi?

Canlı alıyorsunuz sonuçta siz o canlıyı alıp dükkandan çıktığınız an sorumluluk artık sizdedir.

Eğer ki satıcı taraf size 2 erkek 10 dişi kesin diyip 10 erkek 2 dişi vermişse tamam satıcı haksızdır.

Ama sizinde hemde görerek seçerek aldığınız balığı 1-2 gün sonra değiştir iade al demek ne kadar doğru ve etik?

O zaman herkes petshoptan alsın balıkları 3 gün sonra yahu bunları sevmedim hızlı yüzmüyorlar gibi garip sebeplerlede iade değişim isteyebilirler.

Herşeye tek taraflı bakmamak gerek.


[/QUOTE]
 
şimdi merhabalar oğuzhan bey konuyu uzatmamak için yazmak istemedim ama hala görüyorumki uzatılmak isteniyor.Balıkları bana satanda suç yok değilmi ben güvenip aldığım için haksız durumda olan benim.Güvenmeyecez doğru anlıyorum sizi sanırım.Adaptasyon sonrasında satılıyor değilmi balıklar gelir gelmez satılmaz.Ben satan kişiye güvendim yem yiyeceklerini düşünerek aldım.Yemediklerini 2 gün sonra beyan ettiğimde nasıl bir davranış sergilemesi gerekiyordu arkadaşın.
 
Bakın isterseniz buradan soralım akvaryumcu arkadaşlara boyle balıkları hangileri satıyor.Adaptasyonu bitmemiş olan balığı satan varmı.Sonuç itibariyle sizin bu olaydan canınız yanmadığı için rahat rahat eleştiride bulunuyorsunuz.Bulunmayada devam edebilirsiniz.
 
Etik olan herşeyin bilincinde biri var karşınızda bunuda bilmenizi isterim.Deep sea pet center'dan metehan bey ile telefon ile görüşmemizde olayı aynen anlattım.Bana onlarda hak verdiler.Telafisini yapmaya hazırız dediler, hem forumda,hemde sözlü ama ben bu olayı asla kendi çıkarlarım için düşünmediğimden kabul etmedim ,çünkü muhattabım değil.(Balıkları ondan almadım )
Benim iddalarımı ve neden geri vermek istediğimi dikkatli okumadınız sanırım.Dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
 
Herşeye tek taraflı bakmamak gerek.
 
[QUOTE=Musa Ağır]Herkese sağlıklı balıklar , lütfen yalnış anlaşılmasın ,sadece bilgi vermek amaçlı yazıyorum.
Yasa gereği her türlü canlının iadesi ve değişimi malesef yasaktır.Aldığınız her çeşit malzeme değişim ve iade yada teknik servis hakkını size tanımaktadır.Ama karantina ,beslenme ve stres v.b durumlar göz önünde bulundurularak , yaslarca canlı hayvanların iadesi ve değişim yapılamamaktadır.
[/QUOTE]
 
Musa bey dediğiniz çok doğrudur.Ama bu yasalarda hasta,stresli veya adaptasyonunu tamamlamamış balık satmak ta ne kadar doğrudur.onuda tartışmak gerekir.Benimde neden aldığımı ben kendimle bizzat tartışıyorum onuda soyleyeyim.Hatalı olduğum kesin.Ben sizden de bir çok defa balık,malzeme aldım ve almaya da devam edicem bugune kadar hiç  bir şey soyledimmi size karşı, (neden yazdınız diye sitem etmiyorum yanlış anlamayınız).Ben işini layığı ile yapan kişilere her daim saygı duyarım.
 
 
yakupozdemirci2011-02-02 15:05:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Musa AğırÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 28/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 216
Musa AğırÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2011 16:54

Eğer balıklar karantinada tutulmadan satılıyorsa bu yanlış.Ama malesef ülkemizin gerçekleri.Balık ithal edildiğinde ,kuşlar gibi ilk ithal eden firmanın akv.karantinaya alınsa bu problemler oluşmaz.Benim size nacizane tavsiyem ,edindiğiniz balıkların yaşadığı su değerlerini iyi araştırıp su şartlarımı bu seviyelere getirip loş ışıkta balıkları alıştırımayı deneyiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DAMATFERİT06Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 650
DAMATFERİT06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 11:22

Öncelikle geçmiş olsun. Konuya şöyle başlayayım ben de oturmuş olan bir koloni aldım fi zamanınnda ama olan yine oldu ölümle sonuçlandı. Aklım başına öyle bir geldi ki sormayın. Düşündüm dedim ne yapmalı da bunları öldürmeden en az hasarla atlatmalı? Önce tüm ekipmanları ilaçları ve akvaryumumu baştan ele aldım ve baya para harcadım. Sonra akvaryumu önce kumdan başlayarak kayalardan değiştirdim. Sıcaklığı sabitledim 26 dereceye Suyu ph yükseltip belkettim. Sonra yine oturmuş bir koloni aldım ve alıştırma evresinden sonra akvaryuma koydum. Ha yine 1-2 si sallanıyor artık bu normal diye düşündüm. Şimdi de size tavsiyem. Balık alsanızda balık satan ticaride olsa karantina şart. Bunun örneğini şöyle açıklayayım. Biraz farklı olacak ama anguslar Türkiyeye girdiklerinde karantinaya almadan saldılar ahıla. Ne oldu ölümler oldu. Doğa şartarı, ortam, stres hemen ölümle sonuçlanır hayvanlarda. Bu büyük yada çok küçük olması önemli değil. O yüzden balık için herkes sumplu akvaryumu tercih etmesi bu yönden. Tropheuslardada malasef bu böyle ilk oturmayan kolonilerde karantina şart. İlk önlemi akvaryumcu almalı sonra bu balıkları 1 hafta geçtikten sonra piyasaya cıkartarak satmalı ve alan kişide 2.ci   bir 1 hafta daha karantinaya almalıki 15 günlük su şartlarına alışsın balıklar. Ama Şuda bir gerçek oturmuş kolonide olsa gözüken o ki 1-2  balıkta sorun oluyor. Bende hep öyle oldu onlarıda kurtarmak için iyi bir ekipman edindim. İyi ve geniş bir akvaryum, akvaryuma göre koloni, karantina ve ekipmanlar ve en önemlisi tecrübeyle sorun aşılır diye düşünüyorum. Birazda önemli olan İl dışından görmeden balık alınmamalıdır.

Saygılar.
DFT 
DAMATFERİT062011-02-03 11:30:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deepseapetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 267
deepseapetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 23:32
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum: Bizimle alışveriş yapanlar bilir. Balıklarımız en az 5 gün karantinada kalır ve öyle satışa çıkar.Ançak şöyle bir gerçek verdır ki Fo balıklarda yem yeme problemleri tam anlamıyla 10-14 günden önce aşılmaz. FO balıklar ister bu tarihten önce alınmış olsun ister bu tarihtan sonra alınmış olsun alındıktan sonra ilk 1 ay çok önemlidir. Çünkü balıklar ancak 1 ay sonra gerekli koşullar sağlandıktan sonra tam anlamıyla adaptasyonlarını bitirmektedirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

necippÇevrim Dışı

Kayıt: 30/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 20
necippÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 20:18

Erdem akvaryumdan aldıgım red rainbow kasangalarımın maşallahı var kendisine böyle güzel  balıkları hemde f0 olarak temin ettigi için çok teşekkür ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DAMATFERİT06Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 650
DAMATFERİT06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2011 23:41
Aynen katılıyorum. F0 balık yem yimiyor arkadaşlar. Önüne gelen yemi bile bilmiyor haberiniz olsun. Bendeki koloni daha yem nedir onu bile bilmiyor. Bırakın tableti hiç bir şeyi bilmiyorlar. Alıştırmak ise zaman alır. Ama şuda bir gerçek Hakiki gölden gelen balık yani f0 olanlar dayanıklılığı baya yüksektir. Sadece ph sorunu varsa ve sudaki biolojik denge yüzünden hemen kararma ve strese giriyorlar. Trcrübe ile elde edilmiştir.
Saygılar.
DFT 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deepseapetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 01/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 267
deepseapetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 01:39

Necip bey hayırlı olsun. Nurullah kardeşim iyi işler yapmak için çabalıyor onuda tebrik etmek gerekir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

necozaferÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 154
necozaferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2011 17:06

   Deep sea pet centerın   22-02-2011 tarihli Afrika ithalatından gelen  balıklar Ankara'ya getirilmiştir. Balıklarımız Sertifikalı olarak satışa sunulmuştur. Balıklarımızı aşağıda akvaryumcu arkadaşlardan canlı görerek temin edebilirsiniz. Ankaralı arkadaşlarımıza hayırlı olması dileğiyle.

 
   ERDEM AKVARYUMUN ADRESİ
 
BASIN CADDESİ 113/C BASINEVLERİ/KEÇİÖREN
TEL:(0312) 321 04 57    CEP:0541 803 20 34
 
 ALTUĞ PET DÜNYASI
 
Kıbrıs cad. no:35-A Kurtuluş-Ankara
 
TEL: 0532 725 69 32    0533 749 80 48
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir