DEMASONİ KUSTURMA


bahadir3434Çevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 7
bahadir3434Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 15:30
Arkadaşalr 420 lt lik bi akvaryum aldım bunda demasoni ve soulasi besliyeceğim merak ettiğim bunları 13. Günde felan kusturuyomuşuz peki sonra yavru balıkları napıyoruz küçük akvaryum fln var ona mı koyayım yoksa kuluçka makinesi varmış illaki makine gerekirmi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Edremıt Mbuna Çevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 52
Edremıt Mbuna Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 16:11
Genel olarak tüm cikletler doğal ortamlarında 21. gün yavrularını ağızlarından bırakırlar. Ancak akvaryum ortamında balık aç kalmakta ve doğal ortamında olmadığından genellikle 15. gün kusturma işlemi yapılır. Onbeşinci gün dişiler beslenemediği için karınları çok çekilmiş ve zayıf düşmüş olurlar. Bağırsak yapısı çok narin olan demasonilerin kusturma işleminden sonra dinlendirilmeleri ve düzenli beslenmeleri gerekmektedir. Akvaryumunuzda bol kayalık alan oluşturmanız ve dişilerin yavrularını kendilerinin bırakmalarını da beklemeniz bir diğer yol. Bu şekilde yavru sayısı az olaur ancak bantları ve formları daha düzgün olacaktır. Yavru işine gelince; ayrı bir yavru akvaryumu yıksa, hepimizin yaptığı gibi 5 lt.lik pet şişeye birçok delik açıp bir kablo yardımıyla akvaryumun köşesine asabilir ya da vantuzlarla sabitleyebilirsiniz. Yavrular 2-3 cm. olunca da ana tanka bırakabilirsiniz. Kayalıkların arasında onlar kendilerini kurtaracaktır. Kuluçka makinesi işine gelince; yumurta alan dişiyi 5.-6. gün kusturup yumurtaları su döngülü bir kuluçka makinesine yerleştirmeniz uygun olacaktır. Hava ile döngü sağlayanların yavru verimini düşürdüğünü duymuştum.  
İyi hobiler bol yavrular dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim,07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 1330
ibrahim,07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2014 17:15
Merhaba bende demosoni ve soulasi besliyorum be akvaryumda yakalamak ölüm öncelikle kayalık olunca oraya kaçıyorlar bende 1 adet dişi yumurta alıyor 1. de kendisi bırakmasını sağladım 2 .de 13. günde kusturmak için yakaladım ama kusmadı bir türlü yani ben kusturamadım şahsen. Yavuları öncelikle yavruluğa koyun yem bulmaları kolay olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir