Demolarımı öyle gördükçe bende acı çekiyorum.(Yar


raydekÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 521
raydekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2008 19:00
[QUOTE=kulbinli]Sanırım balıklarınız bloat olmuş.Çok üzgünüm ama büyük ihtimalle ölecekler.Strese dayanan bi hastalık.Geçmiş olsun.
Saygılar...
[/QUOTE]
 
Anlattıklarına göre bloat değil. Bloat belirtileri yokmuş.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DivxerÇevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 253
DivxerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 20:47
Arkadaşlar tatilde olduğum için yeni yazabiliyorum.Öncelikle balıklarımı kayıpsız kurtardığımı yazayım:) Sanırım iç parazit teşhisimde haklı çıktım ve tedavide de başarılı oldum.Vakit bulduğumda bu konuda geniş bir makale yazmayı planlıyorum.Kadir bey özellikle sizin için kısaca uyguladığım tedaviyi anlatayım.Tabi öncelik teşhisde...Ben iç parazit teşhisimden sonra bilgisayarın başından kalkmadım nerdeyse!Her yeri araştırdım tanıdığım herkese sordum ve kendimce en uygun tedaviyi uygulamaya çalıştım.Öncelikle flagyl tablet uyguladım ve bemiksle balıkları takviye ettim.Ayıracak yerim olmadığı için ana tankta uygulama yaptım.Sera florayı sarımsakla ezdim 3 gün boyunca her öğünde filtreyi ve havalandırmayı yemleme zamanlarında kapatıp bu yemi kullandım.Hoş balıkların pek sevdiğini söyleyemem.Ancak ikinci gün akşamından itibaren balıklarım yavaş yavaş toparlandı yem aramaya başladılar.Hatta sarımsaklı yemlere saldırdılar.3 gün sonunda 1/3 civarı su değişimi yaptım.Ve tatile çıkmak zorunda olduğum için balıklarımı kuzenime teslim ettim.Ve şu ana kadarda sağlam oldukları konusunda haberlerini alıyorum.Yarın akşam evde olacağım hayırlısıyla.Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Allah beni mutlu etmek istemiş sanırım önce kaybettirdi sonra buldurdu :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

raydekÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 521
raydekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2008 20:59
Kaan bey çok sevindim sizin için. Aynı tedaviyi ben de uygulama aşamasındayım şu an. 1 gün arayla flagyl ve 3 gün süresince sarımsaklı flora verdim. Tamamen aynı şeyleri yapmışsız yani :)
 
1 haftadır meydana gelen 10 civarı kayıp vermemden sonra tedavi sürecinde zaten ağır hasta olan 1 tane demo'm öldü ve tatilde olmam sebebiyle balıklarımın bakıcılığını yapan annem  şu an durgun bir balığın olmadığını söyledi.
 
Umudum bundan sonra kayıpların ortadan kalkması.

O bahsettiğim ölen balığın yanında 2 tane de hafif vardı yerlerde gezinen ve tedavi sürecinden sonra annem artık halsiz balık olmadığını söyledi. Pazartesi hastaneye :) balıklarımı ziyarete gideceğim. Eğer hasta balık görmezsem benden mutlusu olmayacak dünyada eminim :)
 
Ah bıcırıklar onları kışın nelerin beklediğini "krallar gibi dört dörtlük bir akvaryum" bir bilseler ne stresleri ne hastalıkları kalacak :)
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir