Difüzörümün verimliliği sizce nasıl?


arafalÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
arafalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2013 00:54
Herkese merhaba, biraz meraktan biraz deneme isteği ile 60 litrelik içinde şimdilik karidesten başka canlı bulunmayan bir akvaryuma mayalı sistem hazırladım. Mayalı sistem 2 gündür gayet güzel işliyor CO2 çıkışı güzel, ancak benim kafama takılan konu yaptığım difüzör ne kadar verimli çalışıyor bunun gibi daha önce denemiş olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.

Yaptığım işlem Resın Magi 200 iç motorun çıkışını daha önce tüplü sistemden kalma ista I-524 üzerinde bir delik açarak ona bağlamamdan ibaret. Motorun içinden geçen bütün su tüpün içindeki CO2 ile birleşiyor ve alttan biraz da hava kabarcıklarını dışarı atıyor. Sizce burdaki çözülme olayı var mıdır varsa ne durumdadır? Bilgi verebilirseniz, bitkiler hakkında daha fazla araştırma yapıp duruma göre hangi tür bitkiler bakabileceksem onlarla bir akvaryum oluşturmak istiyorum.

Peşinen teşekkür ederim.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m4rjınÇevrim Dışı

Kayıt: 18/07/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 134
m4rjınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2013 12:34
Merhabalar;

Kuş suluğu taktiği bence çok iyi bir olay onu deneyin derim aynı yöntem sayılabilir fakat sizin çan ın altı açık sulukta kapalı bu şekilde hava aşagı inene kadar (+ içine biobal) çözünüyor bunda alttan çıkan kabarcık oldugunu söylüyorsunuz buda co2 çözünmeden çıktığını gösterir yani en azından cok iyi bir çözünme olmaz diyebilirim motorun debisini kısabilirsiniz daha verim alırsınız  yada motoru direk iptal edin çözünen co2 suya salınır difüzör ün ana işlemidir yani çanlar için en azındna ben böyle düşünüyorum farklı yöntemler bilen arkadaşlar genişletebilir tabi . Bu arada karidesler için mayalı sistem tehlikelidir . Ölçüm yapmak için co2 ölçüm aparatları var onlardan kullanabilisiniz 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arafalÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 11
arafalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2013 00:04
Merhaba,

Sizin dediğiniz gibi kuş suluğuna döndüm. Bir yerde 2 kuş suluğunun ağzını birleştirip daha uzun bir tüp yapıldığını görmüştüm o şekilde tüpü hazırlayıp, açılı motor çıkışı ile de girdabı oluşturdum görüntü için biraz uğraşmam lazım açıkçası tüp düşündüğümden uzun oldu. Buna rağmen co2 damlaları haznenin dışına gidiyor sebebi sanırsam motor çok kuvvetli geliyor onuda motorun çekiş kısmına elyaf malzemesi ile doldurarak çözeceğim. Motorsuz kullanmak istemiyorum çanın tek başına çok yararlı olmayacağını düşünüyorum. Elimde biobal olmadığından o önerinizi en sona bırakmaya karar verdim.

Tekrar teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir