Dikkat ürün fiyatları inceleme Teleskop akvaryum


MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 16:49
Cemal Bey sitedeki fiyatlara çok itibar etmeyiniz derim, ben Havale ile 210TL göründüğü sırada Eheim 2213-05'i 190TL nakit fiyatıyla altım Teleskop Akvaryumdan ki o an piyasada benim aldığımdan sonraki en düşük fiyat kendi sitesi ondan sonraki fiyat da 230TL idi.

Şu ana kadar istanbulda Bakırköy, Eminönü, Fatih, Eyüp, Beşiktaş, Levent semtlerindeki hemen hemen tüm petshopları gezdim: en iyi mağaza Balmumcu Teleskop Akvaryum, en iyi muhabbet Levent Juen Pet'de gördüm. JuenPet'deki elemanlar işin bileni değil, onlar toptancı gibi alarak perakende satış yapıyorlar o yüzden ilaç ve yemlerde fiyatları piyasadan daha aşağıda. Ürünlerle ilgili bir şey sorduğunuzda açıkca bu konuda bilgim yok diyebilecek kadar da cesurlar, yalan yanlış bilgi aşılamıyorlar. Teleskopta ise filtremi alırken soru sorduğumda satışı yapan çalışanı filtrelerle ilgili bilgi sahibi değilim ben diyerek mağazadaki başka bir kişiye yönlendirdi beni ve alışveriş boyunca sıkıcı ve pis kokan bir mağaza yerine ferah, temiz ve içinde bulunmaktan keyif aldığım bir petshopla karşılaştım. Çalışanının dip çekimi yaptığı görmek ise beni bambaşka diyarlara götürdü.

ve Sizin en büyük ama en büyük haklı olduğunuz nokta fiyatlar ve petshoplar. Bunun için herkese tavsiyem şu olacak, hiçbir petshopta çalışana soru sormayın, ne alacaksanız çok çok iyi araştırıp emin olarak gidip sadece isteyin ve bilgili kişi gibi görünün. Bir konuda bilginiz olmadığını anladığında ölümüne sallayan adamlar bile gördüm ben. Ve alışverişinizi kurumsallaşmış firmalardan yapın, kenar mahalle akvaryumcularından yem bile almayın. En azından benim tavsiyem bu yönde.

Hazır burda konusu açılmışken: Otuz.com'un dükkanında gördüğüm saygısızlık ve seviyesiz müşteri ilişkisini ömrümce hiçbir yerde görmedim. Adama 25kiloluk kum sorduğumda 'he var' alabilir miyim dediğimde 'kapıda' ve başka sorular sorduğumda cevap vermeme tripleriyle karşılaştım. Alışverişimin devamında bana 3 metre hava hortumu getir, malzeme filesi ver, büyük torba getir gibi emir cümleleri kurunca dediklerim dikkate alındı anca. Hatta sinirimden almayacağım her şeyi adama zorla anlattırıp alacaklarımı alıp çıktım oradan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

buryerÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2013
İl: Izmir
Mesaj: 100
buryerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 16:59
[QUOTE=EurypylosS]
[QUOTE=Yamacch]Bu filtrede aradaki 20 tl  dükkan kirası eleman gideri vs olarak yorumlanabilir.

Ama genel olarak haklısınız
[/QUOTE]
 
normal'de ben firma ismi vermeme'ye çalişiyordum ama flitre 'yi satan firma kira vs yerine balık vermiyordur sanırım :)) üstüne birde adam servis vermiş. 

Okyanus Petshop, İstanbul ili Küçükçekmece ilçesinin Atatürk Mah. mahallesinde (Esentepe Sokak) yer alıyor. Okyanus Petshop yerleşkesine nasıl gidilebileceğini yol tarifi sayfalarımızdan öğrenebilirsiniz. Okyanus Petshop nerede? olduğunu harita sayfalarından öğrenebilirsiniz.

Okyanus Pet Shop'ta Her Ebatta Akvaryum İmalatı, Dizaynı ve Temizliği Yapılmaktadır. Akvaryumlarımızdaki Birçok Tür Kendi Üretimimizdir (Malawi, Tanganyika ve Tropikaller). Şebeke Sularımıza Alışkın Oldukları İçin Aldığınız Balıklarda Hiçbir Uyum Sorunu Yaşamayacaksınız. Pet Ürün Yelpazemizi Her Geçen Gün Daha da Genişletmekteyiz. Profesyonel Kedi Köpek Mamaları ; Royal Canin, Hills, Proplan, Reflex, Royale ve Birçok Orta Sınıf Mama Stoklarımızda Bulunmaktadır. Okyanus Pet Shop'ta 100 TL ve Üzeri Alışverişlerinize Ücretsiz Servis İmkanı!! Ürünler Bölümünden Sipariş Edebileceğiniz Tüm Ürünlerimizi Görebilirsiniz. Ücretsiz Servis İmkanı ile Sipariş Verebilmek İçin Ürün Kodunu (212) 693 99 14 Telefonu Arayarak İletebilirsiniz. (Servislerimiz Sadece İstanbul'un Avrupa Yakasına Yapılmaktadır. Servisleri Kendi Araçlarımızla Yaptığımız İçin Alacağınız Bütün Ürünlerin Nakliye Sorumluluğu Bize Aittir. Ürünü Kontrol Ettikten Sonra Kapıda Ödeme Yapılmaktadır.) Küçükçekmece , ikitelli, Halkalı, Atakent 1.2.3 etaplar, Avrupa konutları, Olimpiakent, Başakşehir, 212 AVM, Fulya Evleri, Akasya Evleri, Menekşe Evleri'ne ücretsiz servisimiz vardır..
[/QUOTE]

Bütün bu anlattıklarınız eğer firmaların altında kötü niyet aranmasa (ki bu işlerine gelmez) sermayenin ürünüdür. Nasılki tekonoji firmaları x marka serisinin tüm stoğunu dolar vs düşükken alıyorsa, ki bu toplu alımlarda hem kur hemde toplu alım indirimi oluyor. Elindeki ürünü diğer firmanın ürününden 50 100 lira altına satar ama öteki firmadanda 50 100 lira daha fazla kâr eder. Sermayesi vardır paranın ne zaman döneceğine bakmaz. Motorlu kurye tutar, kuryenin maaşını , benzini vergiden düşer. Uzun vadede daha çok para kazanır. Ama diğer tarafta küçük sermayeli firma vardır, para hemen dönsün diye bakar çünkü kendine parası yoktur. Ürünleri olması gereken zamanda stoklayamaz. Aman yanlış anlaşılmasın ben şuanda hiçbir firmayı karşılaştırma yapmıyorum. Ben bir akvaryum tüketicisi olmama rağmen firmaları savunurum çünkü bende esnafım. Belkide sizin bahsettiğiniz satıcılar 1,2 sene sonra işleri yoluna koyup taban fiyati onlar belirleyecekler. Ama bence eğer en başta dediğim gibi altında kötü bir niyet olduğuna adınız kadar emin olmadığınız sürece böyle paylaşımlar isim vererek yapmayın. Tamam bir ürün biyerde ucuz olabilir onu paylaşın. Ama burda daha pahalıya satıyor demeniz bence yanlış. Bir şekilde bize hizmet veriyorlar sonuçta hepsi belki aralarında iyi niyetliler var.. benim amacım kesinlikle tartışma yaratmak vs değildir. Akvaryum ürün satışla uzaktan yakından alakam yoktur. Bana cevap vermenizde gerekmez kimseye istinaden yazmadım bunları. Ama yazdıklarımıda düşünün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EurypylosSÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 76
EurypylosSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2014 18:29
Oceon Nutrion la ilgili bir mesaj laşmam bu ürünlerini 13 tl yerinden gidip aldiginiz 'da satan yerler bizzat baktım var kargo ile yollandıgın 'da 20 - 25 tl satan var şimdi soruyorsunuz işte beyfendi buz akusü koyduk o buz aküsü dedikleri ürün 0,60 kuruş 1 tl bile degil.. Ne kadar Çok kar ederim degil her esnaf bugun ne kadar çok büyüye  bilirim ne kadar çok ürün satabilirim diye düşünmek gerekli bugün küçük esnaf 'in büyümek için daha pahalı satarım degil daha ucuza nasıl satarım daha çok müşteri nasıl kazanırım mantığında olmalı ürünleri uygun fiyatlı tedarik edip tabiri caizse son kullanıcıya geçirmenin alemi yok.

http://www.morelma.com.tr/urun_bilgi.php?urun_id=22&Msid=3b6ab465c023afdfb8da2406d245f1ed

Ürünün fiyatları konusunda bizim bir yaptırımımız ne yazık ki olmuyor. Ben de ürünlerin uygun fiyattan satılmasını istiyorum. Çünkü biz uygun fiyattan veriyoruz. Ama serbest piyasa koşullarında petshoplar kendi giderlerine ve kar beklentilerine göre fiyat belirliyorlar. 
Dediğim gibi satın aldığınız fiyat biraz yüksek, ama bizim bu konuda bir yetkimiz ve yaptırımımız olamıyor. 
Zamanla, yüksek fiyattan satmaya çalışanlar, o fiyatlardan satışlarının düşük olduğunu gördüklerinde uygun fiyatlara ineceklerdir. Benim nacizane tavsiyem internet üzerinden ürün alırken fiyatları biraz daha araştırmanız. 2008 yılında ilk New Life Spectrum ithalatını yaptıktan sonra da benzer olayları yaşamıştım. Artık çoğu yerde olması gereken fiyatlarda satılmakta. 

Ayrıca İstanbul'da Ocean Nutrition dondurulmuş yem satan petshopların sayıları hızla artmakta. Bu gibi ürünlerde, eğer yakınlarınızda mevcut ise, kargo ile alışveriş yerine dükkandan satın almanızı tavsiye ediyorum. 

Kargo paketini açtığınızda ürünün üzerine elinizi koyduğunuzda soğukluk hissetmiyorsanız, ürün tekrar dondurulmamalıdır. Eğer soğuk hissediyorsanız tekrar dondurabilirsiniz, üründe bir sorun oluşmaz. 

Tüketici haklarına tabii ki şikayet edebilirsiniz, ama bir sonuç alabileceğinizi ne yazık ki düşünmüyorum. Tüketici hakları derneği serbest piyasa koşullarında ürün fiyatlarına karışmıyor, hizmet veya ürün ile ilgili sorunda devreye giriyor. Bildiğim kadarıyla internet alışverişlerinde 1 hafta içerisinde kanunen koşulsuz iade hakkınız bulunmakta. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERDİNÇÇevrim Dışı

Kayıt: 19/02/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 90
ERDİNÇÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 09:16
Cemal Bey ben yaklaşık olarak 8 yıldır teleskop akvaryumdan alış-veriş yapıyorum neden bir iki malzeme fiyatında takıldınız anlayamadık. Kesinlikle ben de sizin gibi bir hobiciyim. Neresi işime gelirse ordan alış-veriş yaparım. Bakın şu an bir hava motoru alacağım eheim 3704 fiyatı gayet uygun ama başka sitelerde bayağı pahalı  sizin dediğinize göre şimdi diğer siteler çok mu kötü? Bence alacağınız ürüne göre fiyat araştırın siteyi genel olarak değerlendirmeyin. Çünkü karşı tarafın bilmeden hakkına girmiş olursunuz. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EurypylosSÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 76
EurypylosSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 09:48
[QUOTE=ERDİNÇ]Cemal Bey ben yaklaşık olarak 8 yıldır teleskop akvaryumdan alış-veriş yapıyorum neden bir iki malzeme fiyatında takıldınız anlayamadık. Kesinlikle ben de sizin gibi bir hobiciyim. Neresi işime gelirse ordan alış-veriş yaparım. Bakın şu an bir hava motoru alacağım eheim 3704 fiyatı gayet uygun ama başka sitelerde bayağı pahalı  sizin dediğinize göre şimdi diğer siteler çok mu kötü? Bence alacağınız ürüne göre fiyat araştırın siteyi genel olarak değerlendirmeyin. Çünkü karşı tarafın bilmeden hakkına girmiş olursunuz. Saygılar.


Amacım Kimsenin hakkına girmek degil pazarlık payı koymadan Kar marj larını düşük tutması tüm firmaların hobicilere daha uygun fiyat saglamaya çalişması herkez ekmegini yesin kimse için kötü bir niyetim yok ama ben her konuyu forum mu takip ediyorum herkez fiyatlardan müzdarip herkez istedigi ürüne daha uygun ulaşsın niyetim bu rekabeti firmalar kendi arasinda yapsin daha ucuz satsın daha çok satsınlar Bu arada   Eheim 3704 Hava Motoru 80 tl okyanus petshop .
EurypylosS2014-02-24 09:58:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih88Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 220
fatih88Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 16:33
Filtre olarak ben teleskopdan daha düşük satan bi yer bulamadım. ne zman filtre almaya kalksam hiç bi yere bakmadan teleskop a giderim.  netteki fiyatlara cok bakmamak lazım bence. özellıkle teleskop için bu böyle. dükkana gittiginizde indirim yapıyolar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EurypylosSÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 76
EurypylosSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 17:10
[QUOTE=kaymaz88]Filtre olarak ben teleskopdan daha düşük satan bi yer bulamadım. ne zman filtre almaya kalksam hiç bi yere bakmadan teleskop a giderim.  netteki fiyatlara cok bakmamak lazım bence. özellıkle teleskop için bu böyle. dükkana gittiginizde indirim yapıyolar.[/QUOTE]


Şöyle bir soru sorabilirmiyim ozaman Ben istanbul'daim bir çok hobici bir çok yere ulaşabiliyor edirne 'den kars 'a tüm ürünlere uygun fiyatlı dükkan 'a gitmeden bu ürünü  almaya kullanıcıların hobicilerin hakkı yok ozaman herkez kalkıp gidicek dükkan 'dan alıcak ozaman internet 'ten satış 'in amacı tamamen nasıl pahalı satarsam kardır nede olsa adam buraya gelemiyor mantık bumudur. benim herkezin fikrine düşüncesine  saygım vardır ama mantık çerçevesin'de ise .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir