Dikkat acemi


pörtlekgözÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2011
İl: Içel
Mesaj: 231
pörtlekgözÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 15:41
Herkese merhaba,

Herşey bir hafta önce 5 yaşındaki oğlumun balık merakı ile başladı... Önce BETTA ile başladık. Bu sefer büyük oğlum (6,5) kelimenin tam anlamıyla büyülendi, ben de isterim dedi, ona da ayrı bir akvaryumda japon aldım. Ve herşey kontrolden çıktı :)). Şu an rüyalarında bile akvaryum kurmaya çalışan, 1 betta, 4 japon, 2 çöpçü (kesinlikle çok şeker iki panda) ve bir vatoz ile 2 oğul babasıyım.

Ayrıca balıkların, oğullarımın sorumluluk sahibi olmasındaki katkılarını burada kelimelerle ifade edemem (yem verilmesi, su değişimi, ilaç, gözlem vs vs) ben de akşamları eve gitmeyi iple çekiyorum.

Günlerdir forumları takip ediyorum ve öğrenmeye çalışıyorum, aşağıdaki sorularıma değerli yorumlarınızı  sabırsızlıkla bekliyorum. ilginizi şimdiden teşekkür ederim.

1. bettaya bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. ne yapmalıyım? hindistan cevizi torfu temin ettim ve yuvayı yaptım. bitki ile sarmalı mıyım? tabana nasıl bir kum almalıyım? bir de su üstü bitki koyabilir miyim? Ayrıca beta nın yanına vatozu koysam nasıl olur?

2. karides ve salyangoz da beslemek istiyorum, ne tavsiye edersiniz?

3. japonl balıklarının akvaryumu nasıl olmalı? tabana dere kumu olabilir mi? dekor olarak mango kökü ve kaya taşı düşünüyorum uygun mu?

4. low tech akvaryumlara sahibim, ışıklandırmalarını kendi imkanlarımla yaptım fena olmadı, şelale filtre kullanmaktayım. Uygun mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NomandCryÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 265
NomandCryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 16:08
1-bitki ile sarmalısın diye kesin bir kanı yok ama java moss ile sararsan güzel olabilir abi.Tabana maddi durumun yeterliyse hagen siyah  kum kullanabilirsin.Birde su üstü bitki olarak su mercimeği olabilir bettalar loş ışığı sever.Ben çöpçü besliyorum sorun olmuyor ama vatozu bilemiyorum.
2-Hiç beslemedim besleyen arkadaşlar açıklarsa daha net cevaplar alabilirsin ama bence beslenebilir.
3-Japon balıkları kumları ağızlarına alıp tükürmeyi çok severler onun için silis kum alabilirsin.Dere kumuda olabilir ama silis daha iyi bir tercih olur.
4-Betalar akıntıyı sevmediğinden selale yada pipo filtre uygun olur.Fakat japon balıkları için akvarymunuzun boyutlarına göre iç filtre 130-140lt üzeriyse dış filtre kullanmalısınız.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2011 17:32
Kirmizi kiristal , fire red karides ile elma salyongozu baslangic icin güzel olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir