Dip çekimi fena su yuttum


oktay42Çevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Konya
Mesaj: 260
oktay42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 13:37
Suyu yuttuktan sonra 1 çay kaşığı kaya tuzu ve 2damla metilen mavisi içmen gerekirdi dezenfektan amaçlı :)
Neyse şaka bi yana dip çekiminde hortum ve kova kullanan arkadaşlara kendi bulduğum pratik yolu tavsiye ediyim
Kullandığınız hortumun ucuna tam onun içine girecek 10 cm lik başka bi hortum yada boru parçasını 5 cm kadar geciriyosunuz. 10 cmlik parça İlla dip çekimi yaptığınız hortumun içine girecek diye bişey yok, 10 cmlik parça kalın olup su hortumu onun içine girebilecek sekilde de olabilir önemli olan hortum ve parçanın birbirine tam sıkı sıkı oturması.
Dip çekimi yaptıktan snra su akışı devam ederken baş parmağınızla hortumun ucunu kapatıp diğer ucunu akvaryumdan çıkarıyosunuz ve hortum ucuna koyduğumuz 10 cmlik parça sayesinde hortumun 2 ucunu birleştiriyoruz böylece hortumun içinde su hep olacagı için bi sonraki dip çekiminde ağzımızla çekmemize yada çeşmeden içine su doldurmamıza gerek kalmıyor. Tek yapmamız gereken hortum uçlarını çıkarıp takarken baş parmagmızla tek ucunu kapatıp hortumun içindeki suyun kaçmasına engel olmak. Ben böyle yapıyorum çok pratik olduğu için günlük gözüme çarpan kaba pislikleri çekiyorum :)
Umarım anlatabilmişimdir biraz uzun ve karışık gıbı oldu sanki :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

exorandorÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 173
exorandorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 14:02
[QUOTE=gamera02]Akvaryumun icine koydugunuz hortumun ucu mutlaka agzınızla cekiceginiz uçtan yukarda olmalı yoksa su akışı olmaz.Aslında cok basit bi taktigi daha var.Hortumun icini cesmeden su ile doldurun ve 2 ucunuda parmagınızla kapatın ki su akmasın dısarı daha sonra bi ucunu akvaryuma sokun ve diger ucunuda bidona veya nereye suyu akıtıyorsanız oraka tutun zaten otomatik olarak akacaktır.[/QUOTE]

Oldukça mantıklı :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kayiboyuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/12/2009
İl: Giresun
Mesaj: 1352
kayiboyuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 14:21
Arkadaşlar bulunduğu yerdeki suyun kalite durumunu merak edenler için bir not ileteyim. Bilgi Edinme Yasası kapsamında belediyelerden su analiz raporunu isteyebilirsiniz. Her ay belediyeler bu analizi yaptırmak zorunda. Ben Giresun Belediyesinden istedim. Önce sorun yaptılar telefonla falan birkaç kez arayıp ne yapacaksınız, nerden istiyorsun, kurumlara verebiliyoruz vs dediler ama ben vatandaş olduğumu içtiğim suyun kalitesini merak ettiğimi vermek zorunda olduklarını söyledim. Sonunda da aldım. Mesela bizim şebeke suyunun Ph seviyesi 7.6 bunun gibi akvaryumunuzda işinize yarayacak birkaç bilgiyi içeriyor.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir