Dip Çekimi ve Bitkiler


karaseyhÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 114
karaseyhÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 01:25

Dip çekimi yaparken akvaryum tabanında bol sayıda bitki varsa ne yapacağız. Her hafta bitkileri kaldırıp yeniden mi yerleştireceğiz.

Akvaryumda boş alan zaten çok az, bitkilere dokunmadan nasıl dipten  çekerek suyu değiştirebiliriz?

Ayrıca bitkilerin olmadığı yerden su çekersek; bu sefer bitkilerin arasına sıkışmış olan pislikleri nasıl temizleyeceğiz?

Bol bitkili akvaryumu olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2006 01:59
Bol bitkili bir akvaryumda balık sayısı çok fazla değilse dip çekimine gerek kalmayabiliyor. Tabii ki bitkiler yeterince büyükse ve dipteki pisliklerin tamamını gübre olarak kullanabilecek kadar sık ise. Bunun yerine dibe yakın yerden su çekebilirsiniz veya bitkisiz bir alan varsa oralardan dip çekimi yapabilirsiniz. Şahsen ben 135 litre akvaryumda balık sayım 30'a ulaşana kadar dip çekimi yapmadım. Sadece normal su değişimi yaptım. O da çok nadir. Ama yeniden söyleyeyim. Bu dediğim bitki sayınız yeterliyse ve elodea, cabomba gibi hızlı büyüyen bitkilerden bolca varsa geçerlidir. Yoksa taban anubias gibi yavaş büyüyen ve geniş alan kaplayan bitkilerle doluysa diğer bitkileriniz de bu tipteyse balık sayısını çok az tutmanız gerekecektir. Çünkü dip çekimi çok zor olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir