Dipte yüzen cikletler


damla182Çevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 22
damla182Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 13:02
Öncelikle beni birkaç sorum olacak:
-Dün 2 küçük ciklet ve 1 cüce vatoz aldım bunlar birlikte yaşar mı? Cikletler bazen vatozu didikliyor aldığım akvaryumcuda vatoz cikletlerin içindeydi ama bir sorun yaratır mı?(Cikletlerin birinin boyu3 diğerinin 5 cm filan)
-Aldığım cikletler hep dipte yüzüyorlar kendilerine yer yaptılar genelde orada bekliyorlar.Bu hep böyle mi sürecek,alışma sürecinden mi kaynaklanıyor? Başka bir sorun mu var? Ve balıklar akvaryuma kaç günde alışırlar?
-Benim akvaryumumda kum dışında bir şey yok ciklet balıkları kaya gibi şeyleri sever diye biliyorum akvaryumum küçük içine küçük bir kaya koysam alanı daraltır mı bana önerebileceğiniz bir şey var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkr42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2011
İl: Konya
Mesaj: 346
mkr42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 13:10
Akvaryumunuzun ölçülerini, balıkların cinslerini, akvaryumda bulunan ekipmanları ( ısıtıcı iç filtre dış filtre, hava motoru v.s. ) özellikleri belirtirseniz daha iyi olur. Kör gibi el yordamıyla yorum yapıp yanlış yönlendirme yapılmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

damla182Çevrim Dışı

Kayıt: 28/12/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 22
damla182Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 13:16
Akvaryumum 20 litre küçük diyeceksiniz biliyorum ama balıklar fazla büyürse elden çıkartmayı düşünüyorum.Cinsi sp.Akvaryumda ısıtıcı ve iç filtre var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkr42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2011
İl: Konya
Mesaj: 346
mkr42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 13:21
En kısa sürede akvaryumunuzu büyütün ya da o akvaryumda ciklet ( yavru dahi olsa ) beslemeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKaya77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 308
MustafaKaya77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2014 03:16
Merhaba yorum yazan herkes ayn ı şeyi söyleyecektir 20 litre hem çikletler hemde hemen hemen tüm türler için çok küçük 20 litrede ancak Beta beslenebilirki Beta için bile tüm güzelliklerini sergileyebilmesi stressiz sağlıklı bakılması için en az 30 litrelik bir hacim tavsiye ediliyor . eğer akvaryum hobisine gönül verdiyeseniz uzun süre uğraşmak istiyorsanız size tavsiyem yeni bir akvaryum edinmeniz . 1 sefer alıp sonra pişman olmamak keşke daha büyüğüne alsaydım veya keşke şu ölçülerde olsaydı dememek için http://www.akvaryum.com/Tatlisu/ linkini verdiğim tatlı su canlıları bölümünü detaylıca inceleyin gözünüze hoş gelen , beslemek istediğiniz türleri not edin ,bu bölümde her bir balık türü için tavsiye edilen hacimler ve diğer bilgiler mevcut sonra ikinci olarak http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryum_tanitimi_f33.asp linkini verdiğim Akvaryum tanıtımları bölümünden beğendiğiniz türlerle ilgili oluşturulmuş akvaryumları inceleyin . Hatta çevrenizdeki akvaryumculara giderek balıkları görebilirsiniz. Yani bence siz besleyeceğiniz ve sizin istediğiniz hoşunuza giden balıkların olduğu bir akvaryumunuz olması için araştırın bilgi edinin ondan sonra akvaryumunuzu kurun . Baştan bşr heves pek çoğumuz bilgi eksikliği ile akvaryumculara gidip küçük akvaryumlar alıp sonra tevrübesizlikle balıklara uygun ortam hazırlayamadığımızdan , su değişimleri ve temziliği uygun olarak yapmadığımızdan hastalıklar ve ölümlerle karşılaşıp keyif alacağımız yere stres oluyor ve hatta kimilerimiz hobiden soğuyoruz . Her birimizin şartları imkanları değişik kimimiz evimize devasa akvaryumlar kurabilirken kimimiz küçük hacimlerle yetinmek zorunda kalabiliriz. Bunun için şartlarımıza uygun bir akvaryum belirleyip o hacme uygun balıklar beslemeliyiz. Herkesin kendine göre bir zevki hoşuna giden bir balık türü var kimimiz çiklette çiklet derken kimimizde aman onlar büyük balık akvaryumu büyüttükçe büyütüyorsun , koca hacimlerde 3-5 balık anca besliyorsun ne öyle diyor :) . Herkes kendince haklı .

Biraz uzattım , bir adım atmışsınız tecrübesizlikle yanlış bir adım olmuş daha fazla yanlış adım atmamak ve bu hobiyi keyifli şekilde yapmak için elinizdeki balıkları elden çıkarın , 20 litrelik akvaryumunuzu bir karantina tankı olarak kullanmak üzere bir kenara koyun sonra araştırın okuyun da okuyun . bu site bu konuda bir hazine yok yok .

Saygılar keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir