Dış filtre kafamı karıştırdı


EgeUSÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 153
EgeUSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 00:40

Bir süredir,kendime 150*50*60 (500 L) akvaryum yapacağım niyetindeyim.Hatta camlar kesildi camcıdan teslim alamadım (vakitsizlikten).

Dış filtre yapmak içinde atman 105 (3000 L/h) aldım ,Ki bunu alırken belki sump yaparım diye aldım.
1----Diyelim dıy dış filtreyi yaptık ve akvaryumun altına koyduk ilk çalıştırırken manual mi dolduracağız filtreyi , yada her elektrik kesildiğinde doldurmak için  müdahale etmek zorunda mı kalacağız???
2----Yada elektrik kesilip geldiğinde kafa motoru suyu pompaladığı için akvaryumda taşmaya sebep olmayacak mı (benim dış filtre 50 litre olabilir buda taşmak anlamına gelir)
3----Aslında suyu çekmesi için de ayrı bir motor koysak sorun kalmayacak ama bu sefer masraf, elekt. kesintisinden 5 dk sonra boşa çalışan bir motorumuz olacak.
4----atman kafa motorunun aynı anda emiş ve çıkış gücünü kullansam bu sefer de filtreden sisteminden sağlıklı faydalanamayacağım, yada filtreyi küçültmek zorunda kalacağım ki bunu istemiyorum .
Bilgi sahibi arkadaşların düşüncelerine , fikirlerine ihtiyacım var.
Bu gidişle ben filtreden vaz geçip camları teslim almadan deldirip sump a mı dönsem acaba
sonuçta 500 litre akv. yapan sump u da yapar diye düşünmelimiyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2010 02:45
Sump sizin için en iyi sistem olur. Ama dış filtreyide 30-50 lt gibi düşünüyorsanız gayet çalışır. Bouhouse da sıvı taşımak için plastik bidonlar var onlardan kapağı iyi contalı kilitli bir adet alıp üstten bir delik alttan bir delik açip kafa motorunuda üst kapağa monteleyip yapabilirsiniz. Sadece su çekip doldurup motor su cekmeye başlayınca ara ara sallayıp kalan havayı attıracaksınız. Eğer bu filtre tank seviyesinden aşşağıda kalırsa elektrik kesintisinde hava yapması zor. Ama mutlaka kilitli ve contalı kapak şart. İçine bizim filtrelere koyduğumuz mech ler yerine 3lük pvc boruları yada bildiğimiz bahçe hortumlarından 3er cm kesip koyabilirsiniz. Ama nitrat emiçi malzemeye biraz para harcayın. En uzun gideni eheim pro substrat tır.
Dış filtrede mantık suyu akvaryumdan dip çekimi mantığında knetik enerjiyle cektikten sonra yeniden yukarı basmaktır iki tane motor koymak debiyi ikiye katlamaz. Tankta taşma olmaz zaten 30lt yi tanktan çekeceksiniz. Sump sistemlerinde üzerleri açık olduğundan taşma problemdir. Ben şahsen sump hiç kullanmadım ve eve uygun bişi değil diye düşünüyorum. Dış filtre daha derli toplu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EgeUSÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 153
EgeUSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2010 00:04

Evet arkadaşlar dış filtre yapan arkadaşlar bu dört soroyu cevaplayacak vatandaş aranmaktadır.İlk etapda sump dan vazgeçtim.

Dış filtre yapacağım.Eğer kesmezse taşırma sistemli sump a döneceğim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir