Dış parazit 2


emrekrsÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2011
İl: Erzincan
Mesaj: 118
emrekrsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 21:06
Arkadaşlar birkaç gün önce Dış parazit adlı bir konu açmıştım ama yardım bulamadım.Lütfen bu konuda yardım edin.En baştan anlatayım;
   Lepisteslerim sürekli kuma sürtünüyor.Dış parazit olduğunu düşünüyorum.Yavrularada bulaşmış.Bugün itibariyle 4 lepistes ve 1 çöpçüm öldü.50 lt akvaryum 7 lepistes+10 Endler+2 vatoz+3çöpçüm var.Akvaryumda bitkilerim var.Cuma günü ısıyı 30 dereceye çıkardım.Bir tatlı kaşığı kaya tuzunu ekledim.Nitrat patlaması vardır diye su değişikliği yaptım.Parazitler gözle görünmüyor.Ama bir sonuç alamadım.

Tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.Saygılar... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmuysalÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 98
mmuysalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2011 21:45
Öncelikle gecmiş olsun ben kendi yaptıgım yontemi soyleyim eyerki tanıdıgınız bir akvaryumcu varsa balıklarınızı 1 haftalıgına oraya bırakıp ve akvaryumunuzu kople dezenfekte edebilirsiniz. Bence bu yontem ilac  tedavisinden daha basarılı oluyor cunku zamanında bende cok cektim kullanmadıgım ilac kalmadı ama sonuc benim icin hep husran oldu.Su an tek kullandıgım ilac 15 gunde bir metelan mavisi diye bilinen bir ilac onuda tetbir amaclı kullanıyorum simdiye kadarda bir zararını gormedim.
İnsallah balıklarınızı kurtarabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2011 00:18
Bu yöntemin hiç bir  akvaryumcunun kabul edeceğini sanmıyorum. ben olsam hasta balıkları kapımdan sokmazdım. bitkileri kaybetme riski olan bir teknik var. daha öncede sık sık yazdığım permasol ilacı kullanman tek çözüm. forumda araştırırsan daha detaylı okuyabilirsin nasıl kullanıldığını falan. bitkiler üzerinde hiç denemediğim için ne olacağını bilmiyorum ama balık kaybetmeden parazitten kurtulmanın en iyi yolu diyebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir