Dış Parazit olan lepisteslerime İlaç Tavsiyesi


mustafasayanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2009
İl: Çanakkale
Mesaj: 60
mustafasayanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 11:44
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: sürekli sürtünme ve olduğu yerde salınım

Akvaryum Kapasitesi (litre): 45-50 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 8 dişi 3 erkek lepistes 1 vatoz 4 katil salyangoz 10 kiraz karides 10-12 tür canlı bitki

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 6-6,5 arası şu an sıcaklık 26C (29 derecelerde idi aydınlatma sebebi ile sorunu çözdüm ve suyun sıcaklığını evimin ortam sıcaklığına düşürdüm)

Filitrasyon: Atman iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deep dış parazitlere ve mantarlara karşı ilaç

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumuma en son 1 erkek 3 dişi uzun yoldan gelmiş lepistes ve 10 kadar kiraz karides ekledim. Karideslerden biri ya da birkaçı ölmüş. Ben bir tane ölü gördüm ancak karideslerleri saydığımda eksik gözküyor.
 
 
 
 
Değerli arkadaşlar,
 
Balıklarımda sürekli biryerlere sürtünme eğilimi var. Bazı balıklarımda yüzeye yakın (iç filtre üstü-altı) veya dipte olduğu yerde salınım hareketleri var. İlk farkettiğimde suya bir miktar kaya tuzu ekleyip, suyun 1/3'nü değiştirip, yemine de sarımsak suyu katıp kurutup yemledim. Ancak ertesi gün aynı hareketlerin devam ettiğini gördüm. Bu sebepten iki gecedir deep actifix marka parazit ilacı (sarı renk) kullanıyorum ve yine 1/3 oranında su değişimi yaptım. Şu ana kadar balık ölümüm çok şükür ki olmadı..Ancak balıkların durumunda bir değişiklik yok. Balıklarımda iştahsızlık gibi bir durum da yok..Beslenmeleri güzel.. Nitrat kaynaklı bir sorun olmadığını ve balıklarımda dış parazit olduğunu düşünüyorum...Katil salyangozlarıma, karideslerime ve tabiki balıklarıma zarar vermeyecek ilaç önerilerinizi bekliyorum..En son çözüm olarak permasol kullanmayı düşünüyorum..Ancak onu da nasıl ayarlarız nasıl balıklara zarar vermeden durumu çözeriz tam da kestiremiyorum..Sizlerde dış parazit konusunda işe yaramış ilaç marka ve tam isimlerini yazarsanız sevinirim. Hepinize saygılar
mustafasayan2010-03-25 10:09:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engineerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2191
engineerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 11:51

Akvaryumunuzdaki balıkların sürtünmesi iki şekilde olur 1- Nitrat patlaması, bunun çözümü iyi şekilde dinlendirilmiş ve akvaryum ısısına getirilmi su ile %50 dip çekimi. 2- Dış parazit, kaya tuzu (karidez, salyangoz ve bitkileri öldürür) ve metilen mavisi (karides ve salyongoza etkisi olabilir) kullanmanız gerekir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk ÇAPRAZÇevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2011
İl: Karabük
Mesaj: 172
Ufuk ÇAPRAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 22:12
Benim de aynı sorunum aynı litre akvaryumumda var peki ben ne kadar tuz katmalıyım ya da küçük 25l karantina akvaryumum var ona ne kadar tuz katmalıyım bu işin ölçüsü nedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YahyaBarbarosÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 357
YahyaBarbarosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 22:25

Sera Ectopur 130 GR Mantarlar ve Ecto-Parazitler

 

Ürün Özellikleri:

Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında ektoparazitlerin ve mantar tedavisinde kullanılır. Bir akvaryumda ektoparazit ve mantar gelişiminin, fazla yüklenmeden doğan stres, birbirlerine uygun olmayan balıkların kombinasyonu, çok yüksek veya çok düşük sıcaklık,dengesiz beslenme gibi bir çok soru olabilir, sürekli oksijen yetersizliği hem balık hem de bitkiler için diğer bir sorun olarak ortaya çıkar. Sera Ectopur bu durumlar için en önemli yardımcınızdır. Sera Ectopur oksijen çözen çeşitli tuzlar içerir. Bu tuzlar oksijenin bir kısmını hemen, kalan kısmını ise ilerleyen saatlere tamamen serbest bırakan bir şekilde kompoze edilmiştir. Diğer bir özelliği ise tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında özel içeriği sayesinde sürekli bir iyileşme sağlar.

Kullanma Talimatı


Küçük ölçekli bir Mantar görüldüğünde;
25 litre akvaryum suyuna 2 çay kaşığı dolusu (5 gr) Sera Ectopur uygulanır. Gerekli miktarda Sera Ectopuru ayrı bir kapta eriterek ve akvaryum suyuna yayarak uygulayınız.

Daha güçlü ve ciddi Mantar rahatsızlıklarında;

Sera Mycopur ve Sera Ectopur kombinasyonu şeklinde kullanmak daha faydalıdır. Sera Mycopur kullanma talimatını uygulayarak Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarına 25 litre akvaryum suyuna  2 çay kaşığı (5 gr) Sera Ectopur ekleyiniz. Sera Ectopur oksijen çözücülüğü sayesinde Sera Mycopur un etkisini daha çok yükseltecektir.

Bakteriyel hastalıklarda; 

25 litre akvaryum suyuna 2 çay kaşığı (5 gr) Sera Ectopur uygulayınız aynı anda Sera Baktopur un kullanma talimatı doğrultusunda Sera Baktopur ilave ediniz.

Koruyucu olarak;
2 haftada bir 50 litre akvaryum suyuna 2 çay kaşığı (5 gr) Sera Ectopur ilave ediniz. Böylece bir yandan stresi düşürürken diğer yandan oksijen yetersizliğine karşı etkili bir koruma sağlayacaksınız. Ayrıca aktif hale gelen içeriği sayesinde sağlıklı bir bitki gelişimi sağlanmış olur.

Bu ürünü kullanın balıklarınız rahatlayacaktır...SAYGILAR...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ufuk ÇAPRAZÇevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2011
İl: Karabük
Mesaj: 172
Ufuk ÇAPRAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2012 11:44
İmla Düzenleyici 
Fiyat verebilir misiniz geçen gün akvaryumcudan parazit ilacı diye 20 liraya ilaç aldım solungaç kurtlarını gidermek içinmiş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir