Dış Sump mı, Yan Sump mı?


gcamciÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 95
gcamciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 11:15
Selam arkadaşlar;
Sizin tecrübelerinizle daha doğru bir akvaryum kurabileceğime inanıyorum.
Öncelikle yaptırmak istediğim akvaryumu iki farklı şekilde yazmakta fayda var kanısındayım.
1. Alternatif: 200*60*h(50)=600 Lt tank.
12 mm ön ve yan camlar ekstra clear ve yan sump. Yan sump 30 cm olacak. Kaç bölme olmalı ve 30 cm yan sump yeterli olur mu?
2. Alternatif: 150*60*h(50)=450 Lt tank.
Yine 12 mm ön ve yan camlar esktra clear ve dış sump olacak. Eğer ki tercihler 2. sinden yana olacaksa dış sump 450 lt lik akvaryum için kaç lt lik olmalı ve kaç bölmeden oluşmalıdır?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Bu bilgilerde biraz aciliyetim var heveslenmişken, soğumadan yaptırırsam daha iyi olacak. Aradan biraz zaman geçerse soğuyacağımı biliyorum. Ne de olsa kendimi tanıyan birisiyim:)
Ve ayrıca her ikisi içinde önereceğiniz sump motoru varmı dır? Kaliteden ödün vermeden söylemeniz tercihimdir. Ucuz ve kalitesiz ürün alacak kadar zengin değilim maalesef hehehe.

Herkese şimdiden teşekkürler.


Lütfen bu noktada tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar fikirlerini beyan ederlerse sevinirim. Çünkü bu hafta sonu bununla uğraşacağım. Bundan dolayı doğru bir şekilde yönlendirilmeye ihtiyaç duyuyorum. Sonuçta 2 tank da ufak olmayacak. Ve yapıldıktan sonra da geri dönüşü de kolay olmayacak maalesef. Hepinize iyi günler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir