Discus için önerileriniz


DKNYÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 6
DKNYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2010 07:02
Öncelikle abilerime arkadaşlarıma kardeşlerime merhaba demek istiyorum..
 
Konuya girmeden önce okuduklarınız la başınızı ağırıtıcam şimdiden affola.
 
100x30x40 boylarında 120 litreye tekabbül eden bir akvaryumum var içinde anabius,çim,limon,elodya ( yanlış hatırlamıyorsam adları böyleydi ) bitkilerim gri kum ve üzerine az serpiştirilmiş tüf tarzı siyah taş 2 adet 20 cm boylarında mango kökü 2 adet te oyuklu bir kaya - taş karışımı birşey var.Florasan olarak day light glora lüx florasan kullanıyorm.
 
Yem olarak JBL premium grana cichild,iç parazit önleyici,tetra rubin ve cama bastırarak yapıştırarak verdiğim adını bilmediğim bir yem daha kullanıyorum ve tüm balıklarım afiyetle yemekteler.Dış filtrem hava motorum ısıtıcım termometrem cam sileceğim bulunmakta.Yaklaşık 30 tane neon 25 tane siyah neon 2 minor tetra 6 çöpçü 3 cüce vatozu bulunan bir akvaryumum var.
 
Ve Discus bakmak istiyorum. bu saydıgım canlı ve metaryeller alacagım yavru discuslara bi problem yaratırmı? 2 adet bu hafta ve 2 adet te önümüzdeki hafta olmak üzere toplamda 4 tane diskus bakmak istiyorum. Fazlamı ? azmı ? Pipo filtre gerekli olurmu ?
 
En çok sevdikleri ortam şartları,haftalık su değişim miktarı,en çok severek yediği yem ve markası nedir diye birçok bilgiye ulaştım sitede ama discusa emek verip besleyen birinden duymak benim içimi rahatlatacaktır..
 
Ve ayriyetten suyun ph ve diger ölçmem gereken tüm değer isimlerini ve ölçen cihazların isimlerinde yardımcı olabilirmisiniz ?
 
Alacağım discus'un hangi tür olmasını tavsiye edersiniz ? Boy olarak kac cm almalıyım ? ( büyük ve yavru demiyelimde normal diyelim )
DKNY2010-07-16 07:53:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2010 08:06
Hani eskiden vardı ya evini kiraya vermiş birileri gelir "Almanya'dan oğlum gelecek, evi en kısa sürede boşaltın" diyen ve evde oturacak ve sahipleri... Discuslar da aynen öyle yapmalı ki gelip yerleşebilsin.
120 litrelik bir akvaryum ve zaten içerisinde tıka basa balık var. Üzerine bir de kum, kaya, mango kökü, filtre gibi malzemeler hhacimden çalıyor. Geriye en fazla 90-100 litre su hacmi ya kalıyordur ya kalmıyordur. Halen 66 tane balık var ki bu durum varolan balıklara bile yetmez.
Akvaryumdaki bazı malzemeler zaten ne neonlara ne de discuslara uygun değil... Kayalar suyu sertleştirir. Kum gri ise muhtemelen midye kırığı türünde bir kumdur ki zaten uymaz.
Filtre mutlaka gerekir ama pipo değil dış filtre olması daha uygun olur.
Sonuçta bu şekilde bir yapı varken maalesef discus çok uygun olmayacak gibi görünüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcsrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 1068
cgrcsrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2010 12:04

Discus maceranızı erteleyip biraz daha deneyim kazanın bence ve tanktaki balık sayınızı düşürün.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan ERDALÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 452
Kaan ERDALÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2010 14:08
30x40 en-yükseklik boyutu discus için pek uygun değil, daha büyük bir akvaryumda daha rahat ederler. Diğer husular Köksal Abi tarafından belirtilmiş zaten. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir