Discus


ugurfb98Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 216
ugurfb98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 05:21
Selamlar ben küçük yaşıma rağmen büyük bir işe kalkışma planları kuruyorum . 100 35 45 ölçülerindeki akvaryumunda discus besleme kararı aldım. Ancak sadece okuduklarımdan aklımda kalan bir kaç bilgi var . Sizin gibi tecrübeli abilerimizde yardımıyla bu işe kalkışıyorum . Merak ettiğim konularsa genel şeyler :ne kumu olmalıdır hangi dış filtre kullanılmalıdır akvaryumum yeterlimidir nasıl bir dekorasyon (arka plan,manga kökü vs. ) gereklidir kaç adet yetişkin çift koyulabilir özellikle merak ettiğim şey ise ph vs su değerlerinin nasıl ölçüldğü ve düzenlendiğidir genel olarak merak ettiklerim bunlar ancak gözümden kaçan bi hayli özellik vardır . Deneyimli ve tecrübeli abilerimin tavsiyelerini bekliyorum. Sağlıklı hobiler .

Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 10:20
Uğur kardeşim kararın hayırlı olsun seçtiğin güzel bir tür,şimdi sorularına gelirsek akvaryumunda yavru bir grup belli bir boya kadar boylandırıla bilir ancak yetişkin balıklar için çok uygun bir ölçü değil genede beslemek istiyorum dersen yetişkin boy max 4 adet oda iyi bir dış filitre ve düzenli su değişimi ile bakılmak kaydı ile.Ben ilk başlangıç aşamasında kum ve dekor önermiyorum ama illa olsun istiyorum dersen silis kum ve mangrow kökü kulanabilirsin.Suyun değerlerini ölçmeyi ise ilk etapta çok kafaya takma dinlendirilmiş çeşme suyundan başka birşey kullanma, eğer üretime girecem dersen ozaman bakarız su değerleri nasıl olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurfb98Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 216
ugurfb98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2013 15:02
Forumda discus başına 40 lt diyodu onun için böyle bir karar aldım.



NEDEN HİÇ YORUM YOK YANLIŞ BİR ŞEY Mİ YAZDIM ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgakırcalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 392
tolgakırcalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2013 10:29
Uğur kardeşim önce neden yorum yok çünkü sorduğun sorunun cevabı sayfalarca sürer.Ayrıca yaz sezonu biraz durgun olur forum merak etme yanlış bir şey yazmadın..

Başlangış için akvaryumun uygun.Elbette daha geniş olması özellikle arkaya doğru derinlik çok daha iyi olurdu.. Akvaryumda daha önce balık beslediysen discusta bakabilirsin.Kum koyma dekor içinde 20-30cm bir kök ve istersen bitki olarak anubias ve dev sazlar koyabilirsin..

Dış filtrede sünger seramik ring substrat zeolit gibi bakteriler için herhangi bir malzeme olabilir.Ayrıca elyafta olacak mekanik filtrasyon için. Karbon lav taşı mercan vs.. olmasın..

Şu an akvaryumda balık varsa dezenfeksiyon için ayrıca konuşuruz temizleyip yeniden kurmalısın 2 adet permasol tablet atar bir gece bekletir ertesi gün temizlersin akvaryumu boşaltıp.

Taze suyu koyar filtreni çalıştırır ısıtıcını 30 dereceye getirir su hazırlayıcı katar 2 gün sonra alırsın balıklarını.

Yavru için 40lt balık başına gerek yok .O akvaryuma 5 adet yavru koyabilirsin.

Asla 5-6 cm den küçük yavru alma !!!!!



Su değerleri çok güzel istanbulda asla bu balık amazondan gelmiş ph şukadar iletkenlik bu kadar yazılarıyla kafanı karıştırma ve suyla oynama...

Balık tecrüben de yoksa daha önce discus değilde melek severium vs.. alırsan daha iyi olur başlangıç için..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir