discus kararması


murat_keserÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4
murat_keserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 02:12

Merhabalar

Yaklaşık 1 kac ay önce discus aldım. Fakat simdi discuslarda renklerinde kararma oldu alta resimleri ekleyecegim.Hergün düzenli olarak su degişimi yapıyorum yüzde 10 (bekletilmiş su kullanıyorum en az 1 gün bekletiyorum suyun içine klor için prime ve stresleri içinde discus trace ve nitriveks ve aguatan mutlaka koyuyorum ve havalandırıyorum)
Daha önce forumları okudum ve yazdım baska sitelerde bir discus sever bana 3 gün süre ile yapmam için 1tablet nidazol 1tablet bactrim forte yi ezip bi kovaya koyup içinede balıkları 45 dk süre ile bekletmemi söyledi ve bende yaptım 3 günün sonunda kararma daha da arttı.İç dış parazit oldugunu düşündük dıskıları beyaz ve sümüksü resimlerde onuda ekliyecegim.1 gün ara verdikten sonra tekrar 1 bucuk nidazol 1bacterim forte  hazırlatyıp 2 gün daha yaptım ama ne yazıkkı kararma  hala var ve 1 tane balık 3 gün dür yemde almıyor .Artık  daha kücük bir akvaryuma aldım .Şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ,deneyimli olan arkadaslardan destek bekliyorum ,bu dıscuslarıda öldürmek istemiyorum: Lütfen yardımcı olun deneyimlerinizi paylaşarak, çünkü birbirimize yardımlarla daha saglıklı balıklar yetiştirebiliriz...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 08:23
Kararma derken üzerlerinde oluşan siyah noktaları mı diyorsunuz?
Eğer onlarsa kararma değil pigment oluşması demek daha doğru olur.
Pigemen oluşumu için bir çok neden vardır. Stres, akvaryumda siyah nesnelerin fazla olması, vb bir çok neden sayılabilir.
Gerçek kararma balığın vücudunun ciddi oranda koyu bir renge dönüşmesidir. Bu şekilde bir dönüşüm hastalık belirtisidir. Aşırı stres de buna neden olabilir. Bir tek istisna eş çiftlerin yavru dönemindeki kararmasıdır ki onun nedeni yavruları sırtına alabilme amaçlıdır.
Akvaryumun genel görünümünü de ekleseydiniz daha net anlaşılabilirdi. Akvaryumun hacmi, filtreleme, ısıtma, ışıklandırma, balık boyları ve sayısı, yemler, dekorasyon gibi bilgileri de paylaşmanız konuya yardımcı olacaktır.
Bence o kadar evham yapmayın ve işin gereklerini yerine getirmeye devam edin. Sadece varolan ortamdaki malzemeler, yemler, ışık gibi detayları kontrol edin ve gerekirse değişiklik yapın. Kısa zamanda pigmentler düzelir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan GirginÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2009
İl: Bursa
Mesaj: 39
Serkan GirginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 11:51
   Yazdıklarımdan dolayı belki kızacak çoğu arkadaş ama ben 15 yılı aşkın bir süredir discus besliyorum ve bu süreçte hiç bir ilaç takviyesi yapmadım.Bir canlıya ne kadar çok ilaç o kadar çok tahribattır.Bunun başka bir açıklaması inanın yok.Bakın benim size bir tavsiyem o kullandığınız ilaçları kaldırın bir kenara ve discuslarınızı rahat bırakın tankın içinde!Haftada bir kez oda mümkünse gece %30 civarında dip çekimiyle su değişimi yapın birde ondan sonra gözleyin bakalım ne olacak!Siz dinleyin beni inanın pişman olmayacaksınız.Kolay gelsin.

Beğenenler: [T]175247,anltkt[/T][T]138155,solozo80[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 12:02
[QUOTE=Serkan Girgin]   Yazdıklarımdan dolayı belki kızacak çoğu arkadaş ama ben 15 yılı aşkın bir süredir discus besliyorum ve bu süreçte hiç bir ilaç takviyesi yapmadım.Bir canlıya ne kadar çok ilaç o kadar çok tahribattır.Bunun başka bir açıklaması inanın yok.Bakın benim size bir tavsiyem o kullandığınız ilaçları kaldırın bir kenara ve discuslarınızı rahat bırakın tankın içinde!Haftada bir kez oda mümkünse gece %30 civarında dip çekimiyle su değişimi yapın birde ondan sonra gözleyin bakalım ne olacak!Siz dinleyin beni inanın pişman olmayacaksınız.Kolay gelsin.[/QUOTE]
Yazdıklarınıza kimsenin kızma hakkı yoktur. İlaç kullanıp kullanmamak tamamen bir tercihtir. Kullanmaya gerek bırakmayacak şekilde bakmak en idealidir.
Yazdıklarınızdan bir detayı değiştirmek daha doğru olabilir:
Su değişimini haftada bir değil daha sık yapmak çok daha uygundur. Hele bu gibi durumlarda hergün %20 su değiştirmek çok daha sağlıklı olur. Normal dönemde süre iki günde bir ve miktar biraz daha az olabilir. Bu tamamen suyun ve filtrenin durumuna bağlıdır. Az yem verip suyu bozmıyorsanız, filtreniz yeterli ve döngüsü oturmuşsa, balık sayısı fazla değilse, gereken zamanda dip çekimi de yapılıyorsa o zaman biraz daha esnek olunabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat_keserÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4
murat_keserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 12:27
[QUOTE=kgurkan]Kararma derken üzerlerinde oluşan siyah noktaları mı diyorsunuz?[/quote]
 
Merhaba. Genel görüntüyü de ekliyim isterseniz. Yem olarak tetra nın kaz ciğeri pul yem ve dana yüreği veriyorum. Işıklandırma yapmıyorum şimdilik. Isıyı biraz yükselttim şimdilik 30 da. Balık boyu da yaklaşık 7-8cm civarı ve 3 adet ve 5cm civarı 1 adet, toplam 4tane balık. Karantinaya aldığım akvaryum 25*20*50. Sanırım 25lt falan civarı. Havalandırma da pipo filtre sanırım. Ekleyince daha net anlarsınız.
Eğer dediğiniz gibi balık yüzgeçlerindeki kararma pigmetse neden hala yemek yemiyor ve dışkı beyaz geliyor bunu anlamadım. Hatta şöyle bir önerim de olabilir eğer balıkta herhangi bir şey yok ise oldukça büyük bir akvaryumum var, içinde de 8 discus var 4 ü 10 cm. Diğerleri ise 15ve 16 cm boylarında. Onların yanına alırsam yüzgeçlerdeki kararma gider mi? Ya hastalık var ise onlara da bulaşırsa o zaman hepsini kaybetmiş olurum. Emin değilim açıkçası hastalar mı değil mi? Çünkü yem almaması ve dışkı beyazlığı normal değil bildiğim kadarıyla. Resimlerde zaten yeşil kalemle belirttim alt yüzgeç altındaki kararmalar.






 

Hatta isterseniz dışkı resmini de göstereyim.
Diptekıler yemdir. Yem attım da.
Özen Gözcü2010-08-26 12:00:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2010 18:49
Murat bey discus lar sürü piskolojisinden hoşlanırlar,öbür akvaryuma alırsanız daha sağıklı olabilir. Siyah pigmentler pigeon kanında vardır ve geçiçi değildir siz bunu tamamen geçiremezsiniz. Ama yok denilecek kadar azaltabilirsiniz. Ph 6,4; ms 160 civarı yaparsanız biraz azalır. Günlük su değişimini kesinlikle aksatmayın ve yemleri verdiğiniz saatler düzenli olsun. Dışkısına gelince dana yüreğini nasıl veriyorsunuz? blendırınız varsa blendırda macun kıvamına gelesiye kadar karıştırın. Kıvamını öyle verin. Öbür türlü böyle dışkılarla karşılaşabiliniyor. İyi günler.Özen Gözcü2010-08-26 12:02:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat_keserÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4
murat_keserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 02:38
[QUOTE=goktan14]Murat Bey Discus lar Sürü Piskolojisinden Hoşlanırlar,Öbür Akvaryuma Alırsanız daha Salıklı olabilir.Siyah pigmentler pigeon Kanında vardır Ve Geçiçi Değildir Siz Bunu Tamamen Geçiremezsiniz Ama yok denilecek kadar azalta bilirsiniz. ph 6,4 ms 160 civarı yaparsanız biraz azalır günlük su değişimini kesinlikle aksatmayın ve yemleri verdiğiniz saatler düzenli olsun,dışkısına gelince dana yüreğini nasıl veriyorsunuz ?? blendırınız varsa blendırda macun kıvamına gelesiye kadar karıştırın kıvamını öyle verin öbür türlü böyle dışkılarla karşılaşa biliniyor iyi günler. [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim yorumunuz için. Alacağım diğer akvaryuma. Ama endişem dışkılarındaki beyazlık. Yani herhangi bir hastalık varsa diğerlerine de bulaştırma riski. Bir tanesi ortalama 5 gündür yem almıyor. Ne verdiysem yine de olmuyor. O yüzden ne yapacağımı bilmiyorum. Diğerlerini alıp onu tek bırakırsam akvaryumda daha da strese girecektir büyük ihtimalle. O yüzden birşey yapamıyorum.
Resimleri incelediyseniz neden yem almadığı konusunda yorum yaparsanız sevineceğim.
O kadar sene başka balık besleyip discusa geçince böyle oluyor. Gerçi birçok forumu okuyorum ama biraz pimpirikli olunca böyle oluyor... :) Umarım sağlık problemi yoktur balıkların. Bunu bile anlamıyorum açıkçası. Açıkçası ph ve ms nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum ne yapılması gerektiğini de bilmiyorum.
Özen Gözcü2010-08-26 12:09:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 09:34

Murat Bey ben daha hiç discus beslemedim fakat yakında geçiş yapacağım Redmap&show white çaprazlaması 20 yavru'ile başlayacağım :)) 5 aydır discus forum larını sürekli inceliyorum :) Beyaz dışkı ya verdiğiniz yemden yada iç parazit var balığınızda.

Ph Ve Ms yi Ölçerler var bunlardan alıp ölçe bilirsiniz Sudaki nitra ta çok dikkat edin muray bey yanık kalabilirler düzenli su değişimleri ile bunun üstesinden geleceğinize inanıyorum :) Balıklarınızın İyleşmesi dileğiyle.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Doruk MÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 68
Doruk MÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 10:20
Murat Bey, 

Çok bilgili değilim fakat 2-3 aydır hep yazıları takip ediyorum . Eğer beyaz jel kıvamında dışkılayan balığınızda titreme varsa iç parazit vardır. Ev yapımı verdiğiniz yemden kapmış olabilirler. İç parazitler balığın hazmetmeye çalıştığı besinler ile beslenirler balık besin almadığı zaman ise parazitler balığın bünyesindeki besinlere geçer ve zamanla balığı zayıflatıp ölümüne neden olur. Bir kaç çeşit ilaç var fakat  suya azoo discus endo parasites ekleyebilir aynı zamanda yaptığınız yeme de koyabilirsiniz. Bu bilgiler benim kendi tecrübelerimden değil okuyarak öğrendiğim bilgilerdir. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 12:10
Evet Doruk Bey doğru diyor. Dana yüreğini iyice blendır ya da ev tipi kıyma makinesinde çekmeniz. Çok önemli macun kıvamında olmazsa bu tiç parazitler olabiliyor. Verdiğiniz dana yüreğine spirulina koyarsanız eğer daha çabuk kendini toparlar. İç parazit için ilaçlar var.Özen Gözcü2010-08-26 12:11:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murat_keserÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4
murat_keserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 12:25
[QUOTE=goktan14]Evet Doruk Bey Doğru Diyor Dana Yüreğini İyice Blendır yada ev tipi kıyma makinesinde çekmeniz Çok önemli Macun Kıvamında Olmazsa Bu Tiç Parazitler olabiliyor Verdiğiniz dana yüreğine Spirulina Koyarsanız Eğer daha çabuk kendini toparlar iç parazit için ilaçlar var. [/QUOTE]

Genelde ben 3 cm uzunluk 5 cm genişliğinde küçük jelatinlere sarıp koyuyorum difrize. Bundan sonra blendırdan geçiriyorum. Hatta içine sarımsak suyu damatayım daha rahat olacak sanırım öyle. Yalnız spirulina nedir bilmiyorum. Nasıl kullanılıyor?Özen Gözcü2010-08-26 12:12:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 13:10
http://www.akvaryum.com/Forum/dana_yuregi_yem_yapimi_k386046.asp
Dana yüreği hakkında tarif paylaşmıştım. İşinize yarayabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Göktan CanazÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Antalya
Mesaj: 430
Göktan CanazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 15:46
[QUOTE=murat_keser][QUOTE=goktan14]Evet Doruk Bey Doğru Diyor Dana Yüreğini İyice Blendır yada ev tipi kıyma makinesinde çekmeniz Çok önemli Macun Kıvamında Olmazsa Bu Tiç Parazitler olabiliyor Verdiğiniz dana yüreğine Spirulina Koyarsanız Eğer daha çabuk kendini toparlar iç parazit için ilaçlar var. [/QUOTE]  

genelde ben 3 cm uzu uzn5 cm genıslıgınde kucuk jelatınlere sarıp koyuyorum difrize bundan sona blendırdan gecırıyımhatta ıcıne sarımsak suyu damatıyım daha rahat olucak sanırım ole yalnız spirulina nedir bılmıyorum nasıl kullanılıyor[/QUOTE]


Spirulina Googleden Araştıra bilirsiniz,

sarımsağa gelince Onun yerine 6 Diş sarımsak koyun blendırda iyice Ezilsin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir