DİSCUS SU DEĞİŞİMİ


fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 11:33
Cüneyt bey merhaba;

Maşallah Discuslarınızın formunu çok beğendim. Sağlıkları da oldukça yerinde görünüyor. Mangrove Kütükleri ve kayalar yem ya da dışkıların altında birikmesine oldukça müsait objelerdir. Özellikleri kayaların suya salınım yapmadığından ve suyun Ph'ını arttırmadığından emin olmalısınız.Amazon balıklarının beslendiği tanklarda doğallığı yakalamak adına genellikle kayalara pek yer verilmez.Yine kütükleride altlarında tortu birikmesine imkan bırakmayacak şekilde tabandan yükseltmek yada belli zaman dilimlerinde kütükleri yerinden oynarak diplerinde biriken tortuyu dip çekimi ile akvaryumdan uzaklaştırmak iyi olacaktır.Genelde tavsiyem red moore ya da mangrove kütükleri ile dekorasyonda bu tip kütüklerin tabana konulması yerine üstten misinalarla sarkıtılması yönündedir.

Cüneyt bey genel olarak akvaryumunuzun ve balıklarınızın durumu gayet iyi görünüyor. Endişelenecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Discusa göre çok daha hassas olan Ramirezi ve neon gibi tetra türlerinin sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürüyor olmaları da bunun kanıtı aslında diye düşünüyorum.

Sağlıklı günler dilerim..

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 12:18
Fatih bey merhaba,
 
Beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim.
 
Kayalar fosil kaya, bildiğim kadarı ile suya salınım yapmıyorlar, evet doğru söylüyorsunuz Amazon balıklarının karması olan tanklarda kaya olmaz, resimlerden dikkat ettiyseniz minik bir de küp var köklerin arasında  kayalar ve küp biraz da hanım faktörü, şimdi bir nehrin önüne set çekemezsiniz, ama yatağını değiştirip yön verebilirsiniz, bizim durumda bu, bir süreliğine gönlünü almak için bıraktık ve uyguladık, ama zaman içinde onlar ortadan kalkacak  bulabilirsem uzun tek mangrow dalı/dalları arıyorum, bunları dikine yerleştirerek daha doğal bir hava yakalamak amacındayım.
 
Köklerin dibi kum içine gömülü, direk kum üstüne bırakmadım ve dediğiniz gibi zaman zaman kaldırıp altlarını kontrol etmek ve temizlemek faydalı.
 
Kısa bir video da eklemeye çalıştım ama beceremedim, videoda tankın durumu ve balıkların davranışları daha belirgin, fikir verme açısından daha faydalı olabilirdi, ama sanırım ikimizin de tahmini su değelerinden kaynaklı bir sorun ve bunun da çözümü daha sık su değişimi, bu durumu da zaten sizin yardımlarınız ile teoride çözmüş bulunuyorum, haftaya da inşallah pratikde çözeceğim.
 
Her şeyden önce hem su değişimi hemde sürtünme konusundaki yardım talebime başından sonuna kadar göstermiş olduğunuz ilgi alaka ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim, eğer herhangi bir şekilde Ankara'ya yolunuz düşerse (5057483062) mutlaka beklerim.
 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2012 12:58
Cüneyt bey,

Haklısınız..Hanımları mutlu etmek balıkları mutlu etmekten daha zordur. Bu sebeple bazen doğallığı bozsa da bazı materyallerin akvaryum içerisinde bulunmasına izin vermek gerek :) Bu arada nazik davetiniz için de çok teşekkür ederim. Bir gün Ankara'ya gelirsem bu güzellikleri canlı canlı görmeden dönmek istemem :)

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir