Discus ta.......


Hakan ÇapcıoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 656
Hakan ÇapcıoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 11:34
.Uzun senelerdir Amerikan cichlid beslerim (20 Yıldır)Discus da besledim uzun seneler ama üretmek gibi bir çabam olmadı...Ben balıklarıma son 5 yıldır musluk suyu vermekteyim..Tankım 1250 litre ve en azından 200-300 litre kış aylarında sofbenle ılatarak değişim yaparım....Ve bugune dek hiçbir sakıncasını görmedim .. discuslarda durum aynıdır bende .Gelelim asıl meseleye bundan böyle discus üretmeye karar verdim illa arıtılmış su mu kullanmalıyım ve değişim sıklığı ve miktarı ne olmalıdır.Dış fitre yada sump olmalımıdır?Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur NergizÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10751,2[/B] [B]7454,3[/B]
Kayıt: 20/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 3497
Onur NergizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 13:51
Hakan abi rQ osmos cihazları genelde iletkenliği büyük oranda düşürerek zaten hassas olan yumurtaların kolayca mantarlaşmasını engelliyor.Ancak forumda çeşme suyunda yavru alıp büyüten birçok kişi mevcut ve yavrular daha sağlık büyüyorlar ve başka akvaryumlara adapteleri çok daha kolay oluyor.Büyük akvaryum bence üretim için çok uygun değil gibi.Çok sayıda balığı o akvaryumda büyüterek çıkan çiftleri ayırmak bence daha sağlıklı olacaktır.Üretim için genelde 100 litrelik tanklar ideal.Sump herzaman için aslında en iyisidir bu yüzden sump tavsiye ederim bölmelerinede bol miktarda su mercimeği ve bamboo/japon şemsiyesi nitrat emilimi açısından oldukça faydalı olacaktır.2 güne bir % 20 su değişimi bence çok normal seviyeler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist24Çevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 386
akvarist24Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2013 00:51
[QUOTE=Hakan Çapcıoğlu].Uzun senelerdir Amerikan cichlid beslerim (20 Yıldır)Discus da besledim uzun seneler ama üretmek gibi bir çabam olmadı...Ben balıklarıma son 5 yıldır musluk suyu vermekteyim..Tankım 1250 litre ve en azından 200-300 litre kış aylarında sofbenle ılatarak değişim yaparım....Ve bugune dek hiçbir sakıncasını görmedim .. discuslarda durum aynıdır bende .Gelelim asıl meseleye bundan böyle discus üretmeye karar verdim illa arıtılmış su mu kullanmalıyım ve değişim sıklığı ve miktarı ne olmalıdır.Dış fitre yada sump olmalımıdır?Saygılar [/QUOTE]

  Asıl önemli olan her eklenen suyun aynı değerde olması ve iletkenlik. Ro çok düşük sertlik ve iletkenliği hep aynı değerde sunduğundan ve balıkarda bundan gayet memnun olduğundan üretim kolay olur. Sump yada dış filtre , askı filtre dahi olur, sumpta filtreleme için çok büyük alan olur avantajlıdır. Dinlenme tankı kullanmak ısı değişikliğini engellemek ve dinlenen suya vitamin eklemek yada havalandırmak adına baya işe yarayabilir. 

  Her çift çeşme suyunda yavru çıkaramayabilir, yörenin çeşme suyuna görede değişse de pigeon yada benzerleri çeşme suyunda daha kolay üreyebiliyor. Uygun ortam, beslenme, ph ve iletkenlik, 100-125 olan yavru sayısını 250 ye kadar çıkarabiliyor ki buda tek seferde ro masrafını fazlasıyla çıkarmak demek.
Kolay gelsin.

Beğenenler: [T]110727,Hakan Çapcıoğlu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir