Discus Türleri.


CmshnÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1506
CmshnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 14:38
Doğal/Vahşi Türler:
Heckel Discus Bu tür çoğunlukla Brezilya'da bulunan Rio Negro nehrinde bulunur.Bu balıkta kolayca ayırt edilebilir siyah çizgiler vardır ve hem siyah hemde kırmızı varyeteleri var.Adını ihtiyolojist Johann Jacob Heckel'den alır.Heckel Discus bakımı en zor Discus türüdür.Her nedense daha yumuşak(ve daha düşük pH)ve daha ılık sulardan hoşlanır.Bu türün 2 alt türü vardır.Bunlar:Blue Head(Mavi Kafa)Symphysodon Discus Discus ve Symphysodon Discus Williscwartzi.

Brown(Kahverengi) Discus Belem ve Rio Urubu nehirleri yakınlarında bulunur.Eskiden hobiciler tarafından en çok beslenen türdü.Balığın güzel bir kahverengi vücudu sarımtırak kahverengiden,kırmızı-kahverengi renklerini barındırır ve yüzgeçlerinde renkli çizgiler vardır.(Bu çizgiler bazen kafasına kadar ulaşır.)Çoğu hobici bu türün en kolay bakılan ve en kolay üretilen tür olduğuna inanır.

Green(Yeşil) Discus Tefe Gölü,Coari,Nanay,ve Japura bölgelerinde bulunur.Bu türün geniş bir renk yelpazesi vardır.Sarımtırak yeşilden,zeytin yeşiline,düz yeşilden,kahverengi-yeşile kadar varyetesi bulunur.Bir çoğu farkedilebilir yeşil çizgiler bulundurur.(Royal Green olarak bilinir.)ve bazıları vücudunun her iki taradında kırmızı noktalar bulundurur.

Blue(Mavi) Discus Manaus çevresi,Purus nehri ve Manacapuru bölgelerinde bulunduğu gibi;Leticia,Peru'da da bulunabilir.Bu balığın geniş bir mavi çeşitliliği vardır.Bazıları Kahverengi Discus'un daha renkli versiyonlarıdır.Diğerleri ise,(Royal Blue)vücudlarında,yüzgeçlerinde ve kafalarında mavi çizgiler barındırır.

''İnsan Yapımı'' Doğal Olmayan Türler.

Blue Turquoise Discus(Mavi Turkuaz) 
Bu güzel balıklar çoğunlukla kırmızı çizgilerle beraber tamamen mavidir.Kırmızılıklar vücutta,dorsal ve anal yüzgeçlerde ve solungaç etrafındadır.Bu balıklardan bir çoğu Amerika'dan Jack Wattley tarafından üretilmiştir.Akvaryum ortamında üretilmiş mavi ve vahşi yeşil discus balıklarının bir kaç kere çaprazlanmasıyla oluşmuştur.''Yüksek Vücud'',Düz Mavi,Kırmızı Çizgili,Tül Kuyruk gibi çeşitleri vardır.

Red Torquoise Discus(Kırmızı Turkuaz) Bu kırmızı balığın kafasından kuyruğunun ortasına kadar düz bir şekilde giden çizgileri vardır.Farklı varyeteler üretmek amacıyla ''Red Spotted Green'' türüyle çaprazlanmıştır.Bu balıkların bir çoğu Alman Dr. Edward Schmidt-Focke tarafından üretilmiştir.
Devamı eklenecektir.
Teşekkür ederim.Tebessüm
Cmshn2010-08-27 17:35:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HabitatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 246
HabitatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2010 14:48
Emeğiniz için teşekkürler.Maranon2010-08-26 14:55:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquaboyÇevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 648
AquaboyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 02:45
Ellerinize emeğinize sağlık gerçekten güzel bir paylaşım olmuş..
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShotokanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13095,1[/B] [C]2,2,23692[/C] [B]14188,3[/B]
Kayıt: 08/03/2007
İl: Antalya
Mesaj: 4596
ShotokanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2010 03:02

Paylaşım için teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir