DİSCUS ve ASTRONOT AYNI AKVARYUMDA...


sefo13Çevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 57
sefo13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2012 23:23
Arkadaşlar,güney amerika cikletleri bölümüne koydum.20cm ve 15 cm lik astronotlarımın yanında 6 cm lik discusum mutlu şekilde yaşıyorlar.Konuyu açma sebebim bazı kalıplarda takılıyoruz.astronotun çok sert olduğu yada discusun çok narin olduğu gibi.Ayrıca 2 adet knifefish te bu ailede bulunuyor.Akvaryumum 350 lt.2 adet dış filtre ve kendi üst filtre sistemi bulunuyor.haftada bir dip çekimmi yapıyorum.. Youtube den OSCAR and DİSCUS :) yazaesanız videoyu görebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CROW_27Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 48
CROW_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 09:22
[QUOTE=sefo13]Arkadaşlar,güney amerika cikletleri bölümüne koydum.20cm ve 15 cm lik astronotlarımın yanında 6 cm lik discusum mutlu şekilde yaşıyorlar.Konuyu açma sebebim bazı kalıplarda takılıyoruz.astronotun çok sert olduğu yada discusun çok narin olduğu gibi.Ayrıca 2 adet knifefish te bu ailede bulunuyor.Akvaryumum 350 lt.2 adet dış filtre ve kendi üst filtre sistemi bulunuyor.haftada bir dip çekimmi yapıyorum.. Youtube den OSCAR and DİSCUS :) yazaesanız videoyu görebilirsiniz. [/QUOTE]

Şefik bey Günaydınlar

Merhaba şefik bey öncelikle yaptığınız %100 yanlış bir şey!!! biz discus seveler kalıplara takılı kalmıyoruz hatta bütün yazılarımızda discus sınırları aşan bir balık olarak  tanımlıyoruz.Ama sizin yaptığınız sınırları aşmak değil tam anlamıyla hayatta kalma mücadelesi veriyor discusunuz.Sadece bizim amacımız her balığın kendine has bir yaşam biyotopu vardır diye bilinçlenip,ona uygun olarak bu balıkları beslemeye çalışıyoruz.

Şimdi siz bir şey demişsiniz bakın ben bu balığı bura da yaşatıyorum demişsiniz ya gerçekten görünce discusunuzu canım yandı bu yaşatmak değil işkenceden bir şey değil!!!!!.

Sizin mutlu dediğiniz balık aşırı şekilde stresli ve çok forumsuz kalmış ve ben size söyleyeyim şefik bey yakın zamanda discusunuzu kaybedeceksiniz.Discuslar sürü balıklarıdır en az 5 yada 6 tane bakılmaları lazım bu bile sizin tankınızda fail bir durum.Sonra discus sakin bir balıktır ama astronotlar daha atik balıktır siz yemi atınca discus yem yiyemeden geri kalan balıklarınız bütün yemi yiyeceklerdir buda gelişimini durduracak ve balığı kaybetmemize yol açacaktır.


Lütfen sizden ricam şefik bey insanları yanlış yönlendirmeyelim.Yaptığınız şey discus için taktirden çok intara yollanmış bir deney faresi gibi görüyorum.

Kendi vicdanınız için sizden ricam o balığı daha rahat edeceği bir yere sevketmeniz veya da başka bir kişiye vermenizdir.

Lütfen araştıralım ve öğrenelim ve uygulayalım.Esas hobiciliğe yakışan budur.

Saygılarımla......
CROW_272012-06-07 09:26:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amorphisÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Adana
Mesaj: 188
amorphisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 09:42
Bir balık yaşıyor diye ve kalıpları yıkalım diye bunu haketmiyor. Ölümü bekleyenler gibi duruyor. formunu ve (tabiri caizse) neşesini kaybetmiş durumda. Sözlerim yanlış anlaşılmasın. discus besleyen biri olarak ve discusların verdiğiniz emeğin karşılığını size olan ilgisini yaşamış biri olarak böyle bir ortamda yaşamayı haketmiyor.Sevgiler saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 09:57
Şefik bey merhaba;

Video da 3 astronot,1 bıçak balığı ve 1 senegal bişiri gördüm.Bu balıklar için bile 350 litre sıkıntılı bir hacim iken içlerine tamamen sosyal bir balık olan ve muhakkak sürü halinde bulundurulması gereken bir adet discus atıp bakın nasıl kalıpları yıktım demek doğru bir davranış olmasa gerek. Balığın mutlu olduğu sadece sizin iddianız.Oysa balığınızın beden dili hiç öyle söylemiyor. Astronotlar amazon nehrinin geniş alanına yayılmış yüksek hacimli tanklar isteyen,çabuk büyüyen,özellikle üreme dönemlerinde aşırı saldırganlaşan,avcı ve son derece zeki balıklar.Aynı zamanda akvaryumu oldukça pisleten balıklardır.Buna karşılık Discus Amazon nehrinin sakin ve durgun sığ sularında ve belli başlı kollarında yaşayan,sakin mizaçlı,sürü yaşantısı sürdüren,temiz su şartlarından hoşlanan ve astronota göre daha geç büyüyen bir balıktır.Yani iki balığın birbirinden istekleri çok farklıdır.Isıda bile astronot 25-26 derece sıcaklıkta yaşarken Discus 28-30 derece su sıcaklığı ister.Sizin akvaryumunuz da şu anda bölge savaşları başlamadığı için balıklar sakin ancak Astronotlarınızın üreme dürtüleri başladığında bu durum tersine dönecektir.Ayrıca akvaryuma isterseniz 5 discus daha ekleyin bir de öyle konuşalım bu konuyu tekrar.Kendilerine yeterli alan açmak için astronotlarınızın neler yaptığını birlikte inceleyim.

Klişe ve kalıpları yıkmaya evet.Ancak bunun yolu bu şekilde olmamalı.Discusunuzu daha mutlu olacağı kendi türlerinin olduğu,sürü oluşturup aile kuracağı bir akvaryuma aktarmanızı rica ediyorum.Bu balığın burada nefes aldığını söyleyebilirsiniz ancak mutlu olduğunu asla....

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sefo13Çevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 57
sefo13Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 12:22
Arkadaşlar,size katılıyorum,fakat benim bahsetmek istediğim nokta bu değildi.Buna benzer konuyu güney amerika bölümüne açmıştım ve orada açıklama yapmıştım.Zaten bu ufaklık için 250 lt lik yeni bir akvarym kuruyorum.1983 ten beri akvaryum ile uğraşıyorum,hatta o zamanlarda ısıtıcılar otomatik bile değildi.Benim demek istediğim,bazen ön yargılarımız oluyor.Bunları kırmamız gerekiyor.Sokakta gördüğümüz her pitbull un canavar olduğunu düşünmemiz gibi.Şu anda akvaryumumda sadece 2 knife fish bulunuyor.Esas konu oscarların sanıldığı gibi çok agresif olmadığıydıYeni akvaryumumu kısmetse 2 gün içinde kuracağım ve sizden yardım talep edeceğim.Ayrıca discus konusundaki düşüncelerinize ve fikirlerinize sonsuz saygım olduğunu belirtmek istiyorum.Lütfen beni canı sıkılan ve deney yapan birisi olarak görmeyin.Teşekkürler....

Unutmadan söylemek istyorum,akvaryumcudan aldığımda discus un durumu böyleydi zaten,hatta hiç yüzmüyordu.Öleceğini düşündüğü bir balıktı.Şimdi yem yiyiyor,geziniyor.Kendi akvaryumuna alınca İnşallah daha iyi olacak..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 15:02
Şefik bey merhaba,
 
Yazınızdan yapmış olduğunuz bu "deneyi" iyi niyetle yapmış olduğunuzu ve buna mukabil yazılanları da anladığınızı, kabul ettiğinizi anlıyorum, sonuçta her ne kadar bunu iyi niyetle de yapmış olsanızda sonucu hüsran olma ihitmali de vardı, bundan sonra beöyle şeylere kakışmayacağınızı umarım.
 
Dolayısı ile ister kurulum aşamasında, ister daha sonrasında, yeni tankınızın kurulumuna, eminim diğer arkadaşlar da benimle aynı fikirdedir, elimizden gelen her türlü yardımı yaparız.
 
Saygılarımızla.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HolyOneÇevrim Dışı

Kayıt: 14/06/2011
İl: Yozgat
Mesaj: 132
HolyOneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2012 01:03
Şimdi siz bu bilgiyi verdiniz ya umarım size uyan olmaz, Hem parasına hemde o balıklara yazık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir