discus yavru mantarlasıyor


tanganiyka38Çevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 28
tanganiyka38Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 13:32
İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR discuslarım sürekli yumurta diziyolar ama neden se anlamadım yumurtalar mantarlaşıyor lütfen yardım cı olun anlamadım birde ikinci günden itibaren erkek sürekli disiye kızıyor gibi neden 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 13:58
Biyolojik döngüye zarar verecektir ama yine de yavruları almak için aşağıdakileri yapabilirsiniz;
Suyu hafif mavileştirecek kadar metilen mavisi takviyesi yapın. Günde 2 kez yaparsanız daha iyi. Kendi kendine renk tekrar açılıp su berraklaşacaktır. Bu durumda metilen mavisini yenileyin.
Akvaryumun aydınlatma süresini ve ışık şiddetini azaltın. Işık şiddeti için aydınlatmaın altına yarıgeçirgen bir tabaka koyabilirsiniz. Su sıcaklığını mümkün olduğu ölçüde düşürün ama balıklarınızı sıkıntıya sokmamasına özen gösterin. Akvaryumdaki havalandırmayı artırın.
Yukarıda yazdıklarım yumurta döken balıklarda mantarlaşmanın önüne geçmek için yapılan genel bilgilerdir. Discus'ların daha hassas olduğunu hesaba katarsak bu değişimleri daha yumuşak bir şekilde yapmanız gerektiğini unutmamalısınız.
Bir şey daha;
daha önce bir tanıdığımın iki dişi discus'u eş tutmuştu. Yani çift oldular, ama ikisi de dişiydi. Yumurta bile döktüler ama döllenme olmadığı için yumurtalar zamanla bozuluyordu. Bu durum Discus-Melek gibi bazı cikletlerde görülebiliyormuş. Balıklarınızın sağlıklı bir çift olduğundan emin olmak lazım. Bunun dışında yine kısır balıklarda döllenme olmuyorsa yumurtalar sonunda gelişmeyerek mantarlaşacaktır. Son iki madde çok nadiren görülse de eklemek istedim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir