Discus yüzgeçlerdeki beyazlama


ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2008 17:10
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yüzgeçleri üstü pamuk kaplı gibi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 15 discus 20 alg iyici 2 magrakanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): normal.

Filitrasyon: Biyolojik sump sistem

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Flagyl , Bactopur, oömi pur, Kaya tuzu vsvs..

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Değişiklik olarak hastalık başladıktan sonra 500 lt su yavaş yavaş 100 lt üstten 100 lt dipten çekilerek 2-3 haftadır sürekli su değişimi. Düzenli kullandığım omnipur hariç su dinlenmesi için aqutan ve sonrasında aquasafe kullandım.


Daha öncede bu konuyu aşmıştım evet balığım düzelmedi halen. Yapmadığım tekşey hayvanı ızgaraya koymak oldu.

Bi ton ilaç su değişimi kaya tuzları vsvs en sonunda ayrı akvaryumda usun süre bir flagyl tedavisi de denedim. Malesef sonuç sıfır..
Ne yapmam gerekli bilen birileri varsa söylesin.

Akvaryumun herşeyi normal bütün balıklarım sağlıklı gayet düzgünler arada bri beni görünce deli gibi kaçışmaları hariç başka bir sorunları yok ama birtanesi bu salak hastalığa yakalandı ne olduğunu dahi bulamadım tam olarak hastalığın bit on tedavi uyguladım ama hiç bir işe yaramadı bütün sı belkide 5 sefer değişti ama balığı akvaryuma koyunca hastalık gene çıktı.. Yardımınızı bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tangofb07Çevrim Dışı

Kayıt: 17/09/2008
İl: Antalya
Mesaj: 7
tangofb07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2008 17:22
sayın arkadaşım,büyük ihtimalle mantar hastalığı olduğunu düşünüyorum..eğer bir resmini çekip koyabilirsen daha fazla yardımcı olabilirim. ayrıca kullandığın Flagyl iç parazit ilacıdır...
saygılar

İmlaya dikkat, saygılar.
nakata2008-09-22 00:48:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ecarparÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2007
Mesaj: 45
ecarparÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2008 09:34
Dostum resimleri burada resimler gayet büyükler. Umarım istediğin gibi görebilirsin sanki böyle şeffaf bir camı hani düz bir yüzeye sürtersin o beyazlar çizilir onun gibi üzerindede o beyazlıklardan pamuksu kabarıklıklar var . Bu konuyu daha öncede açmıştım aynı balıka ynı sorun yüzünden ama tedavilerin hiç birisi yanıt vermedi .
Hatta abartıp suyun yarısını damacana su ile değiştirdim (Erikli) genede bir değişiklik olmadı. Bir süre kayboluyor sonra ne oluyorsa geri çıkıyor hastalık. Küçük akvaryumda ana tankın suyunu ilaçlayıp (karantinada) iyileştiriyorum balığı sonra ana tanka alınca hastalık gene hortluyor. Suyun ısısı vs herşey normal zaten sadece balıklardan birinde bu hastalık var diğerleri gayet sağlıklı. Korkmaları dışında bir sorunları yok.
balığın resimleri aşşağıda umarım bir tedavi önerebilirsin. Flagyl akvaryumcum söyledi dene diye oda aynı sonucu verdi baktopurda aynı sonucu verdi tuzladım hayvanı gene aynı sonuç karantinada sorun çöülüyor ana tanka girince (500 lt nin yarısı damacana su ile değişmesine rağmen) balık eski haline 1-2 günde dönüyor.
http://www.zapkul.com/P1250206.JPG
http://www.zapkul.com/P1250207.JPG
http://www.zapkul.com/P1250208.JPG

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir