Discusların sürtünmeleri hk.


pharmozaÇevrim Dışı

Kayıt: 31/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 57
pharmozaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 18:35
[QUOTE=kebodiscus]Budurumda suda bulunan Kalsiyum ve magnezyum (Ca , Mg) iyonlarının artırılması ile suyun ph dengesinin değişeceği kanaatindeyim.
Bir başka şekilde ifade edecek olursam akvaryuma kaya tuzu eklemeniz o akvaryumun ph'ı ile ilgili hiçbir değişime sebep olmaz.
 

 

 
[/QUOTE]

Merhaba

Kaya tuzunun ph a etki etmemesi konusunda size hak veriyorum ve güzelce açıklamışsınız.Fakat yukarıda alıntısını yaptığım durumlada ph ın bir alakası yoktur.Ph H+(Hidrojen iyonları) veya OH-(hidroksil iyonları) derişimlerinin oranına bağlı ölçüdür ve bir denge sözkonusudur ki Ph 7 de bu iki derişim birbiriyle terazi konumundadır.

H+ iyonları Derişimi OH- derişiminden Fazla ise suyumuz asidik yani Ph 7nin altındadır.Bunun tam tersi olayı yani OH- iyon derişimi H+ derişiminden fazla ise buda suyumuz bazik demektir yani ph 7 den büyüktür.

Mg ve Ca iyonları ise su sertliğini ifade eden değerleri(toplam sertlik,iletkenlik,Katı yoğunluk... vs)değiştirir.


Bu bilgilere ulaşmak zor değildir.Bir lise müfredatı konusudur.Enazından benim zamanımda öyle idi.Kulaktan dolma bilgilerle emeklemektense şüphe duyun ve araştırın okuyun.Bu zaman kaybı demek değildir.Bilmeyerek geçireceğiniz zaman kayıplarından kazanmak demektir.

Saygılarımla;
pharmoza2010-11-10 18:50:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir