dişi lepisteste pul kabarması


betuÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 8
betuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2007 16:57

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Dişi lepistesin pullarında dikkat çekecek kadar kabarma ve karnında şişkinlik var.Tanktaki diğer canlılarda herhangi bir problem yok. 

Akvaryum Kapasitesi (litre):90lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:platy, neon,cüce vatoz,albino vatoz,macracanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):amonyak ve nitrat ölçümü yapmıyorum.Ph için kütük var,sıcaklık istkrarlı bir şekilde26.

Filitrasyon:atman dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Son 10 aydır ilaç kullanmadım.

 Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :15 gündebir %10 su değişimi ve dip temizliği.Son 1-1,5 aydır yavrularla birlikte yetişkinlerede haftanın 4-5 günü artemia veriyorum,haftanın kalan iki günüde pul yem.
 

Forumun hastalıklar bölümünde pulların kabarmasının nedeni olarak kabızlık gösteriliyor ama yinede emin olmak adına sizin düşüncelrinizi almak istiyorum.Sizlerin önerilerinize göre şayet kabızlıktan başka bir sorunsa pek  alışkın olmadığım ilaç kullanma yoluna gideceğim. 

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redfox55Çevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2006
İl: Antalya
Mesaj: 199
redfox55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2007 18:47
Pul kabarması mantardan olabiliyor ama madem karında şişkinlik var.Bu büyük ihtimal bir iç enfeksiyon olabilir.çok hızlı ölüme götürebilir,bu sebeple elinizi çabuk tutun.Sera baktopur direct ben çok memnunum,deepfixin varmı aklıma gelmiyor ama varsa daha makul bir fiyatta olacaktır.
Şuna dikkat çekmek istiyorum karındaki şişkinlik normal olmayan bir şişkinlikmi?biraz daha iyi gözlemleyin mümkünse fotograf koyun.aksi takdirde,sorun eğer sadece pullarsa normal baktopur yeterli olucaktır
saygılar
cevabınızı bekliyorum.
redfox552007-1-2 18:47:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir