dişi sandığım beta barışçıl beta çıktı


sefkoliÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2007
Mesaj: 5
sefkoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 19:43
slm arkadaşlar
dişi betamı erkek betaların yanına koyunca onların kuyruklarını kopartıyordu ve dişinin yanına koyuncada ona kur yapıodu ve erkekler kadar köpük yapıyordu 1 ay önce dişi betamı hakkında forumdaki bilir kişilere sordum bir sürü yazı okudum
ve onlar bu dişi beta ve bazı dişi betalar bunları yapar demişlerdi ama betam barışçıl erkek çıktı çünkü 2 gün önce betaların sularını değiştirdim ve bir dişi betamı ve bu betayı aynı yere koydum aradan 1 saat geçtikten sonra bu betamı diğer dişi betanın çevresini at nalı gibi kavradığını gördüm ve hemen ayırdım çünkü  akvaryuma köpük yapmamıştı ve köpük yapması için başka bir yere aldım köpük yaptıktan sonra dişi betayı yanına koydum ve bu sabah dişi betanın yumurtladığını ve erkek betanın yumurtaları köpüklerin içine yerleştirdiğini gördüm
ama bi sorun var
yumurtlana yer 2-2.5 litrelik bir akvaryum ve su gitgide pisleniyor şuan hava motorunun ayarını kısarak buraya hava veriyorum ama akvaryumu temizliyemiyorum akvaryumu temizlemek için ne yapmalıyım yoksa yavrular çıkana kadar temizlemesem de olur mu?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perfectoÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 153
perfectoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 20:00
Merhaba,

Ben yıllar önce betalardan bir fanus içinde yavru aldım. Dediğiniz gibi su gitgide pislenecek. Havalandırmanın çok ciddi faydası olmayabilir. Ne yeni doğan betaların ne de anaçların havalandırma ile çok fazla ihtiyaçları olmayacaktır.

Eğer suyun yüzeyini komple kaplayan bir köpük yoksa havalandırma hortumu ile dip çekmeye çalışın , ve kaba kirleri çekin, sonra da aynı hortum vasıtasıyla temiz su ilave edin. Bana sorarsanız (ki bu söylediğimin en ufak bir araştırması yapılmamıştır)  betalarda dişi-erkek yavru ayrımı bu süreçte oluyor, daha iyi oksijen alan, ya da köpük yuvada sıcaklık olarak en iyi şartları sağlayan erkek diğerleri dişi olabilir, tabii insanlardaki gibi X-Y kromozomları şeklinde de olabilir.

Aklınızı karıştırmadım umarım. Suyun kalitesini korumak için bunları yapmanız yeterli. Benim fanusdan daha kirli olamaz sanırım sizin akvaryum :)

Saygılarımla.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

swordsmanÇevrim Dışı

Kayıt: 01/06/2007
İl: Bursa
Mesaj: 27
swordsmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 20:03
Yavrular çıkana kadar akvaryumun dibini temizle, yavrular çıktıktan sonra temizleme olayı daha zor oluyor. Eczanede en büyük boy enjektör al, ucuna akvaryum hortumunu tak ve enjektörle temizle ben öyle yapıyorum. Zahmetli iş ama yavrulara değer. Demir2008-03-20 18:23:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

icedearthÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1081
icedearthÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 20:41

Dişiyi akvaryumdan aldınız umarım. Ayrıca yavrular çıktıktan sonra suyun fazla kirleneceğini zannetmiyorum neden derseniz. Bu süre içinde babaya yem atılmıyor. Böylecede baba dışkı yapmadığı için su fazla pislenmeyecektir. Zaten yavrular cama yapıştıında da babayı ayırmak zorundasınız. Yoksa yavrularını yiyecektir. Arkdaşlarında dediği gibi bir hava hortumu ile suyu fazla dalgalandırmadan dip temizliğ yaparsanız fazla sorun olmaz.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2007 20:45
Kesinlikele ne yavrular çıkmadan ne de çıktıktan sonra temizlemeyin. Su çekimi yaparken su seviyesi düşecek ve bunla birlikte köpükler patlayacak, yumurtalar dağılacaktır.Tüm bunlar olmasa bile su değerleri değişeceği için yumurtaların sağlıklı olması beklenemez. Yavrular çıktıktan sonra da yapamazsınız çünkü yine su değereri söz konusu  ve ufak bir sarsılma  , ani su azalması yada artması gibi durumlarda yavrular çok çabuk dibe düşer ve erkeğin yavruları toplaması uzun süre alır ve de yorucu bir iş olur. Cinsiyete gelince balıklar kaplumbağa yada timsah gibi sürüngenlere benzemez. Bu yüzden cinsiyetlerin ısıyla bir alakası yoktur. Tamamen dişi ve erkek gametlerin birleşmesiyle olur. Balıklarda da cinsiyet kromozomu vardır.Bu arada nu kadar ufak bir kutuda balık üretmek çok yanlıştır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir