Diskus Bakımı Yem Ve Akvaryum Tavsiyesi


Ali TayfunÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 10
Ali TayfunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2019 23:13
Hayırlı geceler merak ettiğim tür olan diskus hakkında bazı bilgileri değerli Form sakinlerinden öğrenmek istedim yardımlarınız için teşekkür ederim.

1) diskus bakımı için 100 60 70 ölçülerine sahip 420 litre ithal sump sistemi olan bir akvaryum buldum. Bu akvaryumda yavru olarak kaç balık alıp sağlıklı yetişkinler haline getirebilirim. Ayrıca 4 5 tür diskus beslemeyi hedeflemekteyim. Bir farklı konu bu balıkları cinslerine göre nasıl eş tutturabilirim yada başka bir deyişle bir dişi bir erkek olarak alsam türler kendi arasında eş tutar mı.

2) Filitre sistemi sump olduğu için sağlıklı bir arıtma yapar mı yoksa dış motor illaki gerekli mi kum olmadan mangrow kökü ve anibias ile süslemenin bir faydası olurmu ve dipte nitrat olaylarını dengede tutmak için tatlı su midyesi bulundursam nasıl olur.

3) En önemli konulardan birisi olan besin süresi ve zenginliği yavruları günde 5 defa beslemek gerekir diye okumuştum yem konusunda hacim ve renklerin canlılığını için ne önerirsiniz dana yüreğini sıkça görüyorum ama ben zengin bir besin zinciri ile beslemek için kurutulmuş kurt Vs yemler düşünüyorum sizce nasıl olur aklıma gelenler şimdilik bukadar cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.[:iyi:]
[EDIT]Ali Tayfun,2019-09-20 00:43:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir