Diskus beslesem nasıl olur?


TARGUSÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 38
TARGUSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 01:51
  Arkadaşlar normalde tropeus besliyorum ama bi akvaryum da diskus için kurmak istiyorum ve diskus hakkında açıkçası pek bilgim yok akvaryumu nasıl olmalı mazemeler neler kullanmalıyım şebeke suyumu kullanmalıyım diskusun hangi  türü besleyim su ısısı yavru alabilmek için hangi şartları oluşturmalıyım. şimdiden herkeze teşekkür ederim TARGUS2010-12-26 01:55:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gentli67Çevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2009
İl: Zonguldak
Mesaj: 884
gentli67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 01:56
Gelelim bu işin başlangıç noktasına. Konu discus olunca kuracağınız akvaryumun ölçüleri mutlaka bu balığa yakışır ölçülerde olmalıdır. Alınacak balıkların minimum 5 cm olacağını düşünürsek ve bu hayvanların üretim zamanları hariç sürü içgüdüsüyle yaşadıklarını göz önüne alırsak kuracağınız akvaryum en az 100*50*50 ölçülerinde olmalıdır. Bana göre bu akvaryuma 5-6 cm boylarında alınacak discus sayısı ilerleyen günlerde balıklardan bir kaçının öleceğini varsayarsak en fazla 10 balıktır. Bunu söylemek zorundayım çünkü bu işe başlayıp ta ben balık öldürmedim diyen yalan söyler.

         Akvaryum kuruluşuna gelince bu aşamada bence en önemli konu kuracağınız akvaryumun su değişimlerinde kullanacağınız suyu depolamak adına akvaryum sehpasını yaptırırken alt kısmına oraya sığabilecek ölçülerde bir dinlendirme tankı yaptırmanızdır. Akvaryumun hemen altında bulunan bir dinlendirme tankı  bir çok discus severin su değişimlerinden sebep düştüğü zor durumlardan sizi kurtaracaktır. Çoğu zaman her şey yolunda giderken yapılan bilinçsiz bir su değişimi her şeyi berbat eder balıklar hastalanır ve discus beslemek bir ayrıcalıktan çok işkenceye döner. Ayrıca bu tankta bulunan suyun sıcaklığını aynı tesisat üzerinden yapabilir, içine atacağınız bir kafa motoru ile su değişimlerini kolayca yapabilirsiniz.

       Başlangıç olarak en mantıklısı cama cam yani içinde kum, bitki vs.. olmayan sade bir akvaryumdur. Böyle bir akvaryumda hata yapma oranınız çok azdır. Sonuç olarak liste haline getirirsek ;

     1- Başlangıç olarak 100*50*50 ölçülerinde ( yaklaşık 250 lt ) veya bu ölçülere yakın bir akvaryum.

     2- Bu akvaryum için kullanacağımız sehpanın içersine mümkünse su değişimlerinde kullanmak için dinlendirme tankı

     3- Akvaryum temizliği için bir dış filtre mümkünse kapasitesi akvaryumunuza koyacağınız suyun miktarından yüksek olsun ki ilerleyen günlerde bitkili bir akvaryuma geçerseniz yeni bir motor almak zorunda kalmayasınız.

    4- Su değişimlerinde kullanmak için yaptıracağınız dinlendirme tankında kullanmak için bir kafa motoru

    5- Kuracağınız akvaryumun kapasitesine uygun bir ısıtıcı ve derece.

    6- Balıklarınızın oksijen ihtiyacını karşılamak için bir pipo filtre- hava hortumu-çekvalf  ve hava motoru

    7-Son olarak harika balıklarınızı seyretmek için yeterli bir aydınlatma.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir